SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Arşiv

Depremzedelere Konut İçin 500 Bin TL Hibe Verilecek!

Güncelleme: 19:30 - 07.12.2023
Depremzedelere Konut İçin 500 Bin TL Hibe Verilecek!

Bakan Özhaseki, İller Bankası Macunköy Tesisleri’nde yaptığı açıklamada, depremin Türkiye için büyük bir felaket olduğunu ve 11 ilin derinden etkilendiğini belirtti. 14 milyon insanın bu felaketten etkilendiğini ve 50 binden fazla can kaybı yaşandığını vurgulayan Özhaseki, bu büyük afetin altından kalkmanın kolay olmadığını dile getirdi. Deprem sonucunda 680 bin konutun ve 170 bin bağımsız birimin yıkıldığını veya yıkılmaya devam ettiğini ifade etti.

Özhaseki, Türkiye’nin bir deprem ülkesi olduğunu vurgulayarak, son 100 yılda ülkede meydana gelen 6 ve üzeri şiddetteki depremlerin sayısının 226 olduğunu belirtti. Yılda ortalama 2-3 yıkıcı depremle karşı karşıya kaldıklarını ve 1,5 senede bir yıkıcı bir deprem yaşandığını söyledi. Bu nedenle depremlerden ders almak ve önlemler almak gerektiğini vurguladı.

depremzedelere-hibe1-min.jpg

Fay Kırıkları Üzerinde Yapılaşmaya İzin Verilmeyecek

Özhaseki, yerinde dönüşümün şehirlerdeki hayatın canlanmasını sağlayacağını belirtti. Bu kapsamda, fay kırıkları üzerine yapılaşmaya izin verilmeyeceğini, zeminde sıvılaşma olan bölgelerde yapı inşa edilemeyeceğini ve dere yataklarına yapı yapılmayacağını açıkladı. Bu dört kırmızı çizginin taviz verilmeyeceğini söyleyen Özhaseki, binaların depreme dayanıklı şekilde inşa edilmesi gerektiğini vurguladı.

Yapılan açıklamada, depremzedelere destek olmak amacıyla kendi evlerini yapacaklara 500 bin TL, dükkanlarını yapacak vatandaşlara ise 250 bin TL hibe verileceği belirtildi. Ayrıca, konutlar için 500 bin TL ile 800 bin TL arasında, dükkanlar için ise 250 bin TL ile 500 bin TL arasında kredi imkanı sağlanacağı açıklandı. Kredilerin 2 yıl ödemesiz ve 10 yıl vadeli olacağı, faiz oranının da sıfır olacağı ifade edildi.

Bakanlık olarak hak ediş karşılığı ödemelerin yapılacağı belirtilirken, inşaatların başlamasıyla birlikte hibe ve kredi desteğinin süreceği vurgulandı. Özhaseki, bu desteklerin hızlı bir şekilde bölgenin yeniden yapılandırılmasına ve depremzedelerin evlerine kavuşmalarına yardımcı olacağını ifade etti.

Yatırım Tavsiyesi Değildir

Arztakvimi.com.tr içerisinde yayınlanan bilgiler, yorumlar ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Sitede yer alan tüm içerikler kişisel görüşlere dayanmaktadır. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, mevduat kabul etmeyen bankalar, portföy yönetim şirketleri ile müşteri arasında imzalanacak sözleşme çerçevesinde sunulmaktadır.

Sitemizde bulunan bilgiler ve görüşler, sizin mali durumunuz, risk – getiri beklentileriniz ile uyuşmayabilir. Ayrıca burada yer alan bilgilere dayanarak, yatırım kararı verilmemelidir. Bu nedenle doğabilecek kayıp ve zararlardan, arztakvimi.com.tr sorumlu tutulamaz.

Haber bültenimize kayıt olun

Gelişmelerden anında haberdar olmak için haber bültenimize kaydolun ve en güncel haberleri kaçırmayın!

Verilerinizin korunmasını önemsiyoruz.
Gizlilik Politikamızı okuyun.

İlgili Haberler

Yorumunu Yaz