SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Arşiv

“Masal Evi” ile hem kadına hem çocuğa istihdam

Güncelleme: 20:02 - 07.12.2023
“Masal Evi” ile hem kadına hem çocuğa istihdam

İzmir Büyükşehir Belediyesi, kadınların ve çocukların hayatlarını değiştirmek için çalışmalarına tüm hızıyla devam ediyor. İzmir’in Toros mahallesinde açılan “Masal Evi” ile kadınlara, dikiş kursu ve bu kursta edindikleri becerileri ekonomik gelire çevirebilmek için kooperatifçilik eğitimi veriyor. Bunun yanı sıra,ü “Masal Evi”ne gelen kadınların çocuklarına ise okul öncesi eğitim veriliyor.

Daha önce İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer tarafından Seferihisar’da hayata geçirilen “Masal Evi” projesi İzmir’in merkez ilçelerinde de uygulanmaya başlandı. “Masal Evi” projesine merkez ilçelerden ilk ev sahipliğini Toros mahallesi yaptı. Dezavantajlı bölgelerde yaşayan 4-6 yaş arasındaki çocukların sosyal gelişimlerini desteklemeyi ve annelerine mesleki beceriler kazandırarak kooperatifler aracılığıyla onlara ekonomik destek sağlamayı hedefleyen İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin “Masal Evi” projesine kadınlardan talep oldukça fazla. Masal Evi’nin ilk siparişleri ise İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne yapılacak. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin hazırlıklarını sürdürdüğü ve yeni doğum yapan annelere hediye olarak verilecek “İzmir’e Hoş Geldin Bebek” paketi için kadınlar bebek havlusu yapıyor. Konuya ilişkin konuşan kursiyer Fatma Kocayer, çocuklarına baktıkları için evden çıkamadıklarını kaydederek, oğluyla birlikte Masal Evi’ne geldiğini, bu sayede sosyalleşerek evin içine kapanmaktan kurtulduklarını belirtti. Masal Evi’nin hayatlarına kattığı öneme dikkat çekerek, “En önemlisi özgürleştik, kendimize güvenimiz arttı. Kooperatif sayesinde ürünlerimizi satacağız. Kadın olarak güçleneceğiz” dedi. Diğer bir kursiyer olan Gül Sevim Hansu ise, daha önce dikiş eğitimi almak istediğini dile getirerek, ancak buna olanak bulamadığının altını çizdi. Kooperatifçilik hakkında eğitim alınca kendine güveninin arttığını söyleyen Hansu, “Açıkçası bizi yüreklendirdiler. Çünkü tek başımıza çok fazla bir şey yapamayız. Ama şimdi birlikten doğan güçle yol alacağız. Bölge kadınları bir olup bunu başaracağız” diye konuştu.

SERDAR GÖKHAN ŞAHAN

Üç ay gibi kısa bir sürede çocuklarda olumlu değişiklikler gözlediklerini dile getiren Toros Masal Evi Sorumlusu Sosyolog Serdar Gökhan Şahan ise, ilk geldiğinde konuşma zorluğu yaşayan bir çocuğun şimdi kendini ifade etmeye ve cümle kurmaya başladığının bilgisini paylaştı. Suriye’den gelen bir başka çocuğun ise artık Türkçe konuştuğunu kaydeden Şahan, “Velilerle yaptığımız görüşmelerde de çok olumlu yorumlar alıyoruz” dedi.  

Ayrıca Masal Evi’ne anneleriyle birlikte gelen çocuklar, haftada iki gün beden eğitimi, bir günde İngilizce eğitimi alıyor. 4-6 yaş grubu çocuklara verilen bu eğitimlerin yanı sıra, müzik ve satranç eğitimleri verilmesi de planlanıyor.

 

Yatırım Tavsiyesi Değildir

Arztakvimi.com.tr içerisinde yayınlanan bilgiler, yorumlar ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Sitede yer alan tüm içerikler kişisel görüşlere dayanmaktadır. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, mevduat kabul etmeyen bankalar, portföy yönetim şirketleri ile müşteri arasında imzalanacak sözleşme çerçevesinde sunulmaktadır.

Sitemizde bulunan bilgiler ve görüşler, sizin mali durumunuz, risk – getiri beklentileriniz ile uyuşmayabilir. Ayrıca burada yer alan bilgilere dayanarak, yatırım kararı verilmemelidir. Bu nedenle doğabilecek kayıp ve zararlardan, arztakvimi.com.tr sorumlu tutulamaz.

Haber bültenimize kayıt olun

Gelişmelerden anında haberdar olmak için haber bültenimize kaydolun ve en güncel haberleri kaçırmayın!

Verilerinizin korunmasını önemsiyoruz.
Gizlilik Politikamızı okuyun.

İlgili Haberler

Yorumunu Yaz