SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Arşiv

Kayseri, gastronomi turizmine adım atıyor

Güncelleme: 20:02 - 07.12.2023
Kayseri, gastronomi turizmine adım atıyor

Kayseri Büyükşehir Belediyesi, bu etkinlik ile kentin gastronomi turizminde yükselen bir destinasyon olması adına hayata geçirilen ilk adımı atacak. Etkinlik iki gün sürecek ve halka açık olacak. Çalıştay boyunca, Türkiye’nin gastronomi alanındaki en önemli şefleri, alanında uzman konuşmacılar ve gazeteciler Kayseri halkı ile buluşacak.  Etkinlikte, Sahrap Soysal, Cüneyt Asan, Murat Bozok, Eyüp Kemal Sevinç, Yunus Emre Akkor, Ebru Baybara Demir gibi isimler Kayseri Belediyesi tarafından ağırlanacak.

Etkinlikte, Murat Bozok (Şef), Eyüp Kemal Sevinç (Şef, EKS Mutfak Kurucusu),Yunus Emre Akkor (Şef, Yazar), Ebru Baybara Demir (Şef, Sosyal Girişimci), Zeynep Kakınç (Mutfak Dostları Derneği Başkanı), Osman Serim, (MDD Başkan Yrd.,TKKAD Başkan Yrd. , F&B danışmanı), Ahmet Örs, (Gazeteci, Gastronomi Yazarı), Ebru Koralı, (TURYİD Yönetim Kurulu Üyesi , Global Gastroekonomi Zirvesi Komite Başkanı), Tayyar Zaimoğlu, (ÇUKTOB Başkanı, TURYİD ve TÜROFED Yönetim Kurulu Üyesi) gibi Türkiye’nin gastronomi alanındaki uzman kişileri konuşmacı olarak yer alacak. Bunun yanı sıra çalıştayda, Kayseri mutfağını tanıtan atölye çalışmaları da yapılacak. Atölye çalışmaları kapsamında, ünlü TV yıldızı yemek yazarı Sahrap Soysal, ünlü et ustası Cüneyt Asan ve yerel şefler bir arada olacak.

“Kayseri Gastronomi Turizmi Çalıştayı”nın içeriği ise Türkiye’nin gastronomi alanındaki tek ajansı olan Logos İletişim tarafından hazırlandı. Kayseri Belediyesi bu etkinlik ile bugünkü Kayseri coğrafyasında turizm ve gastronomi başlıkları üzerinde tüm tarafların içinde olacağı bir tartışma yaratarak, yereldeki dinamikleri ve paydaşları bu alanda harekete geçmeye yöneltmeyi hedefliyor.

MEMDUH KILIÇ

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Kılıç ise kayak turizminin yanı sıra sağlık turizmi, doğa turizmi, kültür turizmi, inanç turizmi, balon turizmi ve gastronomi turizmini de daha etkin hale getirmek için çalıştıklarını belirtti. Düzenledikleri Sağlık Turizmi Çalıştayı’nın ardından Kayseri’nin avantajlarını ve değerlerini ön plana çıkararak ekonomiyi canlandırma konusundaki bir başka çalışmalarının da gastronomi üzerine olacağını ifade eden Kılıç, Kayseri mutfağının çok önemli yemekleri olduğunu aktardı. Sucuk ve pastırmayla yapılan yüzlerce lezzetin yanı sıra mantı, yağlama, pöç, fırın ağzı, kurşun aşı, Develi cıvıklısı, çemen, kete, katmer, aside, nevzine, gilaburu suyu gibi yüzlerce lezzete sahip olduklarına dikkat çeken Kılıç, “Bu lezzetlerimizi dünyaya tanıtmak amacıyla 16-17 Kasım tarihlerinde düzenleyeceğimiz ‘Kayseri Gastronomi Turizmi Çalıştayı’nın ardından çalışmalarımıza hızla başlayacağız” diye konuştu.

Paydaşların katılımıyla çalıştay sonunda “Sonuç Bildirgesi” hazırlanacak. Bildirge ile, gastronomi turizmi anlamında kentin izlemesi gereken yol haritasını ortaya koyularak, Kayseri mutfağının dünyaya tanıtma çalışmalarına hız verilecek.

 

Yatırım Tavsiyesi Değildir

Arztakvimi.com.tr içerisinde yayınlanan bilgiler, yorumlar ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Sitede yer alan tüm içerikler kişisel görüşlere dayanmaktadır. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, mevduat kabul etmeyen bankalar, portföy yönetim şirketleri ile müşteri arasında imzalanacak sözleşme çerçevesinde sunulmaktadır.

Sitemizde bulunan bilgiler ve görüşler, sizin mali durumunuz, risk – getiri beklentileriniz ile uyuşmayabilir. Ayrıca burada yer alan bilgilere dayanarak, yatırım kararı verilmemelidir. Bu nedenle doğabilecek kayıp ve zararlardan, arztakvimi.com.tr sorumlu tutulamaz.

Haber bültenimize kayıt olun

Gelişmelerden anında haberdar olmak için haber bültenimize kaydolun ve en güncel haberleri kaçırmayın!

Verilerinizin korunmasını önemsiyoruz.
Gizlilik Politikamızı okuyun.

İlgili Haberler

Yorumunu Yaz