SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Arşiv

“Polen Alerji Bülteni Yoğun İlgi Görüyor”

Güncelleme: 19:58 - 07.12.2023
“Polen Alerji Bülteni Yoğun İlgi Görüyor”

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM) tarafından Dünya Meteoroloji Günü dolayısıyla “Okyanus, İklim ve Hava” temalı program gerçekleştirildi. Ankara’da gerçekleştirilen etkinliğe Tarım ve Orman Bakanı Dr. Bekir Pakdemirli, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Sayıştay Başkanı Seyit Ahmet Baş, EÜ Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, Meteoroloji Genel Müdürü Volkan Mutlu Çoşkun, Dünya Meteoroloji Örgütü Başkan Yardımcısı Dr. Albert Martis ve Türk Hava Yolları Genel Müdürü Bilal Ekşi katıldı.

Programın açılışında konuşan Tarım ve Orman Bakanı Dr. Pakdemirli, “Türkiye’de ilk defa İzmir’de başlattığımız Polen Gözlem, Tahmin ve Uyarıları Projesi’ni başta Ankara olmak üzere tüm yurtta yaygınlaştıracağız” dedi. Yine programda konuşan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ise, “Bu önemli ve anlamlı günde sizlerle bir arada olmaktan mutluluk duyuyorum. Meteoroloji Genel Müdürlüğünün elde ettiği kapasiteyi çağımızın gelişmesi ile doğru orantılı bir şekilde teknolojiyi aynı zamanda paydaşlığı aynı zamanda da yararlandırıcılığı çok iyi ortaya koyduğu için kendilerine şükran duyuyoruz” dedi.

 “Polen Alerji Bülteni web sayfasına halkımız yoğun ilgi gösteriyor”

Programın açılışında bir sunum yapan Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, “Polen Alerji Bülteni” hakkında bilgiler verdi. Rektör Budak, “Günümüzde iklim ve hava olaylarının insan sağlığı, çevre ve doğal kaynaklar üzerindeki etkilerinin ele alınması kaçınılmaz hale gelmiştir. Artan doğal felaketleri, ozon tabakasının hasarını, iklim değişikliğini, kuraklığı, hızlı nüfus artışını ve iklim bilimcilerin geleceğe dair öngörülerini dikkate almak zorundayız” dedi.

Toplumsal problemlerin çözümünde üniversitelere önemli görevler düştüğünü ifade eden Rektör Budak, “Bilgi çağında ve bilim dünyasındayız. Üniversitelere düşen görev bu bilgi çağında toplumun, ülkenin ve devletin öncelikli Ar-Ge alanında çalışmalar yapması, toplumun sağlığı, güvenliği ve refahı için daha çok katkıda bulunabilmesidir. O nedenle de yerli ve milli anlamda yerel yönetimlerle STK’larla, üniversitelerle, Bakanlıklarımızla birlikte çalışıp üretmek durumundayız. Ege Üniversitesi olarak Sayın Bakanımızın destekleri ile önemli bir projeye imza attık. Meteoroloji Genel Müdürlüğü uzman ve mühendisleri ve üniversitemiz akademisyenlerinin katılımı ile Türkiye’de bir ilki yaptık. Toplum sağlığını korumak için Atmosferik Polen Tahmin Sistemine dayalı ‘Polen Alerji Bülteni’ni interdisipliner çalışma ile hayata geçirdik. Polen Alerji Bülteni, interdisipliner çalışmanın en başarılı örneklerinden biridir. Proje kapsamında ilgili tüm alanlarda gerçekleştirilen veri analiz ve işlemesiyle elde ettiğimiz çıktıları, hem https://polenalerji.ege.edu.tr/, hem de https://mgm.gov.tr/ web sayfalarından vatandaşlarımızla paylaşıyoruz.  Nisan 2019 tarihinden bu yana kesintisiz hizmet veren ‘Polen Alerji Bülteni’ web sayfası bugün, çok geniş kitleler tarafından takip ediliyor. Bilgilendirici metin ve videoların yanı sıra, farklı polenlere maruz kalma risklerinin verildiği web sayfası, İzmir’deki alerji hastalarının günlük rutinlerini programlamada ana başvuru kaynağı olmuştur. Bizler de ‘Polen Alerji Bülteni’ ile sunduğumuz hizmet kalitesinin iyileştirilmesi için oluşturduğumuz anket kutucuğuyla geri bildirimler alıyoruz. Öte yandan Polen Alerji Bülteni kapsamında bugüne dek elde edilen tüm verilerin, 2020 yılında yayınlanan ve Tarım ve Orman Bakanımız Sayın Dr. Bekir Pakdemirli’nin editörlüğünü yaptığı ‘Türkiye’nin Geçmişten Günümüze Meteoroloji Politikaları ve Stratejileri’ adlı kitabın 7’nci bölümü ile literatüre kazandırıldığını da eklemek istiyorum” dedi.

Yatırım Tavsiyesi Değildir

Arztakvimi.com.tr içerisinde yayınlanan bilgiler, yorumlar ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Sitede yer alan tüm içerikler kişisel görüşlere dayanmaktadır. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, mevduat kabul etmeyen bankalar, portföy yönetim şirketleri ile müşteri arasında imzalanacak sözleşme çerçevesinde sunulmaktadır.

Sitemizde bulunan bilgiler ve görüşler, sizin mali durumunuz, risk – getiri beklentileriniz ile uyuşmayabilir. Ayrıca burada yer alan bilgilere dayanarak, yatırım kararı verilmemelidir. Bu nedenle doğabilecek kayıp ve zararlardan, arztakvimi.com.tr sorumlu tutulamaz.

Haber bültenimize kayıt olun

Gelişmelerden anında haberdar olmak için haber bültenimize kaydolun ve en güncel haberleri kaçırmayın!

Verilerinizin korunmasını önemsiyoruz.
Gizlilik Politikamızı okuyun.

İlgili Haberler

Yorumunu Yaz