SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Arşiv

Samsung IPhone’a Patent Davası Açtı

Güncelleme: 19:33 - 07.12.2023
Samsung IPhone’a Patent Davası Açtı

Teknoloji devi Samsung, Çinli rakibi BOE Technology’ye karşı dava açarak Apple’ın iPhone 12 dahil olmak üzere mobil cihazlarda kullanılan ekranlara ilişkin beş patentin ihlal edildiğini iddia etti. Samsung, Çinli rakibin bu ekranların satışını da durdurma talebinde bulundu.

Samsung Electronics’in bir birimi olan Samsung Display, Teksas’taki bir federal jüriye başvurarak, Çinli şirket BOE tarafından tedarik edilen OLED ekranlarla ilgili patent ihlali nedeniyle tazminat talep etti. Samsung, aynı zamanda mahkemeden etkilenen ekranların ithalatının ve satışının durdurulması için geçici bir tedbir kararı istiyor.

Apple, en son iPhone 14 dahil olmak üzere bazı Apple Watch ve iPhone modellerinde OLED ekran teknolojisini kullanmaya devam ediyor. Pazar araştırmacısı Omdia’ya göre, OLED ekran pazarında Samsung Display öncü konumda olmasına rağmen, BOE bu farkı kapatıyor. BOE, geçen yıl Güney Koreli rakibi LG Display’i geride bırakarak sektörde ikinci sıraya yükselmişti. Ancak, Samsung açtığı dava kapsamında, OLED ekranlarda görüntü kalitesini iyileştiren bir patentin de ihlal edildiğini vurgulamaktadır.

Geçtiğimiz yılın ocak ayında Samsung Display yöneticisi Choi Kwon-young, mobil OLED ekran pazarında artan rekabetle ilgili bir analist sorusuna verdiği cevapta, şirketin fikri mülkiyet haklarını aktif olarak koruma yolunda tazminat alma seçeneklerini araştırdığını belirtmişti. Samsung, geçtiğimiz yılın sonunda ABD Uluslararası Ticaret Komisyonu’na bir şikâyette bulunarak, birçok şirketin mobil cihazlar için yedek ekran olarak sattığı OLED ekranlarda patent ihlali yaptığını iddia etmiş ve bu durumu soruşturulmasını talep etmişti.

Yatırım Tavsiyesi Değildir

Arztakvimi.com.tr içerisinde yayınlanan bilgiler, yorumlar ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Sitede yer alan tüm içerikler kişisel görüşlere dayanmaktadır. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, mevduat kabul etmeyen bankalar, portföy yönetim şirketleri ile müşteri arasında imzalanacak sözleşme çerçevesinde sunulmaktadır.

Sitemizde bulunan bilgiler ve görüşler, sizin mali durumunuz, risk – getiri beklentileriniz ile uyuşmayabilir. Ayrıca burada yer alan bilgilere dayanarak, yatırım kararı verilmemelidir. Bu nedenle doğabilecek kayıp ve zararlardan, arztakvimi.com.tr sorumlu tutulamaz.

Haber bültenimize kayıt olun

Gelişmelerden anında haberdar olmak için haber bültenimize kaydolun ve en güncel haberleri kaçırmayın!

Verilerinizin korunmasını önemsiyoruz.
Gizlilik Politikamızı okuyun.

İlgili Haberler

Yorumunu Yaz