SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Arşiv

E-skuter için pilot bölge Bornova Çayı kıyısı seçildi

Güncelleme: 19:44 - 07.12.2023
E-skuter için pilot bölge Bornova Çayı kıyısı seçildi

İzmir Büyükşehir Belediyesi kullanım sayıları giderek artan yeni ulaşım aracı elektrikli skuterler için özel bir yol bir tasarladı. Pilot bölge olarak seçilen Bornova Çayı kıyısında e-skuterlerin güvenli ve kesintisiz ulaşımını için iki etaplı bir proje hazırlandı. Toplam 7,5 km uzunluğunda olacak e-skuter yolunun 4 km’lik etabının 2023 yılı içerisinde tamamlanması hedefleniyor. E-skuter yolu hattı Körfez Bisiklet Yolu’yla başlayıp EVKA 3 metro istasyonuna kadar devam edecek. 

Konuya ilişkin açıklama yapan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, son zamanlarda kullanımı giderek yaygınlaşan elektrikli skuterlerin bisiklet yoğunluğuna katılmasıyla birlikte trafikte yaşanan sıkıntılara çözüm bulacaklarını vurguladı. İzmir kırsalından kente ve körfeze bağlanan derelerin uygun eğimli güzergâhları sayesinde yeni bir ulaşımın modelini karşımıza çıkaracağını aktaran Başkan Tunç Soyer,  e-skuter yollarını yeşil ve mavi koridorlarla birleştirilerek tasarlayacaklarını, bunun ilk örneğini ise Bornova Çayı’nda hayata geçirecekleri koridorla göstereceklerini dile getirdi. Başkan Tunç Soyer, “Böylece dereler aracılığı ile mikro-hareketli araçlar için yaratılacak transit yollar sıkışık trafiğe ucuz ve çevre dostu alternatif sunacak, güvenli ve konforlu ulaşım imkanı sağlayacak. Bornova Çayı üzerinde Mavi- Yeşil Koridor projesiyle birlikte aynı zamanda yeşil ve mavi koridor boyunca yaratılacak peyzaj olanakları ile kentlinin su ile etkileşimi de artırılacak” diye konuştu.

Yatırım Tavsiyesi Değildir

Arztakvimi.com.tr içerisinde yayınlanan bilgiler, yorumlar ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Sitede yer alan tüm içerikler kişisel görüşlere dayanmaktadır. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, mevduat kabul etmeyen bankalar, portföy yönetim şirketleri ile müşteri arasında imzalanacak sözleşme çerçevesinde sunulmaktadır.

Sitemizde bulunan bilgiler ve görüşler, sizin mali durumunuz, risk – getiri beklentileriniz ile uyuşmayabilir. Ayrıca burada yer alan bilgilere dayanarak, yatırım kararı verilmemelidir. Bu nedenle doğabilecek kayıp ve zararlardan, arztakvimi.com.tr sorumlu tutulamaz.

Haber bültenimize kayıt olun

Gelişmelerden anında haberdar olmak için haber bültenimize kaydolun ve en güncel haberleri kaçırmayın!

Verilerinizin korunmasını önemsiyoruz.
Gizlilik Politikamızı okuyun.

İlgili Haberler

Yorumunu Yaz