SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Arşiv

Organik beslenme popüler bir diyet mi?

Güncelleme: 20:02 - 07.12.2023
Organik beslenme popüler bir diyet mi?

Organik besinin aslında sadece besinin kendisine değil, aynı zamanda nasıl üretildiğine de ilişkin bir terim olduğuna dikkat çeken vakıf, Tarım ve Orman Bakanlığı’na göre yetiştirilmesi ve tüketiciye ulaşmasına kadar geçen tüm aşamalarda belirli kimyasal maddeler (yapay ve benzeri gübrelerin, böcek ilaçlarının, yabani ot ve mantar öldürücülerinin, hormonların, antibiyotiklerin, koruyucuların, renklendiricilerin vb. olmadığı) kullanılmadan üretilen ürünlerin organik besin, bu besinlerden oluşan bir diyetin de organik beslenme olarak adlandırıldığını ifade etti.

Bir besinin organik olup olmadığının nasıl anlaşılacağını da açıklayan vakıf, pek çok besinin “yüzde 100 doğal, hormonsuz, hakiki, köy ürünü” denilerek organik adı altında satılabildiğini belirtti. Eğer bir ürünün organik olup olmadığından emin olmak isteniyorsa, mutlaka Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından organik ürün sertifikasının bulunup bulunmadığının kontrol edilmesi gerektiğine vurgu yapan vakıf, beslenme ve sağlıklı yaşamın hastalıkların önlemesi, tedavisinde ve uzun yaşamadaki payının günden güne önem kazanmasıyla birlikte farklı beslenme modelleri ve besin çeşitliliği ve tercihi sıklıkla tartışıldığına değindi.

Organik besinlerin sağlığa olan etkileri üzerine yapılan çalışmaların temeli organik besinlerin geleneksel besinlere kıyasla daha yüksek düzeyde omega-3 yağ asitleri ile fenolik bileşikler içerebileceği fikrine dayandığını açıklayan vakıf, üzerinde durulan bir diğer konunun ise organik besinlerin geleneksel besinlere kıyasla daha düşük düzeylerde tarım ilacı (pestisit) içermeleri olduğunu bildirdi.

Bu konuyla ilgili yapılan çalışmaların, besinlerde bulunan yüksek miktarda pestisit seviyelerinin sağlığı olumsuz etkileyebileceğini gösterirken hem organik hem de geleneksel olarak üretilen besinlerin pestisit içeriğinin izin verilen güvenlik sınırları içinde bulunduğunu belirtiyor olduğunu vurgulayan vakıf sonuç olarak yapılan çalışmaların incelenmesi durumunda, organik ve geleneksel besinler arasında besin değeri açısından anlamlı bir farklılık olmadığını gösterdiğini, uzun vadede organik besinleri daha fazla tüketen bireylerin sağlık durumlarını saptamaya yönelik yapılacak çalışmalara ihtiyaç olduğunun bilgisini verdi.

 

Yatırım Tavsiyesi Değildir

Arztakvimi.com.tr içerisinde yayınlanan bilgiler, yorumlar ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Sitede yer alan tüm içerikler kişisel görüşlere dayanmaktadır. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, mevduat kabul etmeyen bankalar, portföy yönetim şirketleri ile müşteri arasında imzalanacak sözleşme çerçevesinde sunulmaktadır.

Sitemizde bulunan bilgiler ve görüşler, sizin mali durumunuz, risk – getiri beklentileriniz ile uyuşmayabilir. Ayrıca burada yer alan bilgilere dayanarak, yatırım kararı verilmemelidir. Bu nedenle doğabilecek kayıp ve zararlardan, arztakvimi.com.tr sorumlu tutulamaz.

Haber bültenimize kayıt olun

Gelişmelerden anında haberdar olmak için haber bültenimize kaydolun ve en güncel haberleri kaçırmayın!

Verilerinizin korunmasını önemsiyoruz.
Gizlilik Politikamızı okuyun.

İlgili Haberler

Yorumunu Yaz