SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:

Efor Çay Kimin? EFORC Ne İş Yapar?

Türkiye'nin en büyük çay üreticilerinden biri olan Efor Çay, halka arz olmak için SPK'ya başvurmuş ve onay beklemektedir. Peki Efor Çay kimin, EFORC ne iş yapar, inceleyelim...

Yayınlanma:
Efor Çay Kimin? EFORC Ne İş Yapar?

Kökleri 2005 yılına dayanan Efor Çay Sanayi Ticaret A.Ş, özveriyle ilerlediği yolculuğunda başarıya ulaşmış ve ülkemizin en iyi 5 çay üreticisinden biri konumuna gelmiştir. Şirketin halka arz olmak için başvurması, hakkında pek çok araştırma yapılmasını sağlamıştır. Bu kapsamda, Efor Çay kimin, ortaklık yapısı nasıl, halka arzı ne zaman, EFORC ne iş yapar, bağlı ortaklıkları, halka arz bilgileri nelerdir ve benzeri gibi sorular yatırım yapmak isteyenlerin en çok merak ettikleri konulardan olmuştur. Biz de içeriğimizde siz Halka Arz Takvimi okurları için bu sorulara yanıt vermeye çalıştık…

Efor Çay Kimin, Ortaklık Yapısı Nasıl?

Efor Çay Sanayi Ticaret A.Ş tek ortaklı bir yapıya sahiptir. Şirket paylarının tamamı İbrahim Akkuş’a aittir. Efor Çay taslak izahnamesinde yer alan pay sahipliği tablosu aşağıdaki gibidir:

Efor Çay Kimin, Ortaklık Yapısı Nasıl?

Efor Çay Kimin, Ortaklık Yapısı Nasıl?

EFORC Ne İş Yapar, Faaliyet Konusu Nedir?

Efor Çay, yaş çayların toplanıp işlenmesi, kurutulması, paketlenmesi ve satılması  alanında faaliyet göstermektedir. Ayrıca bitki ve meyve çayı üretim ve satışı da gerçekleştirmektedir. Şirket, Aktarım unvanı ile 2005 yılında sektörde hizmet vermeye başlamıştır. Aktarım tarafından üretilip satışa hazır hale gelen çayların pazarlaması, 2014 yılında Akpaş Çay tarafından gerçekleştirilmeye başlanmıştır. 2021 yılında ise Akpaş ile Efor Çay birleşmiş ve üretimden satıma kadar olan tüm aşamalar “Efor Çay” adı altında yapılmaya başlanmıştır.

En güncel borsa, hisse ve halka arz haberleri için buraya göz atabilirsiniz.

Efor Çay 49 bin metrekarelik alanda üretim yapmaktadır. Yıllık 30 bin ton çay satışı ile ülkemizin en büyük 500 şirketleri arasında yer alan firma aynı zamanda çay üreticiliğinde en iyi ilk 5 firmadan biri olmuştur. Şirketin Trabzon ve Artvin’de yaş çay işleme ve paketleme, İstanbul’da ise çay paketleme tesisi olmak üzere toplamda 3 yaş çay işleme ve 3 adet çay paketleme merkezi bulunmaktadır. Şirket, Türkiye’deki yıllık çay satışının yüzde 10’unu sağlamaktadır.

EFORC Ne İş Yapar, Faaliyet Konusu Nedir?

EFORC Ne İş Yapar, Faaliyet Konusu Nedir?

Efor Çay Finansal Bilgiler!

Efor Çay taslak izahnamesinden elde edilen verilere göre şirketin 2020, 2021 ve 2022 yıllarına ilişkin hasılat rakamları sırasıyla; 240,5 milyon TL, 580,6 milyon TL ve 2,7 milyar TL’dir. Aynı dönemlerdeki brüt kar rakamları ise yine sırasıyla; 15,2 milyon TL, 46,6 milyon TL, 256,8 milyon TL şeklinde gerçekleşmiştir. Şirketin taslak izahnamede yayınladığı bazı finansal verileri içeren tablo aşağıdaki gibidir:

Efor Çay Finansal Bilgiler!

Efor Çay Finansal Bilgiler!

EFORC Halka Arz Bilgileri! Eforc Halka Arz Ne Zaman?

Efor Çay halka arzı sermaye artırımı (20 milyon lot) ve ortak satışı (15 milyon lot) şeklinde gerçekleşecek olup toplamda 35 milyon lot satışı yapılacaktır. Şirketin arzına Halk Yatırım ve Integral Yatırım aracılık edecektir. Tamamı eşit dağıtım yöntemiyle gerçekleşecek olan halka arzdan sonra Efor Çay halka açıklık oranı yüzde 20,59 olacaktır. Şirket arz olduktan sonra Borsa İstanbul Yıldız Pazar’da işlem görmeye başlayacaktır.

EFORC Halka Arz Bilgileri! Eforc Halka Arz Ne Zaman?

EFORC Halka Arz Bilgileri! Eforc Halka Arz Ne Zaman?

Efor Çay halka arz tarihi henüz belli değildir. SPK’nın halka arza onay vermesinin ardından tarih belli olacaktır. EFORC arz tarihi açıklandığında biz de buradan paylaşıyor olacağız.

EFORC Halka Arz Geliri Kullanım Alanları! Efor Çay Halka Arz Taahhütleri!

Efor Çay halka arz izahnamesinden elde edilen verilere göre, EFORC halka arz geliri kullanım alanları aşağıdaki gibidir. Bununla birlikte dönemin koşullarına göre ve onaylı izahnameye göre bahse konu harcama alanlarında değişiklik yapılabilir.

EFORC Halka Arz Geliri Kullanım Alanları! Efor Çay Halka Arz Taahhütleri!

EFORC Halka Arz Geliri Kullanım Alanları! Efor Çay Halka Arz Taahhütleri!

Eforc fon kullanım alanları:

  • Yüzde 30’u güneş enerjisi santrali (GES) yatırımı ve üretim tesisi yatırımı (Bu kapsamda Tokat – Erbaa üretim tesisi yapımı ve Malatya GES yapımı planlanmaktadır.)
  • Yüzde 30 finansal borçların ödenmesi
  • Yüzde 40 işletme sermayesi (iş hacminin genişletilmesi maksadı ile üretimin ve satışın artırılması)

Efor Çay Resmi Site

Yatırım Tavsiyesi Değildir

Arztakvimi.com.tr içerisinde yayınlanan bilgiler, yorumlar ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Sitede yer alan tüm içerikler kişisel görüşlere dayanmaktadır. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, mevduat kabul etmeyen bankalar, portföy yönetim şirketleri ile müşteri arasında imzalanacak sözleşme çerçevesinde sunulmaktadır.

Sitemizde bulunan bilgiler ve görüşler, sizin mali durumunuz, risk – getiri beklentileriniz ile uyuşmayabilir. Ayrıca burada yer alan bilgilere dayanarak, yatırım kararı verilmemelidir. Bu nedenle doğabilecek kayıp ve zararlardan, arztakvimi.com.tr sorumlu tutulamaz.

Haber bültenimize kayıt olun

Gelişmelerden anında haberdar olmak için haber bültenimize kaydolun ve en güncel haberleri kaçırmayın!

Verilerinizin korunmasını önemsiyoruz.
Gizlilik Politikamızı okuyun.

İlgili Haberler

Yorumunu Yaz