SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Arşiv

BAŞKAN KARABAĞ, AŞURE ETKİNLİĞİNE KATILDI

Güncelleme: 20:39 - 07.12.2023
BAŞKAN KARABAĞ, AŞURE ETKİNLİĞİNE KATILDI

Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ Muharrem ayı dolayısıyla eşi Bahriye Karabağ ile birlikte Alevi Kültür Dernekleri Konak Şubesi’nin aşure etkinliğine katıldı. Konuşmasında Aleviliğin çağdaşlık ve ilericilik olduğunu vurgulayan Başkan Karabağ,  “Girdiğim Alevi evlerinde Hacı Bektaşi Veli’nin resmini görüyorum, Hz. Ali’nin resmini görüyorum, Mustafa Kemal Atatürk’ün resmini görüyorum. Atatürkçülüğün, cumhuriyetin mihenk taşı sizlersiniz” diye kaydetti.

 

Alevi Kültür Dernekleri Konak Şube Başkanı Murtaza Çiçek’in daveti üzerine Gültepe Kültür Merkezi’ndeki aşure etkinliğinin misafiri olan Başkan Karabağ, davetlilere seslendi. Muharrem ayının hayırlara vesile olmasını dileyerek sözlerine başlayan Başkan Karabağ, “Sizlerin en çok hayranlıkla izlediğim konunuz kadın ve erkeklerin bir arada özgürce eşitlikçi bir davranış içinde bir arada bütün etkinliklerinizi yapmanızdır. Onun için Alevilik çağdaşlıktır. Onun için Alevilik ilericiliktir. Peki, ‘Aleviliği anlamak istiyorsan kimlerle tarif edersin’ diye bir soru sorulduğunda benim Alevilik deyince aklıma ‘Pir Sultan Abdal gelir, Kerbela şehitleri gelir, Hacı Bektaşi Veli gelir, Deniz Gezmiş gelir, Hüseyin İnan gelir, Yusuf Aslan gelir, Nazım Hikmet gelir, Mustafa Kemal Atatürk’ gelir. Alevilik özetle budur aslında. Bu insanlar haksızlığa ve despotluğa karşı mücadele vermiş hayatlarını kaybetmiş insanlardır. Alevilik öğretisi Osmanlı döneminde de ondan önceki dönemde de Kerbela’dan başlayan bir süreçte bir savaşın içine girmiştir. Despotların karşısında mazlumların yanında mücadele vermiştir, hala daha da veriliyor. Çorum’da verildi, Sivas’ta verildi, Maraş’ta verildi, Gezi’de verildi” diye konuştu.

 

“Mihenk taşı sizlersiniz”

 

Başkan Hasan Karabağ, ” Kendi belediyem açsından şunu söyleyeyim; çok sayıda alevi vatandaşımız çalışıyor belediyemizde. Aş vereceksin iş vereceksin. Yoksulluğunu ortadan kaldıracaksın. Öğretilerine sahip çıkacaksın. Eğer Bayraklı’dan elim uzanabiliyorsa; Konak’a araba verip, Hacı Bektaş’a göndereceksin. Konak’ın başka işlerini çözeceksin. Mesela Bornova Pir Sultan’ın iki otobüsle Hacı Bektaş’a gitmesini sağlayacaksın. Yani yerel yöneticiler ve tüm görevliler Alevi sevenler güya… Onlara söylüyoruz… Siz Alevi insanımız için ne yapıyorsunuz? Palavrayı bırakın! Mesele budur. Bence Atatürk’ün, Atatürkçülüğün, cumhuriyetin mihenk taşı sizlersiniz. Alevi yurttaşlar, arkadaşlar. Bunu laf olsun diye söylemiyorum. Her gittiğim yerde söylüyorum. Anadolu’da görüyorum. Ben girdiğim Alevi evlerinde Hacı Bektaşi Veli’nin resmini görüyorum, Hz. Ali’nin resmini görüyorum, Mustafa Kemal Atatürk’ün resmini görüyorum. Özetle Alevilik budur. Aleviliğin özeti budur. Sizinle gurur duyuyorum. Aşurenizin hayırlara vesile olmasını diliyorum” sözleriyle konuşmasını tamamladı. Karabağ daha sonra dualar eşliğinde dağıtılan aşureden tattı. Etkinlikte ayrıca semah gösterisi sunuldu.

Yatırım Tavsiyesi Değildir

Arztakvimi.com.tr içerisinde yayınlanan bilgiler, yorumlar ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Sitede yer alan tüm içerikler kişisel görüşlere dayanmaktadır. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, mevduat kabul etmeyen bankalar, portföy yönetim şirketleri ile müşteri arasında imzalanacak sözleşme çerçevesinde sunulmaktadır.

Sitemizde bulunan bilgiler ve görüşler, sizin mali durumunuz, risk – getiri beklentileriniz ile uyuşmayabilir. Ayrıca burada yer alan bilgilere dayanarak, yatırım kararı verilmemelidir. Bu nedenle doğabilecek kayıp ve zararlardan, arztakvimi.com.tr sorumlu tutulamaz.

Haber bültenimize kayıt olun

Gelişmelerden anında haberdar olmak için haber bültenimize kaydolun ve en güncel haberleri kaçırmayın!

Verilerinizin korunmasını önemsiyoruz.
Gizlilik Politikamızı okuyun.

İlgili Haberler

Yorumunu Yaz