SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Arşiv

Talepleri Karşılanana Kadar Siyah Forma Giyecekler

Güncelleme: 19:58 - 07.12.2023
Talepleri Karşılanana Kadar Siyah Forma Giyecekler

Aile hekimliği çalışanlarının sahadaki sesi ve haklarının savunucusu olarak çalışmalarını sürdürdüklerini vurgulayan Özer; “Sağlık çalışanları, geçmiş yıllardan bu yana zorlu ve imkansızlıklarla dolu sağlık hizmetleri sürecini düzeltmek için yıllarca zorunlu hizmet de dahil her türlü sorunu göğüslemiştir. Tüm bu çalışmalar sonucunda yeni doğan ölümleri ve anne ölümleri gibi ülkelerin gelişmişlik düzeyi açısından büyük göstergelerden olan sağlık rakamları, Aile Hekimliği Çalışanlarının emekleri ile iyileştirilmiş seviyelere çekilmiştir. Gebe izlemleri, bebek izlemleri, gebe bebek aşılamaları, okul taramaları ile sağlığın korunması ve iyileştirilmesine aile hekimliği çalışanlarının yadsınamaz emeği ile ulaşılmıştır. Yaşanılan salgında tüm dünyanın imrenerek izlediği Covid19 aşılama başarısı, ‘Aile Hekimliği Çalışanlarının’ göğsünde taşıyacağı birer madalya olarak yerini almıştır” dedi.

Verdiği maaş örneklerinin kabul edilemez olduğunu ve gecikmeden oranların yaşanabilir düzeye alınması gerektiğinin belirten Özer, “Maalesef Ocak 2021 itibariyle, açlık sınırı: 2.651,87 TL, yoksulluk sınırı: 8.638,02 TL, bekâr bir çalışanın ‘yaşama maliyeti’ ise aylık 3.222,48 TL olmuş iken Aile hekimliği birimlerin de görev yapan Aile hekimlerine Ocak 2021 itibariyle ödenen baz birimlerde maaş 4100 ,  (Aile Sağlığı Çalışanları) ASÇ’lere, 2.730 TL’dir. Bölgesel farklarla birlikte bu maaş daha da alt seviyelere inebilmektedir.  Baz hak edişli birimlerde hekim maaşları yoksulluk sınırının altındadır ve ek zam zorunludur. Aksi takdirde devlet asgari ücretin altında personel çalıştıracak konuma düşecektir.” diye konuştu.

Aile hekimliği çalışanlarının beklentilerinin karşılanması gerektiğine dikkat çeken Özer bunları şöyle sıraladı:

•        Bu güne kadar çözülmesi gereken sağlıkta etkin uygulanabilir şiddet yasasının bir an önce çıkartılmasının sağlanması öncelikli olarak gündeme ve alınmalı gereği yapılmalıdır.

•        ALO184 şikâyet hattı olarak kullanılan telefon numaralarını kullanımına son verilmelidir.

•        İllerde sağlık yöneticilerinin keyfekeder hukuksuz uygulama ve talepleri ile aile hekimliği çalışanlarına mobbing düzeyindeki uygulama ve taleplerine son verilmelidir.

•        Hak edişler ivedilikle en fazla 2000 kayıtlı kişi baz alınarak hesaplanmalı ve kayıtlı kişi sayısı da belli bir planlama dahilinde bu seviyelere çekilmelidir.

•        Aile Sağlığı Çalışanı – ASÇ’si olmayan aile hekimliği birimlerinin eksikliğinin biran evvel atamalarla giderilmesi için kadrolar, alımlar yapılmalı ve 657 sayılı kanun kapsamında  istihdam modeline geçilmelidir.

•        Sağlık raporlarının her isteyen kurum veya kuruluşun hiçbir yasal altyapısı olmadan aile hekimliği birimlerine yönlendirerek,  kişilerin rapor alma taleplerine son verilmeli ve bu konuda yasal düzenlemeler ivedilikle yapılmalıdır.

•        Aile Sağlığı Merkezleri kamu tarafından inşa edilmeli ve  uygunsuz fiziki koşullarda sağlık sunumu yapılması sonlandırılmalıdır.

•        Salgının önlenmesinde yol gösterici olan bilim kurulunda aile hekimliği akademisyenleri, aile hekimliği örgüt temsilcilerinin olması zorunludur bir an önce gereği yapılmalıdır.

Yatırım Tavsiyesi Değildir

Arztakvimi.com.tr içerisinde yayınlanan bilgiler, yorumlar ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Sitede yer alan tüm içerikler kişisel görüşlere dayanmaktadır. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, mevduat kabul etmeyen bankalar, portföy yönetim şirketleri ile müşteri arasında imzalanacak sözleşme çerçevesinde sunulmaktadır.

Sitemizde bulunan bilgiler ve görüşler, sizin mali durumunuz, risk – getiri beklentileriniz ile uyuşmayabilir. Ayrıca burada yer alan bilgilere dayanarak, yatırım kararı verilmemelidir. Bu nedenle doğabilecek kayıp ve zararlardan, arztakvimi.com.tr sorumlu tutulamaz.

Haber bültenimize kayıt olun

Gelişmelerden anında haberdar olmak için haber bültenimize kaydolun ve en güncel haberleri kaçırmayın!

Verilerinizin korunmasını önemsiyoruz.
Gizlilik Politikamızı okuyun.

İlgili Haberler

Yorumunu Yaz