SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Arşiv

“Devlet aklı rant için değil vatandaş için çalışmalıdır”

Güncelleme: 19:44 - 07.12.2023
“Devlet aklı rant için değil vatandaş için çalışmalıdır”

Açıklamasında, kentsel dönüşümün insanların yerlerinden etmek olmaması gerektiğini, tam tersi insanların yaşam kalitesini artırmak olması gerektiğini belirten CHP’li Balaban, “Manisa’da ve ülkemizde birçok bölgede kentsel dönüşüm süreci başlatılarak vatandaşlarımız alıştıkları yaşayış biçiminden, evlerinden ve hatıralarından uzaklaştırıldı. Kentsel dönüşüm süreci ile ilgili sosyolojik tartışmalar devam ediyor. Ancak bizler biliyoruz ki bir kentin dönüşümü yalnızca binaların yıkılıp yerine yenilerinin yapılması demek değildir. Kentsel dönüşüm tüm öğeleri ile kültürel, sosyal ve yapısal bir dönüşümdür. Amaç insanları yerlerinden etmek değil amaç insanların yaşam kalitesini artırmak olmalıdır” dedi.

“Rantsal dönüşüm”

CHP’li Balaban, ‘Rantsal Dönüşüm’ diye adlandırdığı kentsel dönüşümün en çok dar gelirli vatandaşları mağdur ettiğini vurgulayarak, Kentsel Dönüşüm’ün çerçevesinde başlatılan çalışmalarla iktidara yakın müteahhit firmalarına çeşitli rantlar sağlandığını aktardı.

CHP’li Balaban, Kentsel Dönüşüm konusunda Manisa’da da birçok vatandaşın mağdur olduğuna vurgu yaparak, şu ifadeleri kullandı:

“Bugün iktidarının kentsel dönüşüm anlayışı ‘Dar gelirli vatandaş ne yaparsın yapsın benim yandaşım kazansın’ anlayışıdır. Geçim sıkıntısı yaşayan vatandaşlarımız, senelerdir yaşadıkları binaları yıkılarak, yerine yenisi yapılan daireler fahiş fiyatlarla satılarak mağdur edilmektedir. Yani bu rantsal dönüşümde yine mağdur olan ve ezilen vatandaşımızdır. Evleri kentsel dönüşüm sürecine alınan vatandaşlara bir kira desteği veriliyor, bu destek yalnızca 1500 lira. Bu sözde yardım ile Manisa’nın en küçük ilçelerinde bile ev tutmanız mümkün değil. Manisa’da yaşanabilir bir evin kirası 4 bin 500 ile 6 bin 500 arasında değişiyor. Bu rakam bazı yerlerde 7-8 bine TL’ye kadar çıkıyor. Yani verilen kentsel dönüşüm yardımları devede kulak kalıyor.”

“Tüm mağdurların yükselen sesi olmaya devam edeceğiz”

CHP’li Balaban açıklamasının son kısmında, kentsel dönüşüm yardımlarının artırılması konusunda Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’na çağrıda bulunarak sözlerini şöyle sonlandırdı:

“Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’na vatandaşlarımız adına çağrıda bulunuyorum. 1500 TL gibi komik bir miktar vatandaşın kira sorununa çözüm değil. Kiralara yüzde 75 zam yapıldığı bir dönemde kentsel dönüşüm kira yardımları da vatandaşların rahatça yaşayabilecekleri, sorunlarına çözüm olan bir noktaya getirilmelidir. Devlet aklı rant için değil vatandaş için çalışmalıdır. Ancak bunun bir tercih meselesi olduğu açıktır. AKP iktidarı her zamanki gibi tercihini vatandaştan yana değil ranttan yana kullanmaktadır. Ancak az kaldı. Bundan 4 ay sonra CHP önderliğindeki Millet İttifakı iktidarında vatandaşımız huzurla yaşayacağı ve yarınlara umutsuz bakmayacağı günlere kavuşacak. Her türlü hukuksuzluğa ve haksızlığa son vermek için bizler de her platformda tüm mağdurların yükselen sesi olmaya devam edeceğiz.”

 

Yatırım Tavsiyesi Değildir

Arztakvimi.com.tr içerisinde yayınlanan bilgiler, yorumlar ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Sitede yer alan tüm içerikler kişisel görüşlere dayanmaktadır. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, mevduat kabul etmeyen bankalar, portföy yönetim şirketleri ile müşteri arasında imzalanacak sözleşme çerçevesinde sunulmaktadır.

Sitemizde bulunan bilgiler ve görüşler, sizin mali durumunuz, risk – getiri beklentileriniz ile uyuşmayabilir. Ayrıca burada yer alan bilgilere dayanarak, yatırım kararı verilmemelidir. Bu nedenle doğabilecek kayıp ve zararlardan, arztakvimi.com.tr sorumlu tutulamaz.

Haber bültenimize kayıt olun

Gelişmelerden anında haberdar olmak için haber bültenimize kaydolun ve en güncel haberleri kaçırmayın!

Verilerinizin korunmasını önemsiyoruz.
Gizlilik Politikamızı okuyun.

İlgili Haberler

Yorumunu Yaz