Geçtiğimiz ay soğan ve patates üreticilerinin elinde kalan ürünleri satın alıp ihtiyaç sahibi vatandaşlara dağıtan Büyükşehir Belediyesi bu defa da kereviz ve havuç üreticilerinin yardımına koştu. Kereviz ve havuç üreticisine destek olmak için satın alınan tonlarca kereviz ve havuç, Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı tarafından belirlenen ihtiyaç sahibi vatandaşlara dağıtıldı. Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, Aydın’da sosyal belediyeciliği her yönüyle uyguladıklarını, ellerinde kalan ürünleri satın alarak çftçilere, ücretsiz dağıtarak dar gelirli ailelere destek olduklarını söyledi.
Büyükiehir Belediyesi havuç ve kereviz üreticilerinin yardımına koştu
Pandemi sürecinde zor durumda kalan üreticilere destek olarak, ihtiyaç sahibi vatandaşların da sofralarına yemek koymalarını sağlayarak sosyal belediyecilik politikalarına devam eden Aydın Büyükşehir Belediyesi, bu kez kereviz ve havuç üreticilerinin yardımına koştu.. Üreticiden satın alınan kereviz ve havuçlar Aydın genelinde dar gelirli ailelere ulaştırıldı.
Üreticilerle Dar Gelirli Aileler Arasında Köprü Oluyoruz
Aydınlı üreticileri desteklemeye devam edeceklerini vurgulayan Çerçioğlu şunları söyledi:
“Pandemi sürecinde hayat şartları üreticilerimiz için de vatandaşlarımız için de zorluklar barındırıyor. Üreticilerimiz ürünlerini zorlukla satabilirken özellikle dar gelirli aileler de büyük bir geçim sıkıntısının içerisinde. Bu süreci dayanışmayla atlatacağız. Bize düşen görevi yerine getirerek üreticilerimizle dar gelirli ailelerimiz arasında köprü oluyoruz. Aydın Büyükşehir Belediyesi Aydınlı üreticilerimizin satmakta zorlandığı ya da tarlada kalan ürünlerinin her zaman alıcısıdır. Sosyal belediyecilik anlayışımızla hem üreticimizin hem de dar gelirli ailelerimizin yanındayız.”
Üreticiler başka ürünler içinde destek istiyor
Kereviz ve havuç üreticileri ise ekonomik sıkıntıların vatandaşların alım gücünü azalttığını bu nedenle eskisi kadar ürünlerine Pazar bulamadıklarından yakınarak, Büyükşehir Belediyesinin ellerinde kalan malları alarak dar gelirli vatandaşlara dağıtmasından büyük memnunluk duyduklarını söylediler. Büyükşehir Belediyesinin daha önce soğan ve patates alımı yaptığını şimdi de kereviz ve havuç aldığını kaydeden köylüler, uygulamanın üreticinin elinde kalan diğer ürünler içinde yapılmasının yararlı olacağını belirttiler.