SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Arşiv

Gaziemir Belediye Meclisi toplandı

Güncelleme: 20:02 - 07.12.2023
Gaziemir Belediye Meclisi toplandı

Başkan Arda, Perşembe günü çok önemli bir geri dönüşüm ihalesi yaptıklarını bildirerek, “Bugüne kadar Gaziemir Belediyesi gelir elde etmediği geri dönüşüm atıklarının değerlendirilmesini pazarlık usulü ihaleyle, Gaziemir’in gelir kazanması için bir firmaya verdik. 138 bin muamman bedelle başlayan ihale 955 bin ile bitti. KDV dahil bir milyon 121 bin liralık yıllık gelir elde edeceğiz” diye konuştu. İhale ile ambalaj atıklarının evsel atıklardan ayrı toplanması, ayrıştırılması ve değerlendirilmesi sağlanacak.

TEMİZLİK ARAÇLARININ SATIN ALINMASI İÇİN ÇALIŞMA YÜRÜTÜLÜYOR

Başkan Arda toplantıda temizlik araçlarının kiralanması uygulanmasına son vererek bu araçları satın almak için çalışma yürüttüklerini bildirdi. Satın alacakları çöp kamyonlarıyla ilgili sorulan sorular, verilen önergelerin olduğunu ifade eden Başkan Arda, meclise teşekkür ettiğini dile getirdi. İller Bankası’ndan kredi almak için meclisin oybirliğiyle yetkilendirildiğine ve İller Bankası’nın kredi vermeyeceğini tahmin ettiği için aynı meclisten bir de özel bankalardan da kredi almak için yetki istediğine değinen Başkan Sandal, her iki yetkiyi de oy birliğiyle meclisin verdiğini belirtti. İller Bankası ile yaptıkları yazışmalarda ve Ankara’da gidip bizzat yaptığı görüşmelerin ardından maalesef buradan kredi kullanamadıklarını ifade eden Başkan Arda, bu konuda genel müdür yardımcısı ile yaptıkları görüşmede bunun mümkün olmadığını söylediklerini bildirdi. Arda konuyla ilgili cümlelerine şu şekilde devam etti:

“Daha sonra özel bankalarla yaptığımız görüşmelerde uygun bir faiz oranıyla Türk Ekonomi Bankası’ndan, meclisten aldığım yetkiye dayanarak 6 milyon 635 bin liralık kredi kullandık. Kredimiz hesaba geçtikten 10 saat sonra, üzerinden bir gün bile geçmeden bu parayı Devlet Malzeme Ofisi’ne aktardık. Adalet ve Kalkınma Partisi’nin verdiği soru önergesinde neden hala çöp kamyonları alınmıyor, neden hala belediyemiz zarara uğruyor sorusuyla karşı karşıya geldik. Arkadaşlar, otomobil almıyorsunuz, çöp kamyonu alıyorsunuz. Aldığımız krediyi anında Devlet Malzeme Ofisi’ne yatırdık. Bu araçlar firmalar tarafından imal ediliyor. Devlet Malzeme Ofisi bir taraftan kamyon alıyor, bir taraftan kamyonlara takılacak aparatları yapacak firmalarla anlaşıyor. Şu anda araçlarımız imalat aşamasında. Dolayısıyla süre açısından herhangi bir kaygımız yok. Belediyenin de zarara uğratıldığı yok. Bu konuda meclis üyelerimizin içi rahat olsun”

YÜKLÜ ARAÇ GİRMESİ TEHLİKELİ

Pazaryeri uygulamasının eleştirilmesi konusuna da açıklık getiren Arda, kadınların pazaryeri konusundaki uygulamadan çok memnun olduklarını belirtti. Statik açıdan yaptıkları incelemede pazaryerinin içerisine yüklü araçların girmesi tehlike arz ettiği bilgisini veren Arda, bu yüzden yüklü araçların pazara girmesini istemediklerini vurguladı. Pazarcıların, pazarın kıyısına kadar arabasını getirecek oradan da el arabasıyla ürünlerini tezgaha taşıyacağını belirten Arda, pazarcıların, ürünlerini Gaziemir Belediyesi’nin önüne dökmekle tehdit ettiklerini söyledi. “Ben de kendilerine dedim ki dökeceğiniz zaman söyleyin, Gaziemir’de 1000’e yakın ihtiyaç sahibi aile var, onlara haber verelim. Onlar da sizin döktüklerinizden faydalansınlar” diyen Arda,  kendilerinin yaptıklarını Gaziemirlilerin memnuniyetiyle ilgili olduğunu ve ben bu memnuniyeti halkta gördüğünü kaydetti.

TÜM HUKUK KURALLARI İZLENDİ

Arda meclis toplantısının gündemini oluşturan bir diğer konunun ise kira sözleşmelerinin süresi dolan kiracıların belediye tesislerinden yasal yollarla tahliye edilmesi olduğunu vurguladı. Tüm hukuk kurallarının izlenerek yapılan bir işlem olduğuna dikkat çeken Arda, Gaziemirli vatandaşların faydasına hizmet sunacak kamusal alanları genişletmek, bir belediye işletmesi açmak istediklerine değindi. Bu yüzden süresi dolan kiracıları çıkarttıklarını ifade eden Başkan Arda, bu tesislerin belediye işletmesi olarak hizmete açacaklarını bildirdi. Bütün bu tahliyelerin yasal çerçeve içerisinde, Gaziemir Kaymakamlığı tarafından yapıldığını önemle vurgulayan Arda, “Biz gerekçelerimizi kaymakamlığa bildiriyoruz. Kaymakamlık makamı da yasalar çerçevesinde buraları boşaltıyor. Biz sadece personel ve araç desteği veriyoruz” dedi.

 

 

Yatırım Tavsiyesi Değildir

Arztakvimi.com.tr içerisinde yayınlanan bilgiler, yorumlar ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Sitede yer alan tüm içerikler kişisel görüşlere dayanmaktadır. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, mevduat kabul etmeyen bankalar, portföy yönetim şirketleri ile müşteri arasında imzalanacak sözleşme çerçevesinde sunulmaktadır.

Sitemizde bulunan bilgiler ve görüşler, sizin mali durumunuz, risk – getiri beklentileriniz ile uyuşmayabilir. Ayrıca burada yer alan bilgilere dayanarak, yatırım kararı verilmemelidir. Bu nedenle doğabilecek kayıp ve zararlardan, arztakvimi.com.tr sorumlu tutulamaz.

Haber bültenimize kayıt olun

Gelişmelerden anında haberdar olmak için haber bültenimize kaydolun ve en güncel haberleri kaçırmayın!

Verilerinizin korunmasını önemsiyoruz.
Gizlilik Politikamızı okuyun.

İlgili Haberler

Yorumunu Yaz