SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Ekonomi

SSK 4A, 4B, 4C emeklileri! Kök maaş sürprizi geldi hesaplar SİL BAŞTAN

Yayınlanma:
SSK 4A, 4B, 4C emeklileri! Kök maaş sürprizi geldi hesaplar SİL BAŞTAN

Türkiye’nin gündemini sıklıkla meşgul eden konuların başında emekliler yer alıyor. Emekliler asgari geçim koşullarını karşılayamadıklarını belirterek maaşların bir iyileştirme beklerken beklentilerin artması ile beraber de özellikle kök maaşı düşük olanları sevindirecek bir açıklamaya yer verildi. Emeklilerin maaş düzenlemeleri gündemin önemli konu başlıkları arasında yer alırken kök maaş hesaplama sistemi nedeniyle günümüz koşullarında çok düşük seviyede maaş alan emekliler ise bu hesabın değişmesini talep ediyor.

Emeklilerin kök maaşlarına ilişkin düzenlemelere dair bilgi sahibi olmak isteyenlerin de araştırmaları devam ederken Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) mart ayı enflasyon rakamlarını açıkladı. Milyonlarca memur ve emekliye enflasyon rakamları baz alınarak yapılacak zam oranlarına gözlerini çevirirken 3 aylık enflasyon farkı da açıklanmış oldu. Milyonlarca memur ve emeklinin beklediği TÜİK mart ayı enflasyon rakamlarının açıklanmasının ardından 4A, 4B, 4C’li emekliye sevindirici haber geldi. Kök maaş zammı için düğmeye basılırken SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin maaş zammı oranı, mart ayı enflasyon verileriyle birlikte yüzde 15,05 olarak belirlendi.

SSK 4A, 4B, 4C emeklileri! Kök maaş sürprizi geldi hesaplar SİL BAŞTAN

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

KÖK MAAŞ HESAPLAMASI SİL BAŞTAN DEĞİŞİYOR

4A, 4B, 4C emeklisi kök maaş zammı için TÜİK verileri açıklandı. Yerel seçimler sonrası, enflasyonu düşürme hedefinin yanı sıra, emeklilerin maaşlarına ilişkin düzenlemeler üzerinde de çalışmalar yapılacağı ifade edilirken özellikle kök maaş düzenlemesi, refah payı ve taban aylık artışı gibi formüller değerlendiriliyor.

SSK 4A, 4B, 4C emeklileri! Kök maaş sürprizi geldi hesaplar SİL BAŞTAN

 

 

Ocak 2024 tarihinde yapılan düzenlemeyle en düşük emekli maaşı 10 bin TL olarak belirlenirken şu an en düşük maaşın 12 bin 500 TL’den başlaması ve talepler doğrultusunda asgari ücret olan 17 bin 2 TL’ye kadar çıkarılması öngörülüyor. Artışın temmuz ayında yapılması planlanırken memur maaşlarına ve memur emeklilerinin aylıklarına 2024’ün ilk altı ayında yüzde 15, ikinci altı ayında yüzde 10 zam öngörülüyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan, emekli maaş zammı için temmuz ayını işaret etse de 3 aylık enflasyon farkına göre ara zam beklentisi de devam ediyor. Konuyla ilgili olarak Kabine toplantısının yapılması bekleniyor.

Yatırım Tavsiyesi Değildir

Arztakvimi.com.tr içerisinde yayınlanan bilgiler, yorumlar ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Sitede yer alan tüm içerikler kişisel görüşlere dayanmaktadır. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, mevduat kabul etmeyen bankalar, portföy yönetim şirketleri ile müşteri arasında imzalanacak sözleşme çerçevesinde sunulmaktadır.

Sitemizde bulunan bilgiler ve görüşler, sizin mali durumunuz, risk – getiri beklentileriniz ile uyuşmayabilir. Ayrıca burada yer alan bilgilere dayanarak, yatırım kararı verilmemelidir. Bu nedenle doğabilecek kayıp ve zararlardan, arztakvimi.com.tr sorumlu tutulamaz.

Haber bültenimize kayıt olun

Gelişmelerden anında haberdar olmak için haber bültenimize kaydolun ve en güncel haberleri kaçırmayın!

Verilerinizin korunmasını önemsiyoruz.
Gizlilik Politikamızı okuyun.

İlgili Haberler

Yorumunu Yaz