SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Ekonomi

Enflasyon Açıklandı, Beklentilerin Altında Yükseldi – 3 Ocak 2024!

Türkiye İstatistik Kurumu TÜİK, yıllık enflasyon verisini açıkladı. Enflasyon yükselmesine rağmen, beklentilerin kısmi de olsa altında kaldı; işte detaylar…

Yayınlanma:
Enflasyon Açıklandı, Beklentilerin Altında Yükseldi – 3 Ocak 2024!

Milyonlarca çalışanın ve emeklinin merakla beklediği enflasyon verisi bugün itibariyle belli oldu. TÜİK tarafından açıklanan verilere göre ülkemizde enflasyon Aralık ayında, aylık bazda yüzde 2,93 oranında (aylık TÜFE) artış gösterdi, beklenti aylık yüzde 3,13 noktasındaydı. Yıllık bazda tüketici fiyat endeksinde ise artış yüzde 64,77 oldu. Burada beklenti yüzde 65’den fazlaydı. Böylece enflasyon, beklentilerin bir miktar altında gerçekleşmiş oldu. Gelelim enflasyon verilerinin detaylarına…

Enflasyon Açıklandı, Bir Miktar Dizginlenme Mevcut!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın üst üste yaptığı faiz artırımları, etkisini göstermeye başladı. Enflasyon yükselmeyi sürdürse de, yükseliş hızının azalmaya devam ettiği görüldü. TÜİK tarafından bugün (3 Ocak 2024 Çarşamba) açıklanan verilere göre Aralık 2023 de enflasyon verileri şu şekilde oldu:

Türkiye Aylık TÜFE: 2,93%

  • Beklenti: 3,13%
  • Önceki: 3,28%

Türkiye Yıllık TÜFE: 64,77%

  • Beklenti: 65,10%
  • Önceki: 61,98%

Türkiye Aylık ÜFE: 1,14%

  • Önceki: 2,81%

Türkiye Yıllık ÜFE: 44,22%

  • Önceki: 42,25%

Yukarıdaki verilerden de görüleceği üzere, enflasyon Aralık 2023’te de artmaya devam etse de, artış hızında önemli bir yavaşlama yaşandı. Buna ek olarak, enflasyonun beklentilerin altında kalması, düşüş trendine girebilmesi için önemli bir gösterge olarak öne çıktı.

Enflasyon Açıklandı, Bir Miktar Dizginlenme Mevcut!

Enflasyon Açıklandı, Bir Miktar Dizginlenme Mevcut!

En güncel borsa, hisse ve halka arz haberleri için buraya göz atabilirsiniz.

ÜFE Dizginlendi, TÜFE’nin de Gerilemesi Bekleniyor!

Enflasyon için ön göstergelerden biri konumunda bulunan “Üretici Fiyat Endeksi” ÜFE, hatırlanacağı üzere TÜFE yükselirken önden artış kaydediyordu. Bu durum, TÜFE’nin de zamanla artacağına işaret ediyordu. Zira üretici maliyetlerinin tüketiciye yansımaması, herhangi bir devlet sübvansiyonu yok ise bilindiği üzere mümkün değildir. Belli bir müddet zaman alsa da, ÜFE’deki değişim (olumlu ya da olumsuz) TÜFE fiyatlarına da yansımaktadır.

TÜİK’in yeni verilerine göre ÜFE de aylık bazda belirgin bir azalma söz konusu. Aralık ayında yüzde 1,14 seviyesinde çıkan ÜFE, yıllık bazda ise yüzde 44,22 noktasında seyretti. Bu durum, 2024 yılı içerisinde TÜFE’nin belirgin seviyede geri çekileceğine dair ön veri olarak dikkate alınabilir.

ÜFE Dizginlendi, TÜFE’nin de Gerilemesi Bekleniyor!

ÜFE Dizginlendi, TÜFE’nin de Gerilemesi Bekleniyor!

2024 Emekli ve Memur Maaş Zamları da Belli Oldu!

2023 yılının enflasyonunun netleşmesinin ardından, enflasyon ile doğru orantılı şekilde maaşlarına zam alan memur, memur ve işçi emeklilerinin de zam oranları netleşti. Buna göre, işçi emeklileri yüzde 37,57 ve memurlar ile emeklileri de yüzde 49.25 oranında zam aldı. Böylece en düşük memur maaşı 22 bin liradan 32 bin 840 lira düzeyine yükseldi.

TÜİK Resmi Site

Yatırım Tavsiyesi Değildir

Arztakvimi.com.tr içerisinde yayınlanan bilgiler, yorumlar ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Sitede yer alan tüm içerikler kişisel görüşlere dayanmaktadır. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, mevduat kabul etmeyen bankalar, portföy yönetim şirketleri ile müşteri arasında imzalanacak sözleşme çerçevesinde sunulmaktadır.

Sitemizde bulunan bilgiler ve görüşler, sizin mali durumunuz, risk – getiri beklentileriniz ile uyuşmayabilir. Ayrıca burada yer alan bilgilere dayanarak, yatırım kararı verilmemelidir. Bu nedenle doğabilecek kayıp ve zararlardan, arztakvimi.com.tr sorumlu tutulamaz.

Haber bültenimize kayıt olun

Gelişmelerden anında haberdar olmak için haber bültenimize kaydolun ve en güncel haberleri kaçırmayın!

Verilerinizin korunmasını önemsiyoruz.
Gizlilik Politikamızı okuyun.

İlgili Haberler

Yorumunu Yaz