SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:

ARF Bio Yenilenebilir Enerji Halka Arz Oluyor! Arf Bio Kimin, Ne İş Yapar?

Pardus Girişim Sermayesi (PRDGS) portföyünde yer alan ARF Bio Yenilenebilir Enerji halka arz oluyor. Arf Bio kimin, ne iş yapar, inceleyelim...

Yayınlanma:
ARF Bio Yenilenebilir Enerji Halka Arz Oluyor! Arf Bio Kimin, Ne İş Yapar?

ARF Bio Yenilenebilir Enerji Üretim A.Ş SPK’ya halka arz başvurusu yaptı. Şirket toplamda 44 milyon lot satışı gerçekleştirmeyi planlıyor. Bunlardan 35.200.000 lot sermaye artırımı, 8.800.000 lotu ise ortak satışı şeklinde olacak. ARF Bio Yenilenebilir Enerji halka arz oluyor; peki Arf Bio kimin, ne iş yapar, bakalım…

ARF Bio Kimin, Ortaklık Yapısı Nasıl?

ARF Bio Yenilenebilir Enerji Üretim A.Ş iki ortaklı bir yapıya sahiptir. Şirket paylarının yüzde 95,02’ni Re-Pie Portföy Yönetimi A.Ş Arf Girişim Sermayesi Yatırım Fonu’na, yüzde 4,98’lik kısım ise Pardus GSYO’ya aittir. Taslak izahnamede yer alan şirketin pay sahipliğine ilişkin tablo aşağıdaki gibidir:

İLGİLİ HABER IC Enterra (ENTRA) Halka Arzı SPK Tarafından Onaylandı 22 Mart 2024
Pardus Girişim Sermayesi (PRDGS) portföyünde yer alan ARF Bio Yenilenebilir Enerji halka arz oluyor. Arf Bio kimin, ne iş yapar, inceleyelim...
ARF Bio Kimin, Ortaklık Yapısı Nasıl?

ARF Bio Kimin, Ortaklık Yapısı Nasıl?

ARF Bio Ne İş yapar?

2015 yılında Ankara merkezli olarak kurulan Arf Bio Yenilenebilir Enerji yenilenebilir enerji sektöründe faaliyet gösteren firmalardan biridir. Sektördeki faaliyetlerine ilk olarak Konya’da kurduğu güneş enerji santralinde elektrik enerjisi üretimi ile başlayan şirket, ikinci yatırımını ise biyokütle alanına yapmıştır. Şirketin İzmir’de kurulumunu gerçekleştirdiği Ödemiş Biyogaz Enerji Santrali, bu alanda en büyük kurulu güce sahip santrallerden biri olmuştur.

En güncel borsa, hisse ve halka arz haberleri için buraya göz atabilirsiniz.

İLGİLİ HABER FONET Hisse Cezası Ne Zaman Bitiyor? FONET Hisse Yorum Analiz 2024
Pardus Girişim Sermayesi (PRDGS) portföyünde yer alan ARF Bio Yenilenebilir Enerji halka arz oluyor. Arf Bio kimin, ne iş yapar, inceleyelim...

Biyogaz teknolojisi ile organik kökenli atıklardan enerji üretimi gerçekleştiren şirket, toprak verimliliğini artırmakla kalmayıp doğayı koruma konusunda da üstün başarı sağlamaktadır. Şirket, biyogaz enerji santralinde “bitki atıklarından ve süt ineği dışkısından” ısı ve elektrik enerji üretmekte ve atıkları ile de organik ve organomineral gübre üretimi gerçekleştirerek toprağa verim kazandırmaktadır. Sıfır atık kavramının bu denli önemli olduğu çağımızda ARF Bio Enerji’nin faaliyetleri pek çok firmaya örnek olacak niteliktedir.

Arf Bio Ne Zaman Halka Arz Olacak?

Arf Bio Ne Zaman Halka Arz Olacak?

Arf Bio Enerji Finansal Durum!

Taslak izahnamede yer alan bilgilere göre Arf Bio Enerji’nin hasılat rakamları 2021 yılında 163,2 milyon TL, 2022 yılında ise 91,4 milyon TL şeklinde gerçekleşmiştir. Şirketin brüt karı ise 2021 yılında 134,3 milyon TL, 2022 yılında ise 19,3 milyon TL olmuştur.

Arf Bio Halka Arz Bilgileri! Arf Bio Ne Zaman Halka Arz Olacak?

Arf Bio Enerji Üretim halka arz tarihi henüz açıklanmamıştır. Şirket SPK’ya taslak izahnamesini sunmuş ve onaylanmasını beklemektedir. SPK Arf arzına onay verdikten sonra şirketin halka arz tarihi belli olacaktır. Arf Bio arz tarihi açıklandığında bizde buradan duyuruyor olacağız.

Arf Bio Halka Arz Bilgileri

Arf Bio Halka Arz Bilgileri

Arf Bio Enerji halka arzında toplam 44 milyon lot satışı gerçekleşecektir. Lotların 35.200.000 adeti sermaye artırımında kullanılacaktır. Şirket ödenmiş sermayesini 147.337.401 TL’den 182.537.401 TL’ye çıkarmayı amaçlamaktadır. Kalan 8.800.000 lot ise ortak satışı (RE-PIE Portföy Yönetimi AŞ Arf Girişim Sermayesi Yatırım Fonu’na ait paylar) şeklinde gerçekleşecek olup, bahse konu payların satışından elde edilecek gelir ortağın olacaktır.

Şirket halka arz olduktan sonra Arf Bio Enerji halka açıklık oranı yüzde 24,10 olacaktır. A1 Capital’in aracılığı ile gerçekleşecek olan arzın dağıtım yöntemi, halka arz geliri kullanım alanları, lot fiyatı gibi detayları henüz belli değildir. Arf Bio arzında, halka arz taahhüdü 1 yıl ihraççı ve ortakların pay satışı yapmaması şeklindedir. Pek çok arzda gördüğümüz fiyat istikrarı taahhüdü ise Arf Bio arzında bulunmamaktadır.

ARF Bio Enerji Resmi Site

Yatırım Tavsiyesi Değildir

Arztakvimi.com.tr içerisinde yayınlanan bilgiler, yorumlar ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Sitede yer alan tüm içerikler kişisel görüşlere dayanmaktadır. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, mevduat kabul etmeyen bankalar, portföy yönetim şirketleri ile müşteri arasında imzalanacak sözleşme çerçevesinde sunulmaktadır.

Sitemizde bulunan bilgiler ve görüşler, sizin mali durumunuz, risk – getiri beklentileriniz ile uyuşmayabilir. Ayrıca burada yer alan bilgilere dayanarak, yatırım kararı verilmemelidir. Bu nedenle doğabilecek kayıp ve zararlardan, arztakvimi.com.tr sorumlu tutulamaz.

Haber bültenimize kayıt olun

Gelişmelerden anında haberdar olmak için haber bültenimize kaydolun ve en güncel haberleri kaçırmayın!

Verilerinizin korunmasını önemsiyoruz.
Gizlilik Politikamızı okuyun.

İlgili Haberler

Yorumunu Yaz