SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Arşiv

TBMM 4 Temmuz’da Toplanacak: Gündem Memura Zam

Güncelleme: 19:34 - 07.12.2023
TBMM 4 Temmuz’da Toplanacak: Gündem Memura Zam

Milyonlarca memur ve emeklinin merakla beklediği zam teklifi, Meclis gündeminin en önemli konularından birini oluşturuyor. Düzenleme ile en düşük memur maaşı 22 bin liraya yükseltilecek. Ayrıca, diğer memurların maaşlarına derece, kademe, unvan ve mesleki kriterlerine göre kademeli artış yapılacak. Enflasyon farkına refah payı da eklenerek oranlar belirlenecek ve memur emeklileri de doğrudan etkilenecek.

TBMM Genel Kurulu’nda ele alınacak olan maaş zammı teklifinin yanı sıra, kiracıları ilgilendiren önemli bir düzenleme de gündemde yer alacak. Kira artışlarının yüzde 25 ile sınırlandırılmasını içeren bu düzenleme, Meclis’e sunulmasının ardından hızla komisyon gündemine taşınacak.

Balıkçıların sorunlarına çözüm bulmak üzere araştırma komisyonu kurulması da Meclis’in gündeminde önemli bir yer tutuyor. Ayrıca, bazı uluslararası sözleşmelerin de ele alınacağı bu çalışmalar, balıkçıların sektöründeki sorunların çözümüne katkı sağlamayı hedefliyor.

Anayasa değişikliği de Meclis’in açılmasıyla birlikte gündemdeki en önemli konulardan biri olarak beliriyor. Başörtüsü konusu ve aileye ilişkin düzenlemelerin yer alacağı Anayasa değişikliği maddeleri ele alınacak. Eğer muhalefetle anlaşma sağlanırsa, daha kapsamlı değişikliklerin gündeme gelmesi bekleniyor.

Yatırım Tavsiyesi Değildir

Arztakvimi.com.tr içerisinde yayınlanan bilgiler, yorumlar ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Sitede yer alan tüm içerikler kişisel görüşlere dayanmaktadır. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, mevduat kabul etmeyen bankalar, portföy yönetim şirketleri ile müşteri arasında imzalanacak sözleşme çerçevesinde sunulmaktadır.

Sitemizde bulunan bilgiler ve görüşler, sizin mali durumunuz, risk – getiri beklentileriniz ile uyuşmayabilir. Ayrıca burada yer alan bilgilere dayanarak, yatırım kararı verilmemelidir. Bu nedenle doğabilecek kayıp ve zararlardan, arztakvimi.com.tr sorumlu tutulamaz.

Haber bültenimize kayıt olun

Gelişmelerden anında haberdar olmak için haber bültenimize kaydolun ve en güncel haberleri kaçırmayın!

Verilerinizin korunmasını önemsiyoruz.
Gizlilik Politikamızı okuyun.

İlgili Haberler

Yorumunu Yaz