SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Arşiv

Zamanın durduğu yer Maya Bistro Hotel Beach

Güncelleme: 19:50 - 07.12.2023
Zamanın durduğu yer Maya Bistro Hotel Beach

Röportaj: Zahide ÖZKAN

-Yerel İz: Maya Bistro Hotel Beach’in konsepti nedir? 
Tijen Kaftanoğlu: Butik otelimiz oda kahvaltı konsept ile hizmet vermektedir. Yörenin doğal ürünleriyle temiz ve özenli bir şekilde hazırladığımız kahvaltınızı, deniz manzaralı Maya Restaurant’ımızın hem açık, hem kapalı alanlarında alabilmektesiniz. Organik bahçemizde yetişen ürünlerimiz ile misafirlerimize gün boyu sağlıklı, yöresel ve taze tatlar sunmaktayız.

-”Doğallık ilkemiz”

-Yerel İz: Maya’yı neden tercih etmeliyiz? 
Tijen Kaftanoğlu: Doğallığı ilke edindiğimiz, tabiata saygı duyduğumuz ve organik bahçemizde yetiştirdiğimiz ürünleri siz değerli misafirlerimize sunmanın mutluluğunu yaşadığımız yer Maya. Bistro&Hotel&Beach konseptimizle, misafirlerimizin her anını düşünerek, doğa içinde esnek tatil anlayışı ile yola çıktık. İzmir yarımadasının ortasında bulunan konumumuz sayesinde, günlük geziler organize edebilir veya yakında bulunan dostlarınızın ve akrabalarınızın tatilinizin parçası olmasına izin verebilirsiniz. Günün her saati doğal lezzetlerin ayağınıza geldiği restoranımız, evcil dostunuzla konaklayabileceğiniz doğa içindeki bungolovlarımız ve karmaşadan uzak denizin tadına doyasıya varacağınız plajımız. Şehrin kalabalığından arınıp kendinizi doğanın kucağına bırakacağınız yer Maya…

-Yerel İz: Butik otelinizde su sporlara yönelik hizmetleriniz mevcut mu? 
Tijen Kaftanoğlu: Otelimiz yarımadanın ucunda ve denize sıfır konumu ile bilinmektedir. Konumunun verdiği avantaj ile motorlu ve motorsuz su sporlarına  ev sahipliği yapmaktadır. Alanında uzman deneyimli eğitmenleri ile birlikte Su sporları ve Dalış okulumuzu konaklamanız süresince ziyaret edebilirsiniz.

-”Misafirlerimize alternatif deniz giriş imkanı sunuyoruz”

-Yerel İz: Butik otelinizin kendine ait plajı var mı?
Tijen Kaftanoğlu:  Maya’nın hemen önünde, Sığacığın en çok tercih edilen Akkum plajının kalabalığı arkasına alan, sessiz ve sakin özel plajı (Maya Beach) vardır. Ayrıca özel platformlardan oluşan bir iskelemiz de sınırlarımız içinde bulunmaktadır. Misaflerimize, alternatifli denize giriş imkanları sunmaktayız. Kum plaj ve gidildikçe derinleşen bir denizde yüzmek isteyen misafirlerimiz Maya Beach’i, güneşlenme terasımız ve iskelede, derin denizde yüzmek isteyen misafirlerimiz ise Maya Rocky’i  tercih edebilmektedirler.
Diğer yandan Maya’yı konaklama olmadan deneyimlemek isteyen misafirlerimiz için; Maya Beach plaj giriş ücreti hafta içi 100 TL, hafta sonu 150 TL’dir. Ücrete 1 adet alkollü veya alkolsüz içecek dahildir.

-” Slow Food öncüsü restoranımız yıl boyu hizmette”

-Yerel İz: Oteliniz mutfak konusunda iddialı mı? Maya Bistro’da ne yiyebilir, ne içebiliriz?

Tijen Kaftanoğlu: Maya Bistro olarak oldukça iddialıyız. Misafirlerimize doğalı ve kaliteyi sunuyoruz. Öncelikle Maya Bistro hem otel misafirlerine hem de dışarıdan gelen misafirler ehizmet vermektedir. Teos Antik Kenti kayalıkları üzerinde yer alan “Slow Food” öncüsü olan restoranımız, yerden ısıtılan deniz manzaralı kapalı bölümü, iskelesi ve terasları da dahil farklı açık bölümleri ile 12 ay hizmet vermektedir.
Bistromuz sabah kahvaltısından gecenin geç saatlerine kadar hizmet veriyor. İlk gayemiz, yörenin doğal ürünlerini üreticisinden doğrudan size sunmak. Bunu nasıl mı başarıyoruz? Öncelikle yetişmesi mümkün tüm ürünleri yerel tohumdan organik bahçemizde sevgiyle yetiştiriyoruz. Asırlık delice ağaçlarımızdan zeytinyağımızı Beyler köyünde soğuk sıkım elde ediyor, kahvaltımızda, yemeklerimizde bu yağı kullanıyoruz. Kahvaltı saatimiz bittiğinde, saat 12’ye yaklaştığında taş fırınımıza budadığımız odunları atıyor ve yanan ateşle leziz mi leziz pideler, pizzalar hazırlıyoruz. Barmenlerimizin özel olarak hazırlamış oldukları kokteylleri, deniz kenarında ayağınıza getiriyoruz.
Gün yerini akşama bıraktığında ise Gödence’nin yerel üretim şaraplarını, yöresel besi çiftliklerinden temin ettiğimiz etlerimiz ve sabahın ilk ışıklarıyla Özbek Köyü’nün balık mezatından aldığımız taze balıklarımız ile buluşturuyoruz. Tüm lezzetlerimizin üzerine bir de uçsuz bucaksız deniz manzaramızın eşlik ettiğini düşünün. Hatta düşünmeyin,hemen gelin.

-Yerel İz: Misafirler Maya’ya en yakın nereleri gezebilir?
Tijen Kaftanoğlu:  Butik otelimiz konaklama sürenizce İzmir yarımadasının eşsiz yerlerini gezebilirsiniz. Yarımada’nın ortasında bulunan konumumuz ile Teos Antik Kent’e yürüme mesafesinde, Urla’ya 35 km, Şirince’ye 77 km, Efes’e 70 km ve Çeşme-Alaçatı’ya 80 km, İzmir havaalanına uzaklığımız ise 60 km (45 dk) dır. Bölgenin Ulamış,Gödence ve Özbek köyünü de gezi listenize ekleyebilirsiniz.
Öte yandan butik otelimiz, Sığacık Marina ve ilk kadın üretici pazarına 1-2 km, Seferihisar merkeze ise 6-7 km’dir. Yaz boyunca her 10 dk. aralıklar ile otelimizin önünden geçen minibüsler ile ulaşım sağlayabilirsiniz.


-”Çalışanların çoğu kadın”

-Yerel İz:  Son olarak Maya ile ilgili bizlere neler söylemek istersiniz? 
Tijen Kaftanoğlu: Öncelikle şunun altını çizmek isterim, otelimizde kadın personel istihdamına yönetim olarak oldukça önem veriyoruz. Çalışanlarımızın çoğunluğu kadınlardan oluşuyor. Çalışan,üreten,neler yapabileceğini keşfederek kendi ayaklarının üzerinde duran kadınların olması İzmirimiz ve ülkemiz adına gurur verici diye düşünüyorum. 
Biz otel yönetimi olarak sadece kadınların değil gençlerimizin de yanındayız. Birçok genç arkadaşımız Maya butik otel sayesinde sektörü keşfediyor, tecrübeleniyor. Maya olarak kadınlarımız ve gençlerimizin önünü açmaya her daim özen göstereceğiz.
Çalışanlarımız ile beraber biz bir aileyiz, Maya ailesi…

Yatırım Tavsiyesi Değildir

Arztakvimi.com.tr içerisinde yayınlanan bilgiler, yorumlar ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Sitede yer alan tüm içerikler kişisel görüşlere dayanmaktadır. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, mevduat kabul etmeyen bankalar, portföy yönetim şirketleri ile müşteri arasında imzalanacak sözleşme çerçevesinde sunulmaktadır.

Sitemizde bulunan bilgiler ve görüşler, sizin mali durumunuz, risk – getiri beklentileriniz ile uyuşmayabilir. Ayrıca burada yer alan bilgilere dayanarak, yatırım kararı verilmemelidir. Bu nedenle doğabilecek kayıp ve zararlardan, arztakvimi.com.tr sorumlu tutulamaz.

Haber bültenimize kayıt olun

Gelişmelerden anında haberdar olmak için haber bültenimize kaydolun ve en güncel haberleri kaçırmayın!

Verilerinizin korunmasını önemsiyoruz.
Gizlilik Politikamızı okuyun.

İlgili Haberler

Yorumunu Yaz