SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Arşiv

“Bilimsel Veriler Eşliğinde Karar Verildi”

Güncelleme: 19:58 - 07.12.2023
“Bilimsel Veriler Eşliğinde Karar Verildi”

Rüzgar Bebeğin tedavisinin Tepecik Araştırma ve Eğitim Hastansi’nde sürdüğü belirtilen açıklama da yapılan başvuruların SMA Bilim Kurulunca değerlendirildiği ve gen tedavisinin bu süreçte uygun olmadığı bilgisinin verildiği açıklandı.

İzmir Valiliği^nin konu ile ilgili açıklaması şöyle:

“İzmir Valiliği (BHİ) Sosyal medya üzerinde SMA hastası olan Rüzgar Bebeğin tedavisi ile alakalı yardım talebinin ‘’İzmir Valiliği tarafından kabul edilmediği’’ haberleri üzerine, basın açıklaması gerekli görülmüştür.

Valiliğimize, vatandaşlarımızın tedavi süreçleriyle ilgili kişi ve kuruluşlarca çok sayıda yardım kampanyası başvuruları yapılmaktadır. Bu konularla ilgili başvurular Valiliğimizce Sağlık Bakanlığına iletilmektedir.

Başvuruların sonuçlandırılması süreci Bakanlığın hastalar hakkında bilimsel tedavi yöntemleri çerçevesinde aldığı kararlar ve 26.07.2017 tarih ve 3404 sayılı talimatı gereğince verilmektedir.

Sağlık Uygulama Tebliğinde yer alan hükümler kapsamında tüm dünyada SMA hastalarının tedavisinde yaygın olarak kullanılan ilaç Nusinersen Sodium yurt dışından getirilen ilaçlar listesinde yer almakta hastalarımıza ücretsiz olarak ulaştırılmaktadır. İlaçların yanı sıra bu kapsamdaki her türlü tetkik ve tedaviye erişimde ücretsiz sağlanmaktadır.

Valiliğimize yapılan başvuru ve sonucunda Bakanlığın 2020 tarih ve 46034 sayılı yazısında Rüzgar Bebeğin tedavi süreci noktasında yardım talebi başvurusu SMA Bilim Kurulunca değerlendirilmiş; mevcut verilerin fayda zarar noktasında yetersiz olması ve COVİD-19 salgını sürecinde bağışıklığın baskılanmasının ölüm riskini arttırabileceği gerekçesiyle gen tedavisi uygulanmasının uygun olmayacağı belirtilmiş ve salgın sonrasında yeni bilimsel veriler ışığında değerlendirmelerin uygun olacağı görüşü bildirilmiştir.

Yurt içinde veya yurt dışında tedavi amacıyla yardım kampanyası başlatma talebinde bulunan kişilerin, kuruluşların ve derneklerin tedavi yöntemlerinin bilimsel geçerlilikleri tam anlamıyla değerlendirilmeden kampanya başlatılmasına izin verilmesi hukuk dışı uygulamalara ve hasta mağduriyetlerine sebep olmaktadır.

Rüzgar bebeğin tedavisi Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesinde devam etmekte olup; hastalığına yönelik ilaçlar yurt dışından talep edilmiştir.

Kamuoyuna Duyurulur.”

Yatırım Tavsiyesi Değildir

Arztakvimi.com.tr içerisinde yayınlanan bilgiler, yorumlar ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Sitede yer alan tüm içerikler kişisel görüşlere dayanmaktadır. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, mevduat kabul etmeyen bankalar, portföy yönetim şirketleri ile müşteri arasında imzalanacak sözleşme çerçevesinde sunulmaktadır.

Sitemizde bulunan bilgiler ve görüşler, sizin mali durumunuz, risk – getiri beklentileriniz ile uyuşmayabilir. Ayrıca burada yer alan bilgilere dayanarak, yatırım kararı verilmemelidir. Bu nedenle doğabilecek kayıp ve zararlardan, arztakvimi.com.tr sorumlu tutulamaz.

Haber bültenimize kayıt olun

Gelişmelerden anında haberdar olmak için haber bültenimize kaydolun ve en güncel haberleri kaçırmayın!

Verilerinizin korunmasını önemsiyoruz.
Gizlilik Politikamızı okuyun.

İlgili Haberler

Yorumunu Yaz