SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Arşiv

Santa Farma Genel Merkezi de Sıfır Atık Belgesi Aldı

Güncelleme: 19:52 - 07.12.2023
Santa Farma Genel Merkezi de Sıfır Atık Belgesi Aldı

Atık yönetimi, israfın önlenmesi ve kaynakların verimli kullanımı konusundaki uygulamalarıyla Sıfır Atık Belgesi almaya hak kazanan Santa Farma İlaç Genel Merkezi’nde çevre bilincinin güçlendirilmesi amacıyla, 2020 yılından bu yana  geri dönüşüm, atıkların kaynağında ayrıştırılması, sıfır atık konularında farkındalığın artırılması çalışmaları yapılıyor.  

 

Genel Merkez ve Fabrika’da toplam 557 kişinin görev yaptığı Santa Farma İlaç, atıkların çevreye olan etkisini sadece sıfıra indirmeye değil, aynı zamanda bunu çalışanların ailelerine ve hatta toplumun tüm bireylerine yaymaya da odaklanıyor.

 

Santa Farma İlaç Başkan Yardımcısı Sami Kiresepi, Santa Farma’nın gelecek nesillere sürdürülebilir bir dünya bırakmak adına bütün iş süreçlerini bu bilinçle yürüttüğünü belirterek, şunları kaydetti: “Gerek fabrikamızda gerekse Genel Müdürlük binamızda “Sıfır Atık” sloganıyla geçtiğimiz yıl, başta kağıt olmak üzere cam, plastik, metal, bitkisel yağ, madeni yağ ve organik olarak yaklaşık 356 ton atık topladık. Toplanan atıkların, 209.5 tonu kağıt, 11.5 tonu cam, 44.9 tonu plastik, 23.2 tonu metal, 3 tonu bitkisel yağ, 63.4 tonu organik atık ve 20 kilogramı da madeni yağlardan oluştu. Toplanan atıkların geri dönüşümü neticesinde; 41.4 ton sera gazı etkisi azaltılırken, 1 milyon 134 bin 303 kilowatt saat enerji tasarrufu da sağlanmış oldu. Bunun dışında geri dönüşümle 3 bin 562 adet ağaç kurtarılırken, 44.1 kilogram hammadde ve yaklaşık 733 varil petrol tasarrufu elde edilmiş oldu. Ekolojik dengenin korunması için tüm canlılara ve doğaya karşı olan sorumluluğumuzla kaynakların verimli kullanılması ve oluşan atıkların toplanarak geri dönüşüme kazandırılması yönündeki çalışmalarımızı geliştirmeyi ve bu bilinci yaymayı sürdüreceğiz.”

 

Yatırım Tavsiyesi Değildir

Arztakvimi.com.tr içerisinde yayınlanan bilgiler, yorumlar ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Sitede yer alan tüm içerikler kişisel görüşlere dayanmaktadır. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, mevduat kabul etmeyen bankalar, portföy yönetim şirketleri ile müşteri arasında imzalanacak sözleşme çerçevesinde sunulmaktadır.

Sitemizde bulunan bilgiler ve görüşler, sizin mali durumunuz, risk – getiri beklentileriniz ile uyuşmayabilir. Ayrıca burada yer alan bilgilere dayanarak, yatırım kararı verilmemelidir. Bu nedenle doğabilecek kayıp ve zararlardan, arztakvimi.com.tr sorumlu tutulamaz.

Haber bültenimize kayıt olun

Gelişmelerden anında haberdar olmak için haber bültenimize kaydolun ve en güncel haberleri kaçırmayın!

Verilerinizin korunmasını önemsiyoruz.
Gizlilik Politikamızı okuyun.

İlgili Haberler

Yorumunu Yaz