SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Arşiv

Fahrettin Koca Kızamık Vakalarının Kontrol Altında Olduğunu Açıkladı

Güncelleme: 19:33 - 07.12.2023
Fahrettin Koca Kızamık Vakalarının Kontrol Altında Olduğunu Açıkladı

Bakan Koca, Kabine Toplantısı sonrasında basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Özellikle İstanbul’da yoğunlaşan vakalara dikkat çeken Bakan Koca, “Şu an göç nedeniyle birçok ülkede kızamık vakalarının arttığının farkındayız. Bizim ülkemizde de özellikle bölgesel, İstanbul ağırlıklı olarak vakalar görülüyor. Vakaların yüzde 86’sı İstanbul’da tespit edilmiştir. Ancak önemli bir nokta olarak vurgulamak gerekir ki durum kontrol altında. Mobil sağlık ekiplerimiz sürekli olarak takip ve müdahale etmektedir. Hızla, eksik veya hiç aşısı yapılmamış çocukları olan vatandaşlarımıza aşılarını yaptırmalarını özellikle öneriyoruz. Bu dönemde 3 doz aşının önemi büyük. İlk 2 doz aşı 9 ve 12 aylıkken yapılırken, 3. doz ise 4 yaşında uygulanmalıdır. Aile hekimlerimiz başta olmak üzere, mobil ekiplerimizle yaygın aşılamayı sürdürüyoruz” şeklinde konuştu.

Ayrıca yerli aşı üretimine dair de bilgiler paylaşan Bakan Koca, “Hıfzıssıhha Merkezi şu anda inşaat halindedir. İlk etabı tamamlanmış olup, ikinci etap çalışmaları devam etmektedir. Tamamlandığında, mevcut kullandığımız tüm aşıların yüzde 86’sı yerli üretimle sağlanacaktır. Şu an Hepatit-A, suçiçeği ve kuduz aşılarını teknoloji transferi ile yerli üretim haline getiriyoruz. Bu konuda önemli bir aşamaya geldik ve yakında tamamlanacaktır. Hıfzıssıhha Merkezi faaliyete geçtiğinde yerli aşı üretimindeki oranımız hızla artacaktır. Turkovac ile Türkiye, yıllar sonra aşı üretebilme yeteneğini kanıtlamıştır. Aşı üretimindeki çalışmalarımız devam edecek ve gelecekte bağışıklama programındaki diğer aşıların üretimini de gerçekleştireceğiz” şeklinde açıklamalarda bulundu.

Yatırım Tavsiyesi Değildir

Arztakvimi.com.tr içerisinde yayınlanan bilgiler, yorumlar ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Sitede yer alan tüm içerikler kişisel görüşlere dayanmaktadır. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, mevduat kabul etmeyen bankalar, portföy yönetim şirketleri ile müşteri arasında imzalanacak sözleşme çerçevesinde sunulmaktadır.

Sitemizde bulunan bilgiler ve görüşler, sizin mali durumunuz, risk – getiri beklentileriniz ile uyuşmayabilir. Ayrıca burada yer alan bilgilere dayanarak, yatırım kararı verilmemelidir. Bu nedenle doğabilecek kayıp ve zararlardan, arztakvimi.com.tr sorumlu tutulamaz.

Haber bültenimize kayıt olun

Gelişmelerden anında haberdar olmak için haber bültenimize kaydolun ve en güncel haberleri kaçırmayın!

Verilerinizin korunmasını önemsiyoruz.
Gizlilik Politikamızı okuyun.

İlgili Haberler

Yorumunu Yaz