Anadolu’da 58 yıllık bir geçmişe sahip olan kulüp, ekonomik sorunları aşamadığı için bu sezon mücadele ettiği 3. Lig’den Bölgesel Amatör Lig’e düştü.
Gerçekleştirilen mali genel kurul toplantısında ise kulübün toplam borcunun 336 milyon 691 bin 677 lira olduğu duyuruldu.
Eskişehirspor’un hazırladığı mali genel kurul kitapçığında yer alan verilere göre, kulübün alacaklıları arasında teknik direktörler Yılmaz Vural, Fuat Çapa, Mustafa Denizli ve Samet Aybaba gibi isimlerin yanı sıra eski oyuncular Dorukhan Toköz, Emre Güral, Erkan Zengin, Semih Şentürk ve Tarık Çamdal da bulunuyor.
Hasan Polatkan Kültür Merkezi’nde düzenlenen mali genel kurula, CHP Eskişehir Milletvekili İbrahim Arslan ve İyi Parti Eskişehir Milletvekili Nebi Hatipoğlu, Kulüp Başkanı Erkan Koca, yönetim kurulu ve diğer üyeler katıldı.
Kulüp başkanı Erkan Koca, divan kurulunun belirlenmesinin ardından yaptığı konuşmada, Eskişehirspor’un tekrar profesyonel lige yükselebilmesi için büyük bir çaba harcadıklarını vurgulayarak, “Eskişehirspor bu sene bölgesel amatör ligden çıkacak. Biz bunun için gece gündüz demeden çalışıyoruz. Ailemizden, işimizden, dostlarımızdan ve her şeyimizden fedakârlık yapıyoruz. Kapı kapı dolaşıp para arıyoruz, herkesin kapısını çalıyoruz. Bu takım amatör ligde olmamalı, Eskişehirspor’un amatör ligde olmaması için mücadele ediyoruz” şeklinde konuştu.