SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Arşiv

KYK burs başvurusu ne zaman başlayacak? | KYK 3. yedek yurt sonuçları açıklandı

Güncelleme: 20:39 - 07.12.2023
KYK burs başvurusu ne zaman başlayacak? | KYK 3. yedek yurt sonuçları açıklandı

KYK burs başvurularının ne zaman başlayacağına dair resmi açıklama yapılmasa da kurum tarafından önemli bir açıklama geldi. YurtKur sitesinde “Kredi burs başvuruları tüm üniversitelerin yatay, dikey geçiş, doktora ve yüksek lisans öğrenci işlemlerini tamamlamasını takiben alınacak.” açıklamasında bulunuldu.

SONUÇLAR YURTKUR SAYFASINDA AÇIKLANDI

İlk yedek sonuçlar, 20 Eylül’de açıklandı. İkinci yedek sonuçlar 24 Eylül’de açıklandı. Üçüncü ve son yedek sonuçlar bugün, 27 Eylül 2018 tarihinde YurtKur’un sonuç sayfasında açıklanıyor. KYK yurt sorgulama sayfası aşağıdaki linkte yer alıyor.

KYK SORGULAMA SAYFASINA GİTMEK İÇİN TIKLAYINIZ

BURS BAŞVURULARI NE ZAMAN BAŞLAYACAK? 

Kurum tarafından yapılan açıklamaya göre, dört yıllık üniversiteye dair tüm programlar sona erdikten sonra başvuruların başlayacağını açıkladı. YKS ek tercih sonuçları bu hafta içi açıklanması beklenirken, ek tercih sonuçları sonrası, yani 1 Ekim‘den itibaren başvuruların başlaması bekleniliyor.

KYK ÖNCELİK SIRASI: İLK HAK KİMLERİN OLACAK?

KYK öncelik sırası, kurumun resmi web sitesinde ayrıntılı olarak açıklandı. Öncelik belgesi sahip olan öğrenciler burstan ilk yararlananlar olacak. Peki hangi öğrenciler öncelik sırasından yararlanıyor. Kurumun sitesinden alınan bilgiye göre;

1) Şehit çocukları, (Şehit bekar ise bekar kardeşi) Belge, 
2) Gazi çocukları, (Gazi bekar ise kendisi)
3) Sağlık kurulu raporu ile %40 ve üzerinde engelli olduğu tespit edilen öğrenciler,
4) Anne ve babası vefat etmiş olanlar,
5) Lise ve dengi öğrenimlerini Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığına bağlı Yetiştirme Yurtlarında barınarak tamamlayanlar,
6) Lise ve dengi öğrenimlerini Darüşşafaka Lisesinde tamamlayanlar,
7) Kurum Kuruluş Kanunu gereği, Yönetim Kurulu tarafından belirlenen kıstaslara göre Amatör milli sporcu olan öğrenciler,
8) ÖSYM sınavında ham puan bazında ilk yüze giren öğrenciler öncelikli olarak burs almaktadır.

KYK burs öncelik belgesi, nereye ve ne zaman teslim etmeleri gerekiyor? Burs/kredi müracaatından sonra öncelikli öğrenciler öncelik belgelerini Kurumumuz yurtkur.gsb.gov.tr internet sayfasında ilan edilen tarihler arasında “Söğütözü Mahallesi, 2176 Sokak, Numara:25 Çankaya, Ankara” Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürlük adresine bizzat teslim edebilir veya posta yolu ile gönderebilir.

ÖĞRENCİ HEM BURSTAN HEM KREDİDEN YARARLANABİLİR Mİ?

Bursu kazanan öğrenci, kredi başvurusunda bulunma hakkı yok. Burs başvurusu kabul edilmeyen öğrenciler, kredi başvurusu yapabilme hakkına sahip.

KYK BORÇ ÜZERİNDEN SORGULAMA

KYK borç sorgulama, üniversiteyi bitiren mezunlar için aranmaya devam ediyor. Mezunların kuruma ne kadar borcu kaldıklarını öğrenme sayfası aktif olara çalışıyor. Sorgulama sayfasına gitmek için tıklayınız

60 saniyede günün özeti (adblocker) yazılımınızı kapatıp sayfayı yenileyin.

 

Konya’da geçen yıl 11 kez oluştu

Spartak Moskova muhabiri sakatlandı

Kraliçenin tacı elinden alınacak mı?

kyk yurtkur kyk borç sorgulama kyk öncelik sırası eğitim güncel haberler

Yatırım Tavsiyesi Değildir

Arztakvimi.com.tr içerisinde yayınlanan bilgiler, yorumlar ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Sitede yer alan tüm içerikler kişisel görüşlere dayanmaktadır. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, mevduat kabul etmeyen bankalar, portföy yönetim şirketleri ile müşteri arasında imzalanacak sözleşme çerçevesinde sunulmaktadır.

Sitemizde bulunan bilgiler ve görüşler, sizin mali durumunuz, risk – getiri beklentileriniz ile uyuşmayabilir. Ayrıca burada yer alan bilgilere dayanarak, yatırım kararı verilmemelidir. Bu nedenle doğabilecek kayıp ve zararlardan, arztakvimi.com.tr sorumlu tutulamaz.

Haber bültenimize kayıt olun

Gelişmelerden anında haberdar olmak için haber bültenimize kaydolun ve en güncel haberleri kaçırmayın!

Verilerinizin korunmasını önemsiyoruz.
Gizlilik Politikamızı okuyun.

İlgili Haberler

Yorumunu Yaz