SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Arşiv

“Koordineli çalışıp yangının Bodrum’a ulaşmasını engelledik”

Güncelleme: 19:56 - 07.12.2023
“Koordineli çalışıp yangının Bodrum’a ulaşmasını engelledik”

İzmir İtfaiyesi AKS Paramedik Sorumlusu Şenol Dereköy yangına müdahaleyi şöyle anlattı:

 “Birçok noktada yangına  müdahalede bulunduk. Ancak Kissebükü Koyu’nun önemi biraz daha farklı. Aşağı Mazı’da beklerken acil bir ihbar üzerine buraya geldik. Yol kısmı da biraz problemli. Geldiğimizde önemini fark ettiğimiz şey, diğer tarafta hiç yol olmamasıydı. Yangın bu sınırı geçmiş olsa müdahale çok zor olacaktı. İki saat boyunca baskıladık. Gündüz – gece farkını lehimize çevirdik. Karanlıkta parlayan noktalar ışıldayarak bize daha fazla yardımcı oldu. Geceye kadar tam olarak sönmesini sağladık.”

İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı Arama Kurtarma Afet İşleri Koordinatör Amiri Abdül Duyulur’a göre de Kissebükü’nde yangının çıktığı bölge çok önemli bir noktaydı. Sürekli söndürme işlemi yaptıklarını dile getiren Duyulur, “Ama kesmeyi başardık. Eğer yangını kesmeseydik Bodrum merkeze kadar yangın giderdi” dedi.

Kissebükü’nde arazi şartlarının kötü ve kayalıklar keskin olduğunu dile getiren İzmir İtfaiyesi Dairesi Başkanlığı Eğitim Şube Müdürlüğü İtfaiye Eğitmeni Onur Alp Turaç Küçük ise şöyle konuştu:

 “Ufak yaralanmalar da oldu bende. Baya yoğun çalışma yaptık. Yangının önüne geçtik. Mazı köyünde 4-5 evi yanmaktan kurtardık. Aşağı Mazı köyünde araçları kurtardık.”

İzmir İtfaiyesi Güney Bölge Çaybaşı Birinci Posta Çavuşu Mete Kemal Girginer ise koordineli bir çalışma yaptıklarını vurgulaayarak, “Yangını sağ tarafa doğru kaçırırsak Bodrum’a kadar yanaşacaktı. O tarafta yol yok, tamamen ormanlık bölge. Müdahale edebileceğimiz tek nokta burasıydı. Koordineli bir şekilde çalıştık ve Bodrum tarafına geçmesini engelledik. Biz elimizden geleni fazlasıyla yaptık” diye konuştu.

Yatırım Tavsiyesi Değildir

Arztakvimi.com.tr içerisinde yayınlanan bilgiler, yorumlar ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Sitede yer alan tüm içerikler kişisel görüşlere dayanmaktadır. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, mevduat kabul etmeyen bankalar, portföy yönetim şirketleri ile müşteri arasında imzalanacak sözleşme çerçevesinde sunulmaktadır.

Sitemizde bulunan bilgiler ve görüşler, sizin mali durumunuz, risk – getiri beklentileriniz ile uyuşmayabilir. Ayrıca burada yer alan bilgilere dayanarak, yatırım kararı verilmemelidir. Bu nedenle doğabilecek kayıp ve zararlardan, arztakvimi.com.tr sorumlu tutulamaz.

Haber bültenimize kayıt olun

Gelişmelerden anında haberdar olmak için haber bültenimize kaydolun ve en güncel haberleri kaçırmayın!

Verilerinizin korunmasını önemsiyoruz.
Gizlilik Politikamızı okuyun.

İlgili Haberler

Yorumunu Yaz