SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Arşiv

Bina yıkımlarında sahte asbest raporu iddiası

Güncelleme: 19:43 - 07.12.2023
Bina yıkımlarında sahte asbest raporu iddiası

Bahçelievler Sancar Maruflu Sivil Toplum Yerleşkesi’nde “Demokrasi ve Ekonomi” konulu söyleşi düzenleyen İzmir İş Dünyası Derneği Başkanı Feyyaz Sungur, kentsel dönüşüm yıkımlarında asbest tehlikesine dikkat çekti. Sungur, yıkımlarda verilen sahte asbest raporlarıyla vatandaşların kanser riskine karşı korumasız kaldığı konusunda uyardı. 

 

“Demokrasi ve Ekonomi” konulu söyleşide, kentsel dönüşüm kapsamındaki binaların yıkılması sırasında sahte asbest raporu verildiğini ve yurttaşın kanser adayı olduğunu vurgulayan İzmir İş Dünyası Derneği (İZİD) Başkanı ve İnşaat Yüksek Mühendisi Feyyaz Sungur, “Yıkılan her bina asbest yani gizli zehir yayıyor. Nedeni yeterince denetlenmemesi ve yıkım sırasında istenen asbest raporunu binaları görmeden imza atıp veriyorlar. Kurumlar bunlara itibar etmemeli. Belediye denetlemeli, göz göre göre insanları zehirlemeyelim” diye uyardı.

 

İzmir depremi ve ardından Türkiye genelinde başlatılan kentsel dönüşüm sonrası ortaya çıkacak olan asbest tehlikesine dikkat çeken Sungur, “Türkiye’nin her bölgesinde kanser vakaları arttı. Herkes artık kanser olmak için aday. Yıkımlar plansız, uzman olmadan paldır küldür yapılıyor. Kimse binalarda asbest var mı diye bakmıyor” diye konuştu.

 

Yıkım sırasında zorunlu olan “asbest yok” belgesinin sahte olduğunu ve para karşılığında verildiğini ifade eden Sungur şunları söyledi: “Kâğıt üzerinde asbest raporları alıyorlar ve binaları yıkıyorlar. Ne hikmetse yıkılan hiçbir binada asbest bulunmuyor. Binaya gitmeden, binayı görmeden rapor hazırlıyorlar. Yıkımcıların ve uzmanların bu sahte raporlarına belediyeler ve kurumlar da göz yumuyor. Türkiye genelinde kentsel dönüşümle 1 milyona yakın binanın yıkılıyor. Türkiye genelinde başlayacak olan kentsel dönüşüm ile kanser olan kişi sayısı artacak.”

Yatırım Tavsiyesi Değildir

Arztakvimi.com.tr içerisinde yayınlanan bilgiler, yorumlar ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Sitede yer alan tüm içerikler kişisel görüşlere dayanmaktadır. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, mevduat kabul etmeyen bankalar, portföy yönetim şirketleri ile müşteri arasında imzalanacak sözleşme çerçevesinde sunulmaktadır.

Sitemizde bulunan bilgiler ve görüşler, sizin mali durumunuz, risk – getiri beklentileriniz ile uyuşmayabilir. Ayrıca burada yer alan bilgilere dayanarak, yatırım kararı verilmemelidir. Bu nedenle doğabilecek kayıp ve zararlardan, arztakvimi.com.tr sorumlu tutulamaz.

Haber bültenimize kayıt olun

Gelişmelerden anında haberdar olmak için haber bültenimize kaydolun ve en güncel haberleri kaçırmayın!

Verilerinizin korunmasını önemsiyoruz.
Gizlilik Politikamızı okuyun.

İlgili Haberler

Yorumunu Yaz