SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Arşiv

Anketten “Tercan” çıktı…

Güncelleme: 19:44 - 07.12.2023
Anketten “Tercan” çıktı…

Ak Parti’ye oy vereceklerini söyleyen vatandaşların tercihleri ile Binali Yıldırım ve Atilla Kaya’nın ardından 3. Sırayı Bülent Tercan aldı. Tercan’ın öne çıkmasında, İzmirli olmasının ve turizm bölgelerinde yaşayan vatandaşların tercihleri etkili oldu. Sanayici aileden gelen ama turizm gönüllüsü olarak uzun süredir çalışmalar yapan Tercan’a özellikle Çeşmeliler sahip çıktı.

İzmir milletvekilleri hakkında vatandaşların beklentilerini belirlemek için kamuoyu araştırması yaptıklarını belirten Kavis Danışmanlık yetkilisi Gülşah Zencir,  genel eğilimi ölçmeyi ve vatandaşların milletvekili aday belirleme yöntemi hakkındaki düşüncelerini öğrenmeyi amaçladıklarını kaydetti.

İthal vekile karşılar

Birinci Bölge ilçelerinde bin 800 kişiyle yapılan ankette en fazla dikkat çeken konu, İzmirlilerin siyasi parti ayırım gözetmeksizin ithal vekillere sıcak bakmamaları oldu. Ankete katılan vatandaşların öncelikleri, milletvekilleri adaylarının İzmir doğumlu olmaları veya uzun yıllardır İzmir’de yaşayan, çalışan ve kentin sorunlarına vakıf olan isimlerden belirlenmesi oldu.

Araştırmanın kamuoyu ile paylaşılan bazı sonuçları şöyle şekillendi:

  • İzmir’in milletvekilleri adaylarında sizce ne gibi özellikler olmalı sorusuna katılımcıların yüzde 32’si İzmir’i ve sorunlarını iyi bilmeli derken, yüzde 27’si doğma büyüme İzmirli olmalı, yüzde 24’ü kent için yararlı hizmetler yapan birisi olmalı, yüzde 17’si İzmir için somut hedefleri olmalı cevaplarını verdi.
  • Sizce doğma büyüme İzmirliler milletvekili sıralamasında yeteri kadar yer bulabiliyor mu sorusuna yüzde 52’si hayır, yüzde 35’i Evet, yüzde 10’u evet ama yeterli değil, yüzde 3’ü ise diğer cevabını verdi.
  • İzmir sizce hangi özellikleri ile öne çıkmalı sorusunu katılımcıların yüzde 33’ü turizm ve tarih, yüzde 20’si tarım, yüzde 18’i sanayi, yüzde 15’i ticaret, yüzde 8’i sağlık olarak yanıtladı.

Bülent Tercan tercihi

Partinizden kimleri milletvekili adayı olarak görmek istersiniz sorusuna ise AK Partiye oy verenlerin bir kısmı aday adaylarının ortaya çıkması gerektiğini ona göre karar vereceklerini söylerken, tercih belirtenler arasında ise Binali Yıldırım ile Atilla Kaya’nın ardından üçüncü sıradaBülent Tercan yer aldı.

Vatandaşların ismi üzerinde fikir birliğine varmalarından büyük memnuniyet duyduğunu kaydeden Destination İzmir Başkanı Bülent Tercan, “Bir turizm gönüllüsü olarak İzmir’in turizmden çok daha fazla pay almayı hak ettiğini düşünüyorum. İzmir denizi, güneşi, tarihi değerleri, şifalı termal kaynakları ve doğası ile pek çok kente nasip olmayan turizm potansiyeline sahip. Güzel İzmir yılda 5 milyon turist hedefine sıkı sıkı sarılmalı. Turizm bacasız fabrika. Kentteki tüm sektörlere, her bireye ekonomik katkı sağlayacak bir fırsat. Turizmde yol alamadığımız için içimiz kanıyor” dedi.

Yetki almamız şart

Kent turizmini şaha kaldıracak planlamalar yaptıklarına da değinen Tercan, geliştirdikleri önerileri hayata geçirmek için yetkili mercide bulunmanın önemine değindi. Tercan, “Yıllardır dile getirdiğimiz önerilerle, turizm alanında yanlış veya eksik yapılan uygulamaları gidermeyi hedefledik. Ne yazık ki turizm alanında doğruları yapabilmek, İzmir’in önünü açabilmek için gerekli yetkiye sahip değiliz. Bunun için bu kentte yöneticilik yapmak, yetki almak, turizmin önünü açmak istiyorum. Vatandaşlarımızın bana olan teveccühü de beni gururlandırdı” dedi.

 

Yatırım Tavsiyesi Değildir

Arztakvimi.com.tr içerisinde yayınlanan bilgiler, yorumlar ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Sitede yer alan tüm içerikler kişisel görüşlere dayanmaktadır. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, mevduat kabul etmeyen bankalar, portföy yönetim şirketleri ile müşteri arasında imzalanacak sözleşme çerçevesinde sunulmaktadır.

Sitemizde bulunan bilgiler ve görüşler, sizin mali durumunuz, risk – getiri beklentileriniz ile uyuşmayabilir. Ayrıca burada yer alan bilgilere dayanarak, yatırım kararı verilmemelidir. Bu nedenle doğabilecek kayıp ve zararlardan, arztakvimi.com.tr sorumlu tutulamaz.

Haber bültenimize kayıt olun

Gelişmelerden anında haberdar olmak için haber bültenimize kaydolun ve en güncel haberleri kaçırmayın!

Verilerinizin korunmasını önemsiyoruz.
Gizlilik Politikamızı okuyun.

İlgili Haberler

Yorumunu Yaz