SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Arşiv

Hedef Filo, SAS’ın Analitik Çözümleriyle Fiyat Verimliliği Sağlıyor

Güncelleme: 19:57 - 07.12.2023
Hedef Filo, SAS’ın Analitik Çözümleriyle Fiyat Verimliliği Sağlıyor

Dünya analitik lideri SAS, 18 yıldır hizmet veren Türkiye’nin öncü filo kiralama şirketi Hedef Filo ile iş birliği yaptı. Bu kapsamda, SAS çözümleriyle müşterilerinin kiraladığı araçların teslim edildiğindeikinci el piyasasında ne kadarlık bir tutara satılacağını tahminleyebileceği analitik bir platform oluşturuldu. Böylece fiyatlama süreçleri,analitik bazlı ve piyasa şartlarının da göz önünde bulundurulduğu analitik bir sürece evrildi.

Filo Analitiği Projesi kapsamında, “Filo Yönetimi için Araç Değer Düşüm Modeli” için oluşturulacak modelin yığın bir şekilde çalıştırılacağı ve iş ekiplerinin ihtiyaçları doğrultusunda gerekirse simüle edilebileceği bir sistemin kurulmasına yönelik çalışmaların gerçekleştirilmesi amaçlandı. Bu kapsamda analitik olgunluğun arttırılması, fiyatlama stratejilerinin analitik bir çerçevede yapılandırılması, simülasyon ortamı sayesinde modele konu her bir değişken için oluşturulacak farklı beklentilerin sonuçlarının gözlemlenmesi sağlandı.

Farklı koşullara bağlı olarak simüle edilebilen analitik tabanlı fiyatlandırma stratejisi

SAS Türkiye ve Orta AsyaProfesyonel Hizmetler ve Danışmanlık Genel Müdür Yardımcısı Onuralp Öztürk  iş birliğine dair yaptığı açıklamada; “Hedef Filo ile yaptığımız projede önce hem makro ekonomik değişkenler hem de filonun tuttuğu araç verilerini dikkate alarak veri sözlüğü oluşturduk. Bu doğrultuda veri kalitesi ölçümlemesi ve keşfi yaparak veri temizliği gerçekleştirdik. Veri temizliğiyle olabildiğince gerçeği yansıtacak verileri kitle içerisinde tutarak korelasyon analizleriyle değişkenlerin etkilerini gözlemledik. Ardındanen hatasız tahminlemeyi sağlayan modeli yakalamak için çalışmalar yaptık. Filo Yönetimi için Araç Değer Düşüm Modeli ile Hedef Filo’nun tüm kurumsal müşterilerine sunduğu araç kiralama hizmeti ve araçların 2. el satışı odağındaki fiyatlandırma stratejilerinde iyileştirme sağlandı” sözlerini ifade etti.

Hedef Filo Fiyatlandırma ve Gelir Kontrol Müdürü Özlem Erdemise projeye dair şunları ifade etti: “SAS ile gerçekleştirdiğimiz projeyle fiyatlama stratejilerimizi analitik tabanlı ve farklı koşullara bağlı olarak simüle edebilir hale geldik. SAS istatistiksel prosedürleri, tahmine dayalı yetenekleri ve analitik anlayışı Hedef Filo’ya kazandırmayı amaçlarken, Hedef Filo olarak bizler de kendi uzman görüşlerimizin, sektörel birikimimizin ve tecrübelerimizin bu analitik yaklaşımlarla doğru yorumlanabilmesi açısından SAS ekipleriyle paylaşımda bulunduk. İş birliğindeki bu karşılıklı rollerle sadece analitiğe dayalı olmayan ve sektörel püf noktaları da içeren bir model oluşturmayı başardık.”

SAS Hakkında

SAS ileri analitik alanında Dünya lideridir. SAS, yenilikçi yazılım ve hizmetlerle dünyanın her yerinden müşterilere veriyi zekaya dönüştürmeleri için destek ve ilham verir. SAS, dünyadaki müşterilerine “THE POWER TO KNOW (Bilmenin Gücü)” anlayışıyla hizmet vermektedir.

Hedef Filo Hakkında

2003 yılından beri Türkiye’nin öncü filo kiralama şirketi olan Hedef Filo geniş bir yelpazade sunduğu filo kiralama hizmetleriyle; müşterilerinin standartlarını yükseltmek, ayrıcalıklı araç ve filo çözümleri sunarak kurumsal hayatta başarıya ulaşmalarında onlara yardımcı olmayı ana hedefi olarak belirlemiştir.

SAS ve tüm diğer SAS Institute Inc. ürün veya hizmetleri ABD ve diğer ülkelerde SAS Institute Inc.’in tescilli ticari markaları veya ticari markalarıdır. ® işareti ABD tescilini gösterir. Diğer marka ve ürün adları ilgili şirketlerin ticari markalarıdır. Telif Hakkı © 2019 SAS Institute Inc. Tüm hakları saklıdır.

Medya İletişimi

F5 İletişim Yönetimi / LEWIS+ Partner– 0216 349 40 43 – [email protected]

Murat Demirok / 0533 730 58 53 – [email protected]

Meltem Altan / 0538 495 21 18 –[email protected]

Yatırım Tavsiyesi Değildir

Arztakvimi.com.tr içerisinde yayınlanan bilgiler, yorumlar ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Sitede yer alan tüm içerikler kişisel görüşlere dayanmaktadır. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, mevduat kabul etmeyen bankalar, portföy yönetim şirketleri ile müşteri arasında imzalanacak sözleşme çerçevesinde sunulmaktadır.

Sitemizde bulunan bilgiler ve görüşler, sizin mali durumunuz, risk – getiri beklentileriniz ile uyuşmayabilir. Ayrıca burada yer alan bilgilere dayanarak, yatırım kararı verilmemelidir. Bu nedenle doğabilecek kayıp ve zararlardan, arztakvimi.com.tr sorumlu tutulamaz.

Haber bültenimize kayıt olun

Gelişmelerden anında haberdar olmak için haber bültenimize kaydolun ve en güncel haberleri kaçırmayın!

Verilerinizin korunmasını önemsiyoruz.
Gizlilik Politikamızı okuyun.

İlgili Haberler

Yorumunu Yaz