SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Arşiv

Ceviz Üreticileri Derneği’nden Türkiye’de bir ilk

Güncelleme: 19:46 - 07.12.2023
Ceviz Üreticileri Derneği’nden Türkiye’de bir ilk

CÜD’ün ev sahipliği yapacağı konferansa, CÜD Eş Başkanları Ömer Ergüder ile Hakkı Akhan, sektörün önde gelen alanında uzman isimleri, akademisyenler ve CÜD üyeleri katılacak. Hilton Istanbul Maslak Otel’de gerçekleşecek olan etkinlikte, dünyada ve Türkiye’de ceviz ekonomisi, iklim değişikliğinin verim üzerindeki etkileri, verimli ceviz yetiştiriciliği ve cevizde markalaşma konularının konuşulacağı konferansta, ceviz ve tarım genelinde karşılaşılan zorluklar ve çözüm önerileri masaya yatırılacak. Uluslararası Ceviz Danışmanı Federico Lopez Larrinaga, Armando Guastella (Bain&Company), Alessandro Annibali (New Factor) gibi alanında uzman uluslararası isimlerde Türkiye İş Bankası ana sponsorluğunda gerçekleşecek olan konferansa görüşleriyle katkıda bulunacak.

Konuyla ilgili açıklama yapan CÜD Eşbaşkanı Ömer Ergüder, Türkiye’de cevizin konuşulacağı ilk konferansın, Ceviz Üreticileri Derneği tarafından gerçekleştiriliyor olmasının kendileri için gurur verici olduğunu söyledi. Ergüder, “Ülkemiz için bu kadar önemli olan bir konuda daha önce böyle bir etkinlik yapılmadığını gördük ve bu eksikliği gidermek istedik” dedi. 

Ergüder, CÜD olarak, sürdürülebilirlik kriterleri doğrultusunda, Anadolu’nun 3 bin yıllık ceviz kültürünün mirasıyla tabiatı koruduklarına da vurgu yaparak şu şekilde devam etti:

“Ülkemizin ormanlaştırılmasına katkı sağlıyor, toprak ve insan sağlığını ön planda tutuyoruz. Ürettiğimiz kaliteli ve lezzetli cevizlerle ülkemizin cari açığına pozitif katkı sağlamayı hedefliyoruz. Toprağa ciddi oranlarda yatırımlar yaparak; ülkemizin istihdamına, kendine yeter tarımsal üretime sahip olması için canla başla çalışıyoruz.Çünkü tarımı, Türkiye’nin cevheri ve geleceği olarak görüyoruz. Bu konferansta üreticilerin karşılaştıkları sorunlara çözüm üretmek için neler yapılabileceğini konuşacağız. Ayrıca bizler için en önemli konulardan biri de hem üreticilerde hem de tüketicilerde yerli ceviz bilincini arttırmak. Yerli cevizi ön planda tutacağımız bu konferansta, ceviz üretimine yeni başlayanların sorularına yanıt vermeye çalışacağız.”

 

 

Yatırım Tavsiyesi Değildir

Arztakvimi.com.tr içerisinde yayınlanan bilgiler, yorumlar ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Sitede yer alan tüm içerikler kişisel görüşlere dayanmaktadır. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, mevduat kabul etmeyen bankalar, portföy yönetim şirketleri ile müşteri arasında imzalanacak sözleşme çerçevesinde sunulmaktadır.

Sitemizde bulunan bilgiler ve görüşler, sizin mali durumunuz, risk – getiri beklentileriniz ile uyuşmayabilir. Ayrıca burada yer alan bilgilere dayanarak, yatırım kararı verilmemelidir. Bu nedenle doğabilecek kayıp ve zararlardan, arztakvimi.com.tr sorumlu tutulamaz.

Haber bültenimize kayıt olun

Gelişmelerden anında haberdar olmak için haber bültenimize kaydolun ve en güncel haberleri kaçırmayın!

Verilerinizin korunmasını önemsiyoruz.
Gizlilik Politikamızı okuyun.

İlgili Haberler

Yorumunu Yaz