SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Arşiv

Engellilerin engelsiz bahçesi

Güncelleme: 20:36 - 07.12.2023
Engellilerin engelsiz bahçesi

Buca Belediyesi Engelliler Merkezi’nin özel donanımlı araçlarıyla haftada üç gün hobi bahçesini ziyaret eden engelli vatandaşlar toprakla buluşup, hem eğitim görüyor hem de mevsimlik ürünlerin bakım ve dikimini yapıyor. Kendi elleriyle diktikleri sebze ve meyve fidelerine gözleri gibi bakan engelli vatandaşlar, kullanımlarına uygun olarak düzenlenen alanda tarımla ilgilenip, ürün yetiştirmenin mutluluğunu yaşıyor.

Buca Belediyesi’nin “Engelsiz Buca” yaratma çalışmaları sonucunda oluşturduğu “Engelsiz Hobi Bahçesi” kış sezonunun ilk hasadını yaptı. Zihinsel ve bedensel engelli vatandaşların yanı sıra Alzheimer hastalarının toplumsal yaşama katılımına yönelik hayata geçirilen projede, sebze ve meyvelerın yanında aromatik bitkiler de yetiştiren engelli vatandaşlar emeklerinin karşılığını aldı. Engelliler, kendileri için özel olarak oluşturulan bahçelerden kendi elleriyle büyüttükleri ürünlerini toplamanın keyfini yaşadı.

Kış aylarının başlamasıyla sebze ve meyvelerin yanında şifalı aromatik bitkiler yetiştiren vatandaşlar, Buca Belediyesi Engelli Merkezi’nin desteğiyle bahçelerine gidip, ıhlamur, biberiye, nane, limon melisa gibi onlarca çeşit şifalı bitkiyi toplayıp, bakımlarını gerçekleştirdi.

Ürünlerini kendi elleriyle toplayıp, topraklarına bakım yapan vatandaşlar kendilerini doğayla buluşturup, tarım yapabilmelerine olanak yaratan Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina’ya teşekkür etti.

Yatırım Tavsiyesi Değildir

Arztakvimi.com.tr içerisinde yayınlanan bilgiler, yorumlar ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Sitede yer alan tüm içerikler kişisel görüşlere dayanmaktadır. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, mevduat kabul etmeyen bankalar, portföy yönetim şirketleri ile müşteri arasında imzalanacak sözleşme çerçevesinde sunulmaktadır.

Sitemizde bulunan bilgiler ve görüşler, sizin mali durumunuz, risk – getiri beklentileriniz ile uyuşmayabilir. Ayrıca burada yer alan bilgilere dayanarak, yatırım kararı verilmemelidir. Bu nedenle doğabilecek kayıp ve zararlardan, arztakvimi.com.tr sorumlu tutulamaz.

Haber bültenimize kayıt olun

Gelişmelerden anında haberdar olmak için haber bültenimize kaydolun ve en güncel haberleri kaçırmayın!

Verilerinizin korunmasını önemsiyoruz.
Gizlilik Politikamızı okuyun.

İlgili Haberler

Yorumunu Yaz