SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Arşiv

Sofralardan Eksik Olmayan Yiyecek Zehirli İlan Edildi! DNA’yı Bozuyor

Güncelleme: 19:39 - 07.12.2023
Sofralardan Eksik Olmayan Yiyecek Zehirli İlan Edildi! DNA’yı Bozuyor

İnsan vücuduna yiyeceklerin birçok faydası bulunduğu gibi kimi yiyeceklerin ise zararları fazlasıyla bulunuyor. Özellikle hastalıklara daha kolay yol açan, insan vücudunu tahrip eden ve zarar veren birçok yiyecek de olabiliyor. Bu yiyeceklerden birisi olarak DNA yapısına zarar verdiği, aynı zamanda vücutta iltihap oluşumuna sebep olduğu tespit edilen gıda tespit edildi. Şeker ise bu gıdaların başında geliyor. Karaciğerlerdeki yağ asitlerinin artmasına neden olan şekerli gıdalar vücutta büyük iltihaplanmaya sebep oluyor. Peki, hangi yiyecekler vücuda zararlı?

VÜCUDA ZARARLI YİYECEKLER HANGİLERİ?

Listenin başında şeker gelirken, kızartmalar ve işlenmiş etlerde vücudun yapısını tümüyle bozarak iltihaplanmaya neden olan yiyecekler içinde yer alıyor. Beslenme şeklini değiştirmek ve bunları listeden çıkartmak vücudun ciddi anlamda korunmasını sağlıyor. Yalnızca trans yağları, kızartmayı, işlenmiş eti, kızartmaları dahi hayatından çıkaran bir insan daha sağlıklı hale geliyor.

en-zararli-yiyecekler-hangileri.jpg

ŞEKERLİ GIDALARIN ZARARLARI

Şekerli gıda tüketen kişilerde karaciğerdeki yağ üretimi artış gösteriyor. İnsülin üretimine neden olan şeker yağ hücrelerinde iltihaplanmaya sebep oluyor. Bu vücutta ciddi anlamda kimyasal üretimi demek anlamına geliyor.

TRANS YAĞ VE KIZARTMA

Bağırsaklar ile kalbe en zararlı olan gıda ise trans yağlar. İnsülini arttıran, glüten toleransını bozan ve iltihaplanmaya neden olan Trans yağlarda kızartılmış yiyecekler ise ekstra zararlı olarak uzmanlar tarafından belirtiliyor.

zararli-yiyecekler-hangileri.jpg

HANGİ İŞLENMİŞ ETLER ZARARLI?

Marketlerde hazırlanmış paketli kızarmış tavuklar, sosis, sosisli sandviç, şarküteri etleri, pastırma, işlenmiş kırmızı etler tamamen vücuda zararlı kabul ediliyor. Sigara içme, tuzlama, konserve, kimyasallar ekleme gibi işlemler ile hazırlanan bu etler kilo almaya neden olduğu gibi iltihaplanmaya da sebep olmaktadır.

Yatırım Tavsiyesi Değildir

Arztakvimi.com.tr içerisinde yayınlanan bilgiler, yorumlar ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Sitede yer alan tüm içerikler kişisel görüşlere dayanmaktadır. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, mevduat kabul etmeyen bankalar, portföy yönetim şirketleri ile müşteri arasında imzalanacak sözleşme çerçevesinde sunulmaktadır.

Sitemizde bulunan bilgiler ve görüşler, sizin mali durumunuz, risk – getiri beklentileriniz ile uyuşmayabilir. Ayrıca burada yer alan bilgilere dayanarak, yatırım kararı verilmemelidir. Bu nedenle doğabilecek kayıp ve zararlardan, arztakvimi.com.tr sorumlu tutulamaz.

Haber bültenimize kayıt olun

Gelişmelerden anında haberdar olmak için haber bültenimize kaydolun ve en güncel haberleri kaçırmayın!

Verilerinizin korunmasını önemsiyoruz.
Gizlilik Politikamızı okuyun.

İlgili Haberler

Yorumunu Yaz