SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Arşiv

Aile Hekimlerine Ek Ödeme Yapılmadı

Güncelleme: 19:55 - 07.12.2023
Aile Hekimlerine Ek Ödeme Yapılmadı

Aile Hekimleri Dernekleri Federasyonu 2. Başkanı Dr. Hacı Yusuf Eryazğan, Sağlık Bakanlığı’nın aile hekimlerine 3 bin TL, aile sağlığı çalışanlarına 1500 TL ek ödeme verileceğini duyurmasına ve ardı ardına yayınlanan haberlere rağmen bu duyurusu ile yaptığı uygulamanın yine bir birini tutmadığını söyledi. “Sağlık Bakanlığı’nın kamuoyuna yanlış bilgilendirme yapmasını asla doğru bulmuyoruz. Halkın gözünde sürekli para ile anılan hekim grubu algısı ile anılmak hekimlik onurumuzu zedeliyor. Aile Hekimlerine 18 ayda sadece 6 ay şartlı verilen ek ödemeden söz verildiği gibi 3 bin TL, 1500 TL alan aile hekimliği çalışanı yok. Yatan miktarlar ise 428 TL, 245 TL, 650 TL. Yani bu ödenekleri tam alan neredeyse yok. Bakanlığın kamuoyunu yanıltarak söylediği ödemeyi alan aile hekimliği çalışanı sayısı %5… %95’inin alamamasının sebebi ise bu ödemenin 11 şarta bağlanmasıdır. Dolayısıyla 18 ayda sadece 6 ayda 2 defa şartlı verilen ek ödemenin ilkini aile hekimlerinin %20’si tam aldı. İkincisinde ise %5’i tam alabildi.”

AHEF olarak Sağlık Bakanlığı’nın kamuoyunu yanıltan bu açıklamalarını kınadıklarını belirten Dr. Hacı Yusuf Eryazğan, meslek onurunu zedeleyen bu açıklamalar için özür beklediklerini belirtti. “Bakanlığımız bizi halkın önünde rencide ediyor. Bunu kamuoyunun bilmesini istiyoruz ve aile hekimleri olarak 18 aydır 60 milyon aşı yaparak, sürekli poliklinik yaparak bebek aşılarını, gebe izlemlerini yaparak halkımızın sağlığını önemsedik. Canımız pahasına çalıştık ve artık gerçekleri tüm kamuoyunun görmesini, bilmesini istiyoruz. Sağlık Bakanlığı, aile hekimliği ile ilgili her konuda kamuoyunu yanıltıyor. Bu son ek ödeme konusu da bunun en somut ispatı oldu.”

AHEF olarak aile hekimlerinin hakları konusunda mücadelelerini sonuna kadar devam ettireceklerini vurgulayan Dr. Eryazğan, “Sağlık Bakanlığı ne kadar algı yönetimi yaparsa yapsın gerçekler elbet ortaya çıkacaktır ve biz bunun sonuna kadar takipçisiyiz” dedi.

Yatırım Tavsiyesi Değildir

Arztakvimi.com.tr içerisinde yayınlanan bilgiler, yorumlar ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Sitede yer alan tüm içerikler kişisel görüşlere dayanmaktadır. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, mevduat kabul etmeyen bankalar, portföy yönetim şirketleri ile müşteri arasında imzalanacak sözleşme çerçevesinde sunulmaktadır.

Sitemizde bulunan bilgiler ve görüşler, sizin mali durumunuz, risk – getiri beklentileriniz ile uyuşmayabilir. Ayrıca burada yer alan bilgilere dayanarak, yatırım kararı verilmemelidir. Bu nedenle doğabilecek kayıp ve zararlardan, arztakvimi.com.tr sorumlu tutulamaz.

Haber bültenimize kayıt olun

Gelişmelerden anında haberdar olmak için haber bültenimize kaydolun ve en güncel haberleri kaçırmayın!

Verilerinizin korunmasını önemsiyoruz.
Gizlilik Politikamızı okuyun.

İlgili Haberler

Yorumunu Yaz