SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Arşiv

Ebelik mesleği için anne ve yeni doğan sağlığı çok önemlidir

Güncelleme: 19:58 - 07.12.2023
Ebelik mesleği için anne ve yeni doğan sağlığı çok önemlidir

“Uluslararası Ebelik Sempozyumu”nun ikincisini gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşadıklarını belirten Rektör Prof. Dr. Necdet Budak, “Düzenlediğimiz bu uluslararası sempozyum sayesinde, kutsal olan ebelik mesleğinde alanında uzman birçok akademisyen ile bilgi paylaşımı yapabilme şansımız olacak. Sempozyumun, bu alanda öğrenim gören öğrencilerimizin kariyerlerine de ışık tutacağına inanıyorum. Bu değerli etkinlikte paylaşımda bulunan katılımcılara teşekkür ediyorum” dedi.

Ebelik mesleğinin, insan yaşamının ellerine doğduğu çok kıymetli bir meslek olduğunu belirten Prof. Dr. Neriman Soğukpınar, “Ege Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Ebelik Bölümü olarak sürdürmekte olduğumuz tüm programlar ile çalışma alanı, gebelik öncesi danışmanlık, doğum öncesi bakım, doğum ve doğumdan sonra lohusa ve yenidoğan bakımı ile izlemi olan ebelik mesleği için çalışıyoruz. Çünkü biliyoruz ki,  Ebelik mesleği için anne ve yeni doğan sağlığı çok önemlidir. Diğer yandan güçlü kurumsal kimliği ile Ege Üniversitesinin tüm akademik birimlerinde olduğu gibi Fakültemiz Ebelik Bölümü de ulusal ve uluslararası işbirliklerine büyük önem vermekte, gerçekleştirilen bilimsel etkinlikler ile bilgi paylaşımında bulunmanın hem mesleğin gelişimi hem de ülkemizdeki kadın sağlığı açısından çok önemli olduğunun da bilincindedir” diye konuştu.

. Dr. Soğukpınar, “Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) tarafından 2016 yılında yürürlüğe giren Sürdürülebilir Kalkınma Anlayışı, tüm dünya ülkeleri için ekonomik ve sosyal gelişme hedeflerinde ortak paydayı ‘Sürdürülebilirlik’ olarak belirledi. Bu kapsamda, 2030 yılı sonuna kadar ulaşılması hedeflenen 17 Sürdürülebilir Kalkınma Hedefi belirlenmiştir. ‘Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları (SKA)’, diğer bir deyişle; ‘Küresel Amaçlar’, yoksulluğu ortadan kaldırmak, gezegenimizi korumak ve tüm insanların barış ve refah içinde yaşamasını sağlamak için evrensel eylem çağrısıdır. Geleceği de sahiplenen bu ortak hedef, herkesin temel ihtiyaçları ile daha iyi bir hayata ilişkin beklentilerinin karşılanmasına imkan vermeye yöneliktir. Her meslek üyesinin yapabileceği faaliyetlerin mümkün olduğu bu hedeflerde üçüncüsü; Sağlık ve Kaliteli Ebelik mesleği için çok önemlidir. Çünkü sağlıklı ve kaliteli yaşam için her şeyden önce sağlıklı bir gebelik ve doğumla mümkündür” dedi.

Yatırım Tavsiyesi Değildir

Arztakvimi.com.tr içerisinde yayınlanan bilgiler, yorumlar ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Sitede yer alan tüm içerikler kişisel görüşlere dayanmaktadır. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, mevduat kabul etmeyen bankalar, portföy yönetim şirketleri ile müşteri arasında imzalanacak sözleşme çerçevesinde sunulmaktadır.

Sitemizde bulunan bilgiler ve görüşler, sizin mali durumunuz, risk – getiri beklentileriniz ile uyuşmayabilir. Ayrıca burada yer alan bilgilere dayanarak, yatırım kararı verilmemelidir. Bu nedenle doğabilecek kayıp ve zararlardan, arztakvimi.com.tr sorumlu tutulamaz.

Haber bültenimize kayıt olun

Gelişmelerden anında haberdar olmak için haber bültenimize kaydolun ve en güncel haberleri kaçırmayın!

Verilerinizin korunmasını önemsiyoruz.
Gizlilik Politikamızı okuyun.

İlgili Haberler

Yorumunu Yaz