SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Arşiv

Obezite tedavisinde en etkili sonuçlar cerrahi müdahaleyle alınıyor

Güncelleme: 19:46 - 07.12.2023
Obezite tedavisinde en etkili sonuçlar cerrahi müdahaleyle alınıyor

Doç. Dr. Kartal, obezitenin birçok hastalığa eşlik ettiğini ve obezite riskini azaltmak için sağlıklı beslenme alışkanlıklarının edilmesinin önemli olduğuna dikkat çekerek, toplam enerji alımının uzun süreli harcanan enerjiden daha fazla olmasının obezite ile sonuçlanabileceğini belirtti. Yine aynı şekilde, yenilen besinlerin özellikle basit karbonhidrat oranının yüksek olmasının, fazla alınan enerjinin vücutta yağa dönüştürülüp depolanması ile yine kilo artışına neden olabileceğini aktaran Doç. Dr. Kartal, obezitenin tedavisinde ise en etkili sonuçların cerrahi müdahalelerle alındığını söyledi. Tüm tedavi yöntemleri ele alındığında elde edilen bilimsel birikimin obezite ve tip 2 diyabet tedavisindeki en etkili sonuçların cerrahi müdahalelerle alındığını gösterdiği bilgisini paylaşan Kartal, “Bu yöntemlerin bir bölümü sadece obezitenin tedavisinde değil, tip 2 diyabet ve eşlik eden diğer hastalıkların tedavisinde de etkili ve kalıcı sonuçlar alıyor.Özellikle son 30 yılda obezite ve tip 2 diyabetin cerrahi tedavisi için geliştirilen birçok yöntem bulunuyor. Zaman içinde bu yöntemlerin bazıları terk edilirken, bir bölümü de etkili uzun dönem sonuçları sayesinde günümüzde de başarı ile uygulanmaya devam ediyor” diye konuştu.

Doç. Dr. Kartal açıklamasının devamında, bireyleri obeziteye götüren hatalı yeme davranışları hakkında bilgi verdi. Normalden fazla besin tüketmenin, özellikle çalışan bireylerde sağlıklı besinler yerine fast food gibi yenmeye hazır, enerji yoğunluğu yüksek besinleri çok tüketmenin, akşam eve geldikten sonra yemek zamanına kadar atıştırmanın ve sonra tekrar yemek yemenin, obeziteye neden olan hatalı davranışlardan olduğunu vurgulayan Doç. Dr. Kartal, diğer hataları ise şu şekilde sıraladı:

Doç. Dr. Abdulcabbar Kartal, bireyleri obeziteye götüren 10 hatalı yeme davranışını şu şekilde sıraladı: 

  • Hızlı yemek, büyük lokmalar almak, az çiğnemek, çatalı kaşığı elinden hiç bırakmamak.
  • Öğün atlamak, öğün aralarında sürekli bir şeyler atıştırmak.
  • Yemek yerken sohbet etmek, televizyon seyretmek, kitap okumak, cep telefonuyla ilgilenmek gibi ilgiyi dağıtacak başka aktivitelerle uğraşmak.
  • Uzun süre sofrada kalmak; sıkıntı, stres ve öfke durumlarında aşırı yemek.
  • Ziyaret ve davetlere sık katılmak ve ikramları reddedememek.
  • Akşam yemeğinden sonra yatıncaya kadar sürekli olarak bir şeyler atıştırmak ve/veya gece uykudan uyanıp yemek. 
  • Az su içmek ya da hiç su içmemek. Su yerine yüksek enerjili/şeker eklenmiş içecekleri tercih etmek.

 

Yatırım Tavsiyesi Değildir

Arztakvimi.com.tr içerisinde yayınlanan bilgiler, yorumlar ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Sitede yer alan tüm içerikler kişisel görüşlere dayanmaktadır. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, mevduat kabul etmeyen bankalar, portföy yönetim şirketleri ile müşteri arasında imzalanacak sözleşme çerçevesinde sunulmaktadır.

Sitemizde bulunan bilgiler ve görüşler, sizin mali durumunuz, risk – getiri beklentileriniz ile uyuşmayabilir. Ayrıca burada yer alan bilgilere dayanarak, yatırım kararı verilmemelidir. Bu nedenle doğabilecek kayıp ve zararlardan, arztakvimi.com.tr sorumlu tutulamaz.

Haber bültenimize kayıt olun

Gelişmelerden anında haberdar olmak için haber bültenimize kaydolun ve en güncel haberleri kaçırmayın!

Verilerinizin korunmasını önemsiyoruz.
Gizlilik Politikamızı okuyun.

İlgili Haberler

Yorumunu Yaz