SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Arşiv

Tele 1 Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ Hakkında Soruşturma Başlatıldı

Güncelleme: 19:36 - 07.12.2023
Tele 1 Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ Hakkında Soruşturma Başlatıldı

Tele 1 kanalının Genel Yayın Yönetmeni olan gazeteci Merdan Yanardağ, dün akşam bir canlı yayına katıldı ve burada Abdullah Öcalan ile ilgili tartışmalı ifadeler kullandı. Yanardağ, Öcalan’ın “tecridin hukuka aykırı olduğunu” belirterek serbest bırakılması gerektiğini savundu. Ayrıca, Öcalan’ın zeki bir kişi olduğunu ve uzun yıllar hapiste kalarak siyasi mahkum olarak Türkiye’de en uzun süre yatan kişi olduğunu dile getirdi.

Yanardağ’ın bu sözleri, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın dikkatini çekti ve soruşturma başlatılmasına sebep oldu. Ayrıca, Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) de Tele 1 kanalıyla ilgili inceleme başlattı.

RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Binlerce kişinin katili terörist başını öven Merdan Yanardağ denilen şahsın açıklamaları üzerine Tele 1 hakkında gerekli inceleme başlatılmıştır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.” ifadelerini kullandı.

Abdullah Öcalan’ın uzun yıllardır İmralı Cezaevi’nde tutulduğunu ve ailesiyle, avukatlarıyla görüşemediğini belirten Yanardağ, Öcalan’ın hapishane koşullarının insan haklarına aykırı olduğunu iddia etti.

Yatırım Tavsiyesi Değildir

Arztakvimi.com.tr içerisinde yayınlanan bilgiler, yorumlar ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Sitede yer alan tüm içerikler kişisel görüşlere dayanmaktadır. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, mevduat kabul etmeyen bankalar, portföy yönetim şirketleri ile müşteri arasında imzalanacak sözleşme çerçevesinde sunulmaktadır.

Sitemizde bulunan bilgiler ve görüşler, sizin mali durumunuz, risk – getiri beklentileriniz ile uyuşmayabilir. Ayrıca burada yer alan bilgilere dayanarak, yatırım kararı verilmemelidir. Bu nedenle doğabilecek kayıp ve zararlardan, arztakvimi.com.tr sorumlu tutulamaz.

Haber bültenimize kayıt olun

Gelişmelerden anında haberdar olmak için haber bültenimize kaydolun ve en güncel haberleri kaçırmayın!

Verilerinizin korunmasını önemsiyoruz.
Gizlilik Politikamızı okuyun.

İlgili Haberler

Yorumunu Yaz