SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Arşiv

Grip ve soğuk algınlığı karıştırılmamalı

Güncelleme: 20:02 - 07.12.2023
Grip ve soğuk algınlığı karıştırılmamalı

Soğuk algınlığı olarak tanımladıkları üst solunum enfeksiyonlarının, burun akıntısı, hapşırma, hafif ateş, hafif öksürük gibi bulgular ile seyrettiğini bildiren Aslan, gribin bu durumdan farklı olarak, influenza virüsüyle meydana gelen ve yılda 1-2 kez salgınlar şeklinde kendini gösteren ağır bir hastalık olduğu bilgisini verdi. Gribin daha ağır ve özellikle kronik bir hastalığa sahip kişilerde ölüme neden olabilecek bir hastalık olduğunu vurgulayan Aslan, gribin genel soğuk algınlığı ile karıştırılmaması gerektiğine dikkat çekti.

Aslan, özellikle gribal enfeksiyonlarda ve tüm viral enfeksiyonlara karşı önem olarak yakın temasın olduğu ortamlarda bulunan çocuklar için, ellerinin sıkça yıkamaları gerektiğini belirterek, gribal enfeksiyonların sadece havadan bulaşan virüslerden değil, elle temasla da geçtiğini söyledi. Özellikle kreşlerde çocukların ortak kullanım alanlarından sonra ellerini mutlaka yıkamaları gerektiğini kaydeden Aslan, çocuklara hapşırma ve öksürme gibi durumlarda tek kullanımlık kâğıt mendillerin kullanılmasının öğretilmesini önerdi. “Bu anlamda çocukların gripten korunmaları için onlara sık sık el yıkama alışkanlığını kazandırmak önemli bir etkendir” diyen Aslan, beş yaş altı çocuklarda grip aşısının mutlaka yapılmasının önem arz ettiğine dikkat çekti. Dr. Aslan, çocukların kapalı ortamda uzun süre havasız ve kalabalık ortamlarda bırakılmaması, kapalı alanın mutlaka havalandırılması ve kış döneminde özellikle ev ortamı ısısını çok yüksek olmaması uyarısında bulundu.

Aslan açıklamaları sırasında, grip hastalığında hiçbir zaman antibiyotik kullanılmaması gerektiğini özellikle belirtti. Gribin, virüs kaynaklı bir enfeksiyon olduğunu bildiren Aslan, şu şekilde konuştu:

“Grip sırasında antibiyotik kullanımının yeri yoktur. Ancak gribal enfeksiyonun seyri sırasında ya da sonrasında bakteriyel kaynaklı enfeksiyonlar gelişebilir. Sadece bu durumda antibiyotik kullanılmalıdır ve buna da ancak bir hekim karar vermelidir. Antibiyotiklerin boş yere kullanılması, ileriki dönemlerde antibiyotiğe gerçekten ihtiyaç duyulduğunda ciddi sorunlara yol açıyor. Antibiyotiğe karşı direnç geliştirmiş oluyor. Özellikle 5 yaş altı çocuklarda gribin ölümcül komplikasyonu olabileceğini biliyoruz. Bu nedenle grip salgınları öncesinde, grip aşısı olunmasını öneriyoruz.”

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Yatırım Tavsiyesi Değildir

Arztakvimi.com.tr içerisinde yayınlanan bilgiler, yorumlar ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Sitede yer alan tüm içerikler kişisel görüşlere dayanmaktadır. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, mevduat kabul etmeyen bankalar, portföy yönetim şirketleri ile müşteri arasında imzalanacak sözleşme çerçevesinde sunulmaktadır.

Sitemizde bulunan bilgiler ve görüşler, sizin mali durumunuz, risk – getiri beklentileriniz ile uyuşmayabilir. Ayrıca burada yer alan bilgilere dayanarak, yatırım kararı verilmemelidir. Bu nedenle doğabilecek kayıp ve zararlardan, arztakvimi.com.tr sorumlu tutulamaz.

Haber bültenimize kayıt olun

Gelişmelerden anında haberdar olmak için haber bültenimize kaydolun ve en güncel haberleri kaçırmayın!

Verilerinizin korunmasını önemsiyoruz.
Gizlilik Politikamızı okuyun.

İlgili Haberler

Yorumunu Yaz