SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Arşiv

Soyer, “100. Yılda Türkiye Cumhuriyeti” söyleşisine katıldı

Güncelleme: 19:46 - 07.12.2023
Soyer, “100. Yılda Türkiye Cumhuriyeti” söyleşisine katıldı

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer konuşmasında, milli mücadele döneminde ve genç cumhuriyetin kuruluşunda İzmir’in üst”lendiği role değindi. Şubat 2023’te İzmir’de düzenlenecek İktisat Kongresi’nin öneminden de söz eden Başkan Soyer, 1923’te yine İzmir’de düzenlenen İktisat Kongresi’nde Atatürk’ün “Arkadaşlar sizler doğrudan milletimizi oluşturan halk sınıflarının içinden geliyorsunuz. Sizin söyleyeceğiniz sözler doğrudan doğruya halkın dilinden söylenmiş gibi kabul olunur” sözlerini hatırlattı ve “Düşünün 1923! İktisat Kongresi. Anadolu’nun her yerinden gelmiş delegelere Atatürk böyle hitap ediyor. Başından beri halkın sesine kulak veren bir liderden bahsediyoruz” diye konuştu.

Ekonomik kriz ve pandemide kendi kendine yeten bir ekonomi olmanın öneminin bir kezz daha ortaya çıktığına dikkatle vurgu yapan Başkan Soyer, Mustafa Kemal Atatürk’ün kurtuluş stratejisinde de kuruluş stratejisinde de tam bağımsızlık yani dışarıya muhtaç olmamanın, kendi gücüyle büyüyüp serpilmenin, ayakta durmanın var olduğunu belirtti. Başkan Soyer, konuşmasının devamında şu ifadeleri kullandı:

“Bugün böyle miyiz? Maalesef değiliz. Samanı, gübreyi, her şeyi ithal eder noktaya geldik. O eskiden kendi kendine yeten bir ekonomiyken bugün tamamen dışa bağımlı hale geldik. Ama bu bir kader değil. Bu değişebilir. Cesur olmamız lazım, umudumuzu kaybetmememiz lazım. Atalarımız biz huzurla yaşayalım diye yalın ayak ölüme gitmiş. Bizim yaşadığımız ne ki! Bunun üstesinden geleceğiz. Göreceksiniz hepimizin güler yüzle birbirimize sarılarak yaşayacağımız bir memleketi kurmaya çok az kaldı.”

Türkiye siyasi bir değişimin arifesinde

Cumhuriyet’in kazanımlarına ve yaklaşan 100. yıl dönümüne değinen Aytunç Erkin ise, İzmirlilerin Cumhuriyet ve Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’e verdiği öneme de vurgu yaptı. Erkin, ayrıca Türkiye’nin siyasi bir değişimin arifesinde olduğunu dile getirdi.

Cumhuriyetin bir felsefesi olduğuna önemle vurgu yapan Murat Ağırel, bunun adının da tam bağımsızlık olduğundan bahsederek, 99 yıllık süreçte izlenen yol haritasına ilişkin açıklamalar yaptı. Ağırel, “Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk öyle bir temel atmış ki ne yaparlarsa yapsınlar boş” dedi.

Konuşmasında Cumhuriyet’in kurucu kadrolarının ortaya koyduğu vizyona dikkat çeken Timur Soykan ise kalkınma ve eğitim hamleleri, kadın hakları, laiklik ve kültür devriminin topluma kattığı değerler başta olmak üzere pek çok alanda hayata geçirilen çalışmalardan örnekler sundu.

Yatırım Tavsiyesi Değildir

Arztakvimi.com.tr içerisinde yayınlanan bilgiler, yorumlar ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Sitede yer alan tüm içerikler kişisel görüşlere dayanmaktadır. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, mevduat kabul etmeyen bankalar, portföy yönetim şirketleri ile müşteri arasında imzalanacak sözleşme çerçevesinde sunulmaktadır.

Sitemizde bulunan bilgiler ve görüşler, sizin mali durumunuz, risk – getiri beklentileriniz ile uyuşmayabilir. Ayrıca burada yer alan bilgilere dayanarak, yatırım kararı verilmemelidir. Bu nedenle doğabilecek kayıp ve zararlardan, arztakvimi.com.tr sorumlu tutulamaz.

Haber bültenimize kayıt olun

Gelişmelerden anında haberdar olmak için haber bültenimize kaydolun ve en güncel haberleri kaçırmayın!

Verilerinizin korunmasını önemsiyoruz.
Gizlilik Politikamızı okuyun.

İlgili Haberler

Yorumunu Yaz