SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Ekonomi

Emeklilik Hesapları Değişiyor: 1999-2011 Arası SGK Kaydı Olanlar İçin Erken Emeklilik Yolda!

1999-2011 yılları arasında SGK'ya kaydı olanlar için büyük sürpriz! Mini EYT paketiyle erken emeklilik fırsatı kapıda!

Yayınlanma:
Emeklilik Hesapları Değişiyor: 1999-2011 Arası SGK Kaydı Olanlar İçin Erken Emeklilik Yolda!

Uzun süredir beklenen kademeli emeklilik sistemi, emeklilik şartlarında önemli bir değişiklik vadeden bir gelişme olarak karşımıza çıkıyor. Bundan böyle sigortalı çalışanlar, belirli yaş ve prim günü koşullarını karşıladıklarında, tam zamanlı işlerinden ayrılmadan önce kısmi emeklilik hakkını kullanabilecekler.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz’ın açıklamalarıyla gündeme gelen bu sistem, 1999-2011 yılları arasında SGK’ya kayıtlı çalışanlar için önemli bir umut ışığı olarak değerlendiriliyor. Belirlenen yaş ve prim günü şartlarını sağlayanlar, kısmi emeklilik imkanından faydalanabilecekler. Özellikle 1999 ile 2008 arasında işe başlayanlar için erken emeklilik fırsatı sunacak olan kademeli emeklilik, kadınlar için 43, erkekler için ise 45 yaşında emeklilik kapısını aralayacak.

İLGİLİ HABER PGSUS Hisse 2024 Hedef Fiyat Tahminleri Bilançonun Ardından Güncelleniyor
1999-2011 yılları arasında SGK'ya kaydı olanlar için büyük sürpriz! Mini EYT paketiyle erken emeklilik fırsatı kapıda!

Kademeli Emeklilik Çıkacak mı?

Milyonlarca çalışanı yakından ilgilendiren kısmi emeklilik düzenlemesi merakla bekleniyor. SSK ve Bağ-Kurlu çalışanlar, kısmi emekliliğin ne zaman çıkacağını ve kimleri kapsayacağını öğrenmek için heyecanla bekliyorlar. Ancak, yerel seçimler nedeniyle TBMM’nin tatile girmesi, kısmi emeklilik düzenlemesinin gündeme gelmesini Nisan ayının ortalarına kadar erteledi. Gözler, TBMM’nin yeniden çalışmaya başlamasıyla bu önemli düzenlemenin takvimine çevrildi.

İLGİLİ HABER GSRAY Hisse Tavandan Tabana Gittiği Günde Hacim Rekoru Kırdı
1999-2011 yılları arasında SGK'ya kaydı olanlar için büyük sürpriz! Mini EYT paketiyle erken emeklilik fırsatı kapıda!

Kısmi Emeklilik Sistemi Ne Zaman Netleşecek?

Yeni düzenlemenin, kademeli veya kısmi emeklilik olarak bilinen sistem henüz kesinleşmedi. Çalışmalar devam ettiği için şartlar hakkında net bir bilgi bulunmuyor. Ancak, sistemin uygulanmasıyla emeklilik yaşı kesinlikle düşecek. Tahminlere göre, 10 yıl ve 12,5 yıl sigortalılık süresi gibi belirli şartlar aranacak. Ayriyeten, sigorta başlangıç tarihine göre de farklı kriterler uygulanabilir.

Yatırım Tavsiyesi Değildir

Arztakvimi.com.tr içerisinde yayınlanan bilgiler, yorumlar ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Sitede yer alan tüm içerikler kişisel görüşlere dayanmaktadır. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, mevduat kabul etmeyen bankalar, portföy yönetim şirketleri ile müşteri arasında imzalanacak sözleşme çerçevesinde sunulmaktadır.

Sitemizde bulunan bilgiler ve görüşler, sizin mali durumunuz, risk – getiri beklentileriniz ile uyuşmayabilir. Ayrıca burada yer alan bilgilere dayanarak, yatırım kararı verilmemelidir. Bu nedenle doğabilecek kayıp ve zararlardan, arztakvimi.com.tr sorumlu tutulamaz.

Haber bültenimize kayıt olun

Gelişmelerden anında haberdar olmak için haber bültenimize kaydolun ve en güncel haberleri kaçırmayın!

Verilerinizin korunmasını önemsiyoruz.
Gizlilik Politikamızı okuyun.

İlgili Haberler

Yorumunu Yaz