SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Arşiv

“Sokak Hayvanları İçin Üzerimize Düşeni Yapıyoruz”

Güncelleme: 19:58 - 07.12.2023
“Sokak Hayvanları İçin Üzerimize Düşeni Yapıyoruz”

İzmir Veteriner Hekimleri Odası olarak bu konuda üzerlerine düşeni yaptıklarını kaydeden İzmir Veteriner Hekimleri Odası Başkanı H. Gökhan ÖZDEMİR bu konuya dikkat çekmek için eğitim, toplantı, proje ve etkinlikler yaptıklarını ifade etti.

İzmir Veteriner Hekimler Odası adına Başkan H. Gökhan Özdemir’in basın açıklamasında şu görüşlere yer verildi:

“4 Nisan günü, 2010 yılından bu yana 33 ülkede Sokak Hayvanları Günü olarak belirlenmiştir.  Amaç sokakta yaşayan sahipsiz hayvanlara dikkat çekmektir.

Sokak Hayvanları Evsiz ve Sahipsiz Bırakılmamalı

Hayvan haklarına dair konuların temelinde hayvanların evsiz ve sahipsiz bırakılmamaları  gerektiği unutulmamalıdır. Evcilleştirmiş olduğumuz kedi ve köpeklerin sahipli olması,  kimliklendirilmesi ve mümkünse sokak şartlarına terk edilmemesi gerekmektedir.

Konuya Tüm Kesimler Sahip Çıkmalı

Biz İzmir Veteriner Hekimleri Odası olarak bu konuda üzerimize düşenleri yapıyor, herkesin  görevini yerine getirmesi için çeşitli eğitim, toplantı, proje ve etkinliklerle hatırlatmalar  yapıyoruz. Ancak sahipsiz hayvanlara dair çalışmalara toplumun tüm kesimlerinin sahip  çıkması ve destek vermesi gerektiği unutulmamalıdır.

Eğer sonuç almak istiyorsak; hepimiz evcil hayvan ticareti konusunda bilinçli, hayvan sahiplenme ve sahipsiz hayvanlara destek olma konusunda istekli, yasal düzenlemeler hakkında  bilgili olmalıyız.

Tarım ve Orman Bakanlığına “4 Nisan Evsiz Hayvanlar Günü”nde çağrımız; hayvan hakları çalışmalarının Veteriner Hekimlerin de dahil edildiği, evcil hayvanlarla ilgili tek ve yetkilendirilmiş bir otorite ile etkin şekilde yürütülmesidir. 

Evcil Hayvanlar Kimliklendirilmeli

Evcil hayvanların kimliklendirilmesi yönetmeliğini 5199 sayılı yasadaki kimliklendirme düzenlemelerini yok sayarcasına hayata geçirmek, hayvan haklarına dair uygulamaların ehil  ellerde olmadığının göstergesi olmuştur. 

4 Nisan Sokak Hayvanları Gününün, tüm evsiz hayvanların kiminle birlikte yaşadığını bilmesi yolunda farkındalıkların arttığı bir gün olmasını diliyoruz.”

Yatırım Tavsiyesi Değildir

Arztakvimi.com.tr içerisinde yayınlanan bilgiler, yorumlar ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Sitede yer alan tüm içerikler kişisel görüşlere dayanmaktadır. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, mevduat kabul etmeyen bankalar, portföy yönetim şirketleri ile müşteri arasında imzalanacak sözleşme çerçevesinde sunulmaktadır.

Sitemizde bulunan bilgiler ve görüşler, sizin mali durumunuz, risk – getiri beklentileriniz ile uyuşmayabilir. Ayrıca burada yer alan bilgilere dayanarak, yatırım kararı verilmemelidir. Bu nedenle doğabilecek kayıp ve zararlardan, arztakvimi.com.tr sorumlu tutulamaz.

Haber bültenimize kayıt olun

Gelişmelerden anında haberdar olmak için haber bültenimize kaydolun ve en güncel haberleri kaçırmayın!

Verilerinizin korunmasını önemsiyoruz.
Gizlilik Politikamızı okuyun.

İlgili Haberler

Yorumunu Yaz