SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Arşiv

Google Android Logosunu Değiştiriyor

Güncelleme: 19:34 - 07.12.2023
Google Android Logosunu Değiştiriyor

Google, Android’in ikonik yeşil robot logosunu üç boyutlu bir tasarımla değiştireceğini resmi olarak duyurdu. Henüz kesin detaylar açıklanmasa da şirket birkaç aydır binalarda ve etkinliklerde güncellenmiş tasarımın tanıtımını yapıyordu. Yeni logo, tam bir robotu değil, yeşil Android robotunun kafasını içerecek şekilde tasarlanmış.

Geriye dönük bir inceleme, Google’ın üç boyutlu logonun farklı versiyonlarını ilk olarak CES 2023 sırasında tanıttığını ortaya çıkardı. Şirket, üç boyutlu robot simgesinin yanı sıra Android isminin yazılışında kullanılan karakterlerde de değişiklik yaptı. Gelecek versiyonda, küçük “a” harfinden vazgeçilerek daha sofistike bir büyük harf varyasyonuna yönelik yeni bir yazı tipi stili benimsenecek.

andorid-yeni-tasarm2-min.jpg

Yeni logonun özellikle tüm Android cihazların açılış ekranında belirgin bir şekilde görüntüleneceği ve mevcut “Powered by Android” markasının yerini alacağı bekleniyor. Google’ın bu hamlesi, mobil işletim sisteminin görsel kimliğini yenileme ve modern tasarım trendleriyle uyumlu hale getirme konusundaki kararlılığını net bir şekilde gösteriyor.

Google’ın son Android sürümü olan Android 14, bu yıl sonbahar mevsiminde piyasaya sürülecek. Geleneksel olarak, Android 14, henüz resmi olarak piyasaya sürülmeden önce belirli akıllı telefon kullanıcılarının gelecek özellikleri denemeleri için beta olarak erişime açılmış durumda.

Yatırım Tavsiyesi Değildir

Arztakvimi.com.tr içerisinde yayınlanan bilgiler, yorumlar ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Sitede yer alan tüm içerikler kişisel görüşlere dayanmaktadır. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, mevduat kabul etmeyen bankalar, portföy yönetim şirketleri ile müşteri arasında imzalanacak sözleşme çerçevesinde sunulmaktadır.

Sitemizde bulunan bilgiler ve görüşler, sizin mali durumunuz, risk – getiri beklentileriniz ile uyuşmayabilir. Ayrıca burada yer alan bilgilere dayanarak, yatırım kararı verilmemelidir. Bu nedenle doğabilecek kayıp ve zararlardan, arztakvimi.com.tr sorumlu tutulamaz.

Haber bültenimize kayıt olun

Gelişmelerden anında haberdar olmak için haber bültenimize kaydolun ve en güncel haberleri kaçırmayın!

Verilerinizin korunmasını önemsiyoruz.
Gizlilik Politikamızı okuyun.

İlgili Haberler

Yorumunu Yaz