SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Arşiv

Temizlik İşçisinin Hatası Yıllar Süren Araştırmayı İptal Etti

Güncelleme: 19:36 - 07.12.2023
Temizlik İşçisinin Hatası Yıllar Süren Araştırmayı İptal Etti

Eksi 80 santigrat derecede saklanması gereken önemli numunelerin zarar gördüğü olay, üniversite ve işveren temizlik şirketi arasında bir dava sürecini başlattı.

Rensselaer Polytechnic Enstitüsü’nün avukatları, dava dilekçesinde, temizlik işçisinin yanlış müdahalesi sonucu numunelerin “kurtarılamaz” hale geldiğini ve bu durumun 1 milyon dolarlık bir zarara yol açtığını iddia etti. Ünlü profesör K.V. Lakshmi liderliğinde yürütülen ve güneş panellerinin geliştirilmesinde devrim niteliğinde olabileceği düşünülen 20 yıllık araştırma, tamamen ortadan kalktı.

Profesör Lakshmi ve ekibi, 2020’deki olayda numune dolabının alarm vermesi üzerine bir tamirci çağırdıklarını, ancak COVID-19 salgını nedeniyle randevu almak için 1 hafta beklemek zorunda kaldıklarını belirtti. Araştırma ekibi, laboratuvarın temizlenmesine ihtiyaç duymadıklarını düşündüklerini ve bunu belirtmek için numune dolabının üzerine notlar yazdıklarını ancak 4 gün sonra laboratuvara geldiklerinde sigortanın kapatıldığını fark ettiklerini ifade etti.

Avukatlar, temizlik işçisiyle yaptıkları görüşmede, çalışanın rahatsız edici bir ses duyduğunu ve yanlış bir şey yaptığına inanmadığını aktardı. Ancak üniversite, çalışanına uygun eğitim vermediği gerekçesiyle temizlik şirketine dava açtı.

Yatırım Tavsiyesi Değildir

Arztakvimi.com.tr içerisinde yayınlanan bilgiler, yorumlar ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Sitede yer alan tüm içerikler kişisel görüşlere dayanmaktadır. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, mevduat kabul etmeyen bankalar, portföy yönetim şirketleri ile müşteri arasında imzalanacak sözleşme çerçevesinde sunulmaktadır.

Sitemizde bulunan bilgiler ve görüşler, sizin mali durumunuz, risk – getiri beklentileriniz ile uyuşmayabilir. Ayrıca burada yer alan bilgilere dayanarak, yatırım kararı verilmemelidir. Bu nedenle doğabilecek kayıp ve zararlardan, arztakvimi.com.tr sorumlu tutulamaz.

Haber bültenimize kayıt olun

Gelişmelerden anında haberdar olmak için haber bültenimize kaydolun ve en güncel haberleri kaçırmayın!

Verilerinizin korunmasını önemsiyoruz.
Gizlilik Politikamızı okuyun.

İlgili Haberler

Yorumunu Yaz