SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Ekonomi

Rakamlar güncellendi emekli rekor başvuru gerçekleştirdi! 24 saat sonra ödemeler başlıyor

Yayınlanma:
Rakamlar güncellendi emekli rekor başvuru gerçekleştirdi! 24 saat sonra ödemeler başlıyor

Türkiye’de emekliler için yapılan ödemeler vatandaşların gündeminde yer alırken yeni gelişmeler de ardı ardına yaşanıyor. Emekliler için yeni yılda yüzde 49,25 oranında zam yapılırken en düşük emekli maaşı da 10 bin TL olarak belirlendi. En düşük emekli maaşının en az asgari ücret seviyesine yükseltilmesi için talepler devam ederken yerel seçim öncesi beklentisi artan emekliler de seyyanen ya da ara zam için açıklama beklerken Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan katıldığı bir mitingde ‘zam’ açıklamasında bulundu. Emekliler için kamu ve özel bankalar tarafından sağlanan promosyon desteğine değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan, kamu bankalarına zam için talimat verdiğini duyurdu.

Özel bankalarda 15 bin liraya ulaşan promosyon tutarları kamu bankalarında 5 bin lira seviyesinde kalırken Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu tutarın 8 ila 12 bin lira arasında verilmesi için çağrıda bulunurken özel bankaların da miktarda güncelleme yapmasını istedi. Yaşanan gelişmenin ardından kamu bankaları, emekli promosyonlarını 12 bin liraya kadar yükseltirken daha önce azami 5 bin lira tutarda olan rakam üzerinden promosyon alan emekli müşterilerini güncelleme yapmak üzere şubelerine davet etti. Bu çerçevede 25 Mart tarihinde alınmaya başlayan başvurular da rekor kırıldığı kaydedildi. Ödemeler için beklenen tarih açıklaması da geldi.

EMEKLİYE 28 MART TARİHİNDEN İTİBAREN KAMU BANKASINDAN PROMOSYON FARKI ÖDENECEK

Kamu bankaları ile 3 yıllık sözleşme imzalayarak, maaşlarını aynı bankadan belirtilen süre içerisinde almaya söz veren emekliler promosyon güncellemesi için hafta başından bu yana bankalarda kuyruk oluşturuyor.

Rakamlar güncellendi emekli rekor başvuru gerçekleştirdi! 24 saat sonra ödemeler başlıyor hemen başvurun

Kamu bankası müşterisi emekliler güncelleme başvurusu için bankalarda yoğunluk oluştururken bir yandan da farklarını ne zaman alacaklarını araştırıyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, “Kamu bankalarımız bu yılki promosyon ödemesi miktarlarını alınan aylığa göre 8 bin lira ile 12 bin lira arasında belirledi.” sözleri sonrası Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan’dan önemli açıklamalar geldi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Işıkhan, promosyon ödeme tarihleriyle ilgili bilgi vererek, ödemelerinin 28 Mart Perşembe günü itibarıyla hesaplara yatırılacağını açıkladı. Öte yandan promosyon başvurularının ilk günü olan 25 Mart tarihinde Ziraat Bankası’na 446 bin başvuru gerçekleştirilirken Vakıfbank ve Halkbank’a da toplam 100 bin kişi başvurdu. Emekliler  başvurularını tamamlarken ödemelerin 28 Mart tarihinden itibaren başlayacağı kaydedildi.

Yatırım Tavsiyesi Değildir

Arztakvimi.com.tr içerisinde yayınlanan bilgiler, yorumlar ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Sitede yer alan tüm içerikler kişisel görüşlere dayanmaktadır. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, mevduat kabul etmeyen bankalar, portföy yönetim şirketleri ile müşteri arasında imzalanacak sözleşme çerçevesinde sunulmaktadır.

Sitemizde bulunan bilgiler ve görüşler, sizin mali durumunuz, risk – getiri beklentileriniz ile uyuşmayabilir. Ayrıca burada yer alan bilgilere dayanarak, yatırım kararı verilmemelidir. Bu nedenle doğabilecek kayıp ve zararlardan, arztakvimi.com.tr sorumlu tutulamaz.

Haber bültenimize kayıt olun

Gelişmelerden anında haberdar olmak için haber bültenimize kaydolun ve en güncel haberleri kaçırmayın!

Verilerinizin korunmasını önemsiyoruz.
Gizlilik Politikamızı okuyun.

İlgili Haberler

Yorumunu Yaz