SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Arşiv

“Veteriner Hekimler de sağlık çalışanıdır”

Güncelleme: 20:01 - 07.12.2023
“Veteriner Hekimler de sağlık çalışanıdır”

Kuş gribi, Domuz gribi, Kuduz, Sars, Mers, AİDS ve benzeri bir çok hastalığın yaşandığını, gerekli aşı çalışmalarının yapılması, hastalıklarla mücadele ve halk sağlığının korunması faaliyetleri için Veteriner Hekimlik hizmetlerinin acilen yeniden düzenlenmesini vurgulayan Özdemir açıklamasında şu görüşlere yer verdi:

            “Tüm dünya ile birlikte ülkemiz de Covid-19 salgını nedeni ile zor günlerden geçmektedir. Yaban hayatı kaynaklı olduğu belirtilen bir zoonoz olarak, insandan insana hızla yayılması nedeni ile tehlikeli boyuta ulaşan bu sorunla hep birlikte mücadele ettiğimiz bu günlerde düşünmemiz ve hiç unutmamamız gerekenlerin altını çizmek istiyoruz.

– Doğal kaynaklarımızın tükenmesi geleceğimizin yok olması demektir!

– Doğaya verilen zarar biyoçeşitliliğimizin ve geleceğimizin yok olması demektir!

– İnsanlar olarak yok ettiğimiz yaban hayatı ve kaybolan türler bizim de sonumuzu hızlandırmaktadır!

– İnsan sağlığına yönelik koruyucu önlemleri almak her zaman tedaviden daha ekonomik tedbirlerle mümkündür!

– İnsan sağlığının korunmasına ayrılan bütçe ne kadar fazla olursa olsun Covid 19 benzeri salgınlarda çaresiz kalmak kaçınılmaz olacaktır!

– Zoonoz hastalıkların varlığının dikkate alınması ve yaban hayatının doğru yönetilmesi bir zorunluluktur, yok sayılamaz!

– Zoonoz hastalıklarla mücadele kapsamında emek veren ve hiç kimsenin farkına varmadığı Veteriner Hekimler de sağlık çalışanıdır, tüm ilgili Bakanlıklarda Tek Sağlık modelli düzenlemeler yapılmalıdır!

– Veteriner Hekimler Viroloji Bilim Dalında en donanımlı meslek grubudur!

– Ülkemizde aşı çalışmalarının yapılması, bulaşıcı hastalıklarla mücadele ve halk sağlığının korunması faaliyetlerinin başarı ile yürütülmesi için Veteriner Hekimlik hizmetlerinin ilgili Bakanlıklar bünyesinde acilen yeniden düzenlenmesi gerekmektedir.

            Kuş gribi, Domuz gribi, Kuduz, SARS, MERS, AIDS ve pek çok hastalığın anlatamadığını Covid 19 acı bir tablo ile bir kez daha anlatmaya çalışmaktadır.

            Bu saydığımız konularda önlemlerin alınması; hiç kimsenin kişisel görüşünün, hiçbir meslek grubunun şovenizminin, hiçbir ekonomik gücün tercihlerinin doğrultusunda verilecek kararlardan değildir.

            Kısaca özetlediğimiz hususlar insanlığın geleceği için son çıkışa yönlendiren bilimsel gerçeklerdir.

            Dileriz bu salgın son dersimiz olur.

            21 Mart Dünya Ormancılık Günü, 22 Mart Dünya Su Günü ve 23 Mart Meteoroloji Günü…

            Ne yazık ki dünya olarak bunları kutlamaya artık yüzümüz kalmadı.

            Bundan sonra; ormanların, doğal su kaynaklarının, sağlıklı havanın ve iklimin korunmasının hep birlikte takipçisi olalım.

            Biz İzmir Veteriner Hekimleri Odası olarak tüm  üyelerimizle birlikte aldığımız eğitim gereği; doğaya ve tüm canlılara saygılı olmanın önemini biliyor ve yaşanabilir bir dünya için emek harcayan herkese bir kez daha teşekkür ediyoruz.

            Doğaya ve canlılara saygılı, sağlıklı günler dilerim.”

 

Yatırım Tavsiyesi Değildir

Arztakvimi.com.tr içerisinde yayınlanan bilgiler, yorumlar ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Sitede yer alan tüm içerikler kişisel görüşlere dayanmaktadır. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, mevduat kabul etmeyen bankalar, portföy yönetim şirketleri ile müşteri arasında imzalanacak sözleşme çerçevesinde sunulmaktadır.

Sitemizde bulunan bilgiler ve görüşler, sizin mali durumunuz, risk – getiri beklentileriniz ile uyuşmayabilir. Ayrıca burada yer alan bilgilere dayanarak, yatırım kararı verilmemelidir. Bu nedenle doğabilecek kayıp ve zararlardan, arztakvimi.com.tr sorumlu tutulamaz.

Haber bültenimize kayıt olun

Gelişmelerden anında haberdar olmak için haber bültenimize kaydolun ve en güncel haberleri kaçırmayın!

Verilerinizin korunmasını önemsiyoruz.
Gizlilik Politikamızı okuyun.

İlgili Haberler

Yorumunu Yaz