SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Ekonomi

Emekli aylığı memur maaşı asgari ücret! Tüm maaşlara son dakika ENFLASYON ZAMMI açıklandı işte oranı

Güncelleme: 14:53 - 03.04.2024
Emekli aylığı memur maaşı asgari ücret! Tüm maaşlara son dakika ENFLASYON ZAMMI açıklandı işte oranı

Emekli aylığı memur maaşı asgari ücret! Tüm maaşlara son dakika ENFLASYON ZAMMI açıklandı işte oranı – Türkiye İstatistik Kurumu TÜİK milyonların beklemiş olduğu Mart ayı enflasyon raporunu açıkladı. Açıklanan rakamlara göre enflasyonda yaşanan yükseliş hız kesmesine rağmen devam etti.

Enflasyon rakamlarına göre memur ve emekli maaşlarına ilk 3 aylık enflasyon farkı kesinleşmiş oldu. TÜİK rakamlarına göre memur ve emekli maaşlarına enflasyon farkı oluşurken asgari ücretli çalışanlarda Temmuz ayında kendilerine enflasyon farkı müjdesi verilmesini bekliyordu.

TÜİK TEFE TÜFE MART 2024 ENFLASYONU YÜZDE KAÇ, NE KADAR OLDU?

Türkiye İstatistik Kurumu TÜİK tarafından açıklanan rapora göre Türkiye’de Mart ayında enflasyon yıllık bazda yüzde 68,50 oranında aylık bazda ise yüzde 3,16 oranında artış gösterdi. TÜFE’deki (2003=100) değişim 2024 yılı Mart ayında bir önceki aya göre %3,16, bir önceki yılın Aralık ayına göre %15,06, bir önceki yılın aynı ayına göre %68,50 ve on iki aylık ortalamalara göre %57,50 olarak gerçekleşti.

#image_title

İLK 3 AYLIK ENFLASYON FARKI 2024 HESAPLAMA! EMEKLİ VE MEMUR MAAŞI FARKI NE KADAR, YÜZDE KAÇ OLDU?

Kamu personeli 2024 yılının ilk yarısı için yüzde 15 zam almıştı. Bunun dışında kalan diğer zam 2023 yılından hak edilen enflasyon farkı idi. Bu nedenle, zam hesaplamasında yüzde 15 dikkate alınmaktadır. Kamu personeli 2023 yılının ikinci yarısı için yüzde 29,78 enflasyon farkı almıştı. TÜİK, 2024 yılı Ocak ayında enflasyonu yüzde 6,7, Şubat ayında yüzde 4,53, Mart ayında da yüzde 3,16 olarak açıkladı. Ocak, Şubat ve Mart ayı enflasyonuna göre, kamu personelinin aldığı zam 3 ayda ayda erimiş oldu.

Hükümet ile memur sendikaları arasında imzalanan sözleşme kapsamında bu sene yüzde 15 oranında toplu sözleşme zammı verilmesi kesinleşmişti. İlk 3 aylık enflasyon farkına göre yüzde 0,6 oranında zam gelmesi kesinleşirken Nisan, Mayıs ve Haziran ayı enflasyonu ile kesinleşen rakamda bu orana eklenerek toplam zam oranı kesinleşmiş olacak. Bu rakama refah payı olarak Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklanacak olan rakamda eklenecek.

Yatırım Tavsiyesi Değildir

Arztakvimi.com.tr içerisinde yayınlanan bilgiler, yorumlar ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Sitede yer alan tüm içerikler kişisel görüşlere dayanmaktadır. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, mevduat kabul etmeyen bankalar, portföy yönetim şirketleri ile müşteri arasında imzalanacak sözleşme çerçevesinde sunulmaktadır.

Sitemizde bulunan bilgiler ve görüşler, sizin mali durumunuz, risk – getiri beklentileriniz ile uyuşmayabilir. Ayrıca burada yer alan bilgilere dayanarak, yatırım kararı verilmemelidir. Bu nedenle doğabilecek kayıp ve zararlardan, arztakvimi.com.tr sorumlu tutulamaz.

Haber bültenimize kayıt olun

Gelişmelerden anında haberdar olmak için haber bültenimize kaydolun ve en güncel haberleri kaçırmayın!

Verilerinizin korunmasını önemsiyoruz.
Gizlilik Politikamızı okuyun.

İlgili Haberler

Yorumunu Yaz