SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Arşiv

Başkan Kocaoğlu: “ADAY DEĞİLİM”

Güncelleme: 20:39 - 07.12.2023
Başkan Kocaoğlu: “ADAY DEĞİLİM”

Herkesin merakla beklediği Kocaoğlu’nun adaylıkla ilgili ne yapacağı sorusu cevabını buldu. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Ahmet Adnan Saygun Sanat Merkezi’nde düzenlediği basın toplantısında yerel seçimlerde yeniden Büyükşehir Belediye Başkanı adayı olmayacağını açıkladı.

Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi’ndeki basın toplantısında Kocaoğlu, “O açıklamayı yaptığım gün ne dediysem, bugün de aynı noktadayım. Yaşamım boyunca kimsenin adamı olmadım. Ne düşünüyorsam onu söyledim. Ne söylediysem onu yaptım. Ne yaptıysam arkasında durdum. Gizli hesaplarım yok. Çıkar peşinde koşmadım. Atadan Cumhuriyet Halk Partiliyim. 14.5 yılda, samimiyetle elimden gelenin daha fazlasını yapmaya çalıştım. İzmir’in aydınlık geleceği için çok önemli işlere imza atmaya çalıştım. İzmirliler üç dönemdir beni belediye başkanı yaptı. 31 Mart’ta aday olmama kararımı açıklıyorum” dedi. 

AZİZ KOCAOĞLU KİMDİR

Aziz Kocaoğlu, 12 Eylül 1948 tarihinde Tokat’ın Erbaa ilçesinde dünyaya geldi.

İlkokul ve ortaokulu doğduğu yerde okuduktan sonra Lise tahsilini İstanbul ve Malatya’da tamamladı. 

1973 senesinde Ege Üniversitesi İktisat Fakültesi’nden mezun olduktan sonra İstanbul Üniversitesi’nde İşletme dalında master yaptı.

1975-78 arasında, bir kamu kuruluşunda muhasebe uzmanlığı yaptı. 

1979 senesinde kendi işini kuran Kocaoğlu, ortak bir girişimle 1986 senesinde toprak sanayii dalında çalışmaya başladı. 

CHP gençlik kolları ile başlayan siyaset hayatına SODEP üyeliğiyle devam etti.

Ardından 2001-2003 döneminde CHP Bornova İlçe Başkan Yardımcılığı yaptı. 28 Mart 2004 seçiminde ise aynı partiden Bornova Belediye Başkanı seçildi.

29 Mart 2009 tarihinde yapılan yerel seçimlere CHP İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak girdi ve seçildi. 

Ardından 30 Mart 2014 yerel seçimlerinde %49,6 oy alarak tekrar İzmir Büyükşehir Belediye başkanı seçildi.

Yatırım Tavsiyesi Değildir

Arztakvimi.com.tr içerisinde yayınlanan bilgiler, yorumlar ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Sitede yer alan tüm içerikler kişisel görüşlere dayanmaktadır. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, mevduat kabul etmeyen bankalar, portföy yönetim şirketleri ile müşteri arasında imzalanacak sözleşme çerçevesinde sunulmaktadır.

Sitemizde bulunan bilgiler ve görüşler, sizin mali durumunuz, risk – getiri beklentileriniz ile uyuşmayabilir. Ayrıca burada yer alan bilgilere dayanarak, yatırım kararı verilmemelidir. Bu nedenle doğabilecek kayıp ve zararlardan, arztakvimi.com.tr sorumlu tutulamaz.

Haber bültenimize kayıt olun

Gelişmelerden anında haberdar olmak için haber bültenimize kaydolun ve en güncel haberleri kaçırmayın!

Verilerinizin korunmasını önemsiyoruz.
Gizlilik Politikamızı okuyun.

İlgili Haberler

Yorumunu Yaz