SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Arşiv

BBŞT 4 ayrı sahnede oyunlarını sergiliyor

Güncelleme: 20:32 - 07.12.2023
BBŞT 4 ayrı sahnede oyunlarını sergiliyor

Bornova Belediyesi Şehir Tiyatrosu, 27 yıldır tiyatroseverleri birbirinden güzel ve özel oyunlarla buluşturuyor.   İlk kez 1992 yılının Mart ayında “Çizmeli Kedi” adlı çocuk oyunu ve “Kuşlar İzmir Üstünde Uçar” adlı şiir dramatizasyonu ile sahnelere merhaba diyen BBŞT,  sadece Bornova’da değil  İzmir’de ve Türkiye’de’ oyunlar sergiliyor.  

BBŞT her sezon düzenli olarak 3 ana kadro ve yaklaşık 10 kursiyer oyunuyla perdelerini açmaya devam ediyor.. 2014 yılından bu yana Sevda Şener Sahnesi, Nedret Güvenç Sahnesi, Atatürk Kültür Merkezi ve Ayfer Feray Açıkhava Tiyatrosu’nda profesyonel kadrosu ve kursiyerleriyle 56 oyunu 418 kez oynadı, yaklaşık 82 bin seyirciyle buluştu. 
brn-bornova-tiyatro-tarih-(8).jpg

2017 yılı BBŞT’nin 25. kuruluş yılı olarak kutlandı. BBŞT’yle yolu kesişmiş pek çok sanatçı ve eski kursiyerin katılımıyla gerçekleşen organizasyonda 27 Mart Korteji ve Özdemir Nutku söyleşisi gerçekleştirildi. BBŞT’nin kuruluşundan bugüne destek veren tüm eski belediye başkanlarına plaketleri Olgun Atila tarafından sunuldu. Yine bu kapsamda BBŞT, bir haftada 5 ayrı oyun ile seyirciyle buluştu. 

Uluslararası ilgi

Bornova Belediyesi Şehir Tiyatrosu İzmir, Ankara ve Bursa’da düzenli olarak uluslararası düzeyde festivallere katılarak Bornova’yı temsil ediyor. Ulusal çapta sanatsal performans gösteren BBŞT,  2017-2018 sezonuyla beraber müdürlük olarak İzmir sınırlarını aştı,  çeşitli tiyatrolarla protokol imzalamaya başladı. Yapılan sanatsal işbirlikleriyle BBŞT, profesyonel tiyatrolara konuk olarak, sahnelerini profesyonel tiyatrolara açtı. Böylece BBŞT’nin adının başka kentlerde duyulması, başka kentlerin de Bornova’yla kaynaşması sağlandı.

img_7289.jpg

28 ödül kazandı

BBŞT şimdiye kadar 28 ödül kazandı. Bu ödüllerden 16. Direklerarası Seyirci Ödülleri’nde Jüri Özel Ödülü Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila’ya verildi. Ayrıca 7. Bedia Muvahhit Tiyatro Ödülleri’nde ödül alan “Kral Lear”, en başarılı prodüksiyon ödülü ile Bornova Belediyesi’nin tiyatroya ayırdığı kaynağı tüm İzmir’e göstererek büyük takdir topladı.

BBŞT yazarı Arzu Leylak tarafından Bornova’nın tarihini çocuklara anlatmak amacıyla kaleme alınan “Bornova Tarihin İzinde” adlı çocuk oyunu yaklaşık 4000 çocuğa ulaştı. Yoğun ilgi nedeniyle tekrar gösterime girecek olan oyunla BBŞT, daha çok çocuğun Bornova’yı tanımasını sağayacak.

BBŞT, kursiyer olarak başlayan ve milyonların sevgisini kazanan pek çok sanatçı yetiştirildi.18 sanatçı ve 4 teknik personel ile çalışmalarını sürdüren Bornova Belediyesi Şehir Tiyatrosu, çok büyük bir performans gösterdi.. Bornova Belediyesi Şehir Tiyatrosu, mevcut çalışmalarını sürdürmenin yanı sıra Türkiye’de ve dünyada Bornova’nın adını daha çok duyurabilmeyi hedefliyor.

Yatırım Tavsiyesi Değildir

Arztakvimi.com.tr içerisinde yayınlanan bilgiler, yorumlar ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Sitede yer alan tüm içerikler kişisel görüşlere dayanmaktadır. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, mevduat kabul etmeyen bankalar, portföy yönetim şirketleri ile müşteri arasında imzalanacak sözleşme çerçevesinde sunulmaktadır.

Sitemizde bulunan bilgiler ve görüşler, sizin mali durumunuz, risk – getiri beklentileriniz ile uyuşmayabilir. Ayrıca burada yer alan bilgilere dayanarak, yatırım kararı verilmemelidir. Bu nedenle doğabilecek kayıp ve zararlardan, arztakvimi.com.tr sorumlu tutulamaz.

Haber bültenimize kayıt olun

Gelişmelerden anında haberdar olmak için haber bültenimize kaydolun ve en güncel haberleri kaçırmayın!

Verilerinizin korunmasını önemsiyoruz.
Gizlilik Politikamızı okuyun.

İlgili Haberler

Yorumunu Yaz