SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Arşiv

Ford Motor ABD ve Kanada’daki Mühendislik Birimlerinde Bin Çalışanı İşten Çıkaracak

Güncelleme: 19:35 - 07.12.2023
Ford Motor ABD ve Kanada’daki Mühendislik Birimlerinde Bin Çalışanı İşten Çıkaracak

Ford Motor tarafından yapılan açıklamada, Ford+ planının büyümeyi ve değer yaratmayı hedeflediği ve bu plan çerçevesinde kaliteyi artırmayı, maliyetleri düşürmeyi, önceliklere yatırım yapmayı ve ihtiyaç duyulan yeteneklere uygun olarak personel ayarlamaları yapmayı içerdiği ifade edildi. Bu kapsamda gerçekleştirilecek işten çıkarmaların öncelikle ABD ve Kanada’daki mühendislik birimlerindeki ekip üyelerini etkileyeceği belirtildi.

Açıklamada, işten çıkarılan çalışanlara kıdem tazminatı, yan haklar ve yeni kariyer fırsatları bulmaları için destek sunulacağı vurgulandı. The Wall Street Journal’ın haberinde ise en az bin kişinin işine son verileceği aktarıldı.

Geçtiğimiz yıl, Ford Motor’un küresel ölçekte çoğunluğu Kuzey Amerika’da olmak üzere 3 bin kişinin işine son verileceği duyurulmuştu. Şirket, şubat ayında da Avrupa genelinde yaklaşık 3 bin 800 çalışanını elektrikli araçlara yönelim nedeniyle işten çıkaracağını açıklamıştı.

Yatırım Tavsiyesi Değildir

Arztakvimi.com.tr içerisinde yayınlanan bilgiler, yorumlar ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Sitede yer alan tüm içerikler kişisel görüşlere dayanmaktadır. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, mevduat kabul etmeyen bankalar, portföy yönetim şirketleri ile müşteri arasında imzalanacak sözleşme çerçevesinde sunulmaktadır.

Sitemizde bulunan bilgiler ve görüşler, sizin mali durumunuz, risk – getiri beklentileriniz ile uyuşmayabilir. Ayrıca burada yer alan bilgilere dayanarak, yatırım kararı verilmemelidir. Bu nedenle doğabilecek kayıp ve zararlardan, arztakvimi.com.tr sorumlu tutulamaz.

Haber bültenimize kayıt olun

Gelişmelerden anında haberdar olmak için haber bültenimize kaydolun ve en güncel haberleri kaçırmayın!

Verilerinizin korunmasını önemsiyoruz.
Gizlilik Politikamızı okuyun.

İlgili Haberler

Yorumunu Yaz