SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Arşiv

İnsan ancak haklarıyla insan olabilir

Güncelleme: 20:33 - 07.12.2023
İnsan ancak haklarıyla insan olabilir

Buca Belediyesi girişinde kurulan stantta gün boyunca vatandaşlara temel haklarını ve erişim yollarını anlatan broşürler dağıtılarak bilgilendirme yapıldı.  Ardından ayrımcılık, toplumsal cinsiyet, mülteci olmak, barış ve çocuk hakları konularındaki kısa film seçkisinin gösterimi yapıldı. Buca Kent Konseyi Yürütme Kurulu Üyesi Oral Dünyaoğulları , “İnsan ancak haklarıyla insan olabilir. İnsan hakları bir gün değil tüm yıl boyunca kutlanmalı” dedi. 

10 Aralık İnsan Hakları Günü nedeniyle Buca Belediyesi ve Buca Kent Konseyi Eşitlik Meclisi işbirliğiyle temel insan hakları ve erişim yollarını anlatan broşürler hazırlandı. Broşürler aracılığıyla vatandaşlara, temel hak ve özgürlüklerin ihlali durumunda yapılması gerekenler, bilgi edinme hakkı, adli yardım hakkı, şiddete maruz kalan kadınların hukuki mücadele yolları, şiddet uygulayan kişinin iletişim araçlarıyla rahatsız etmesi durumunda yapılacaklar, cinsel yönelim ve cinsiyet kimliği temelli ayrımcılığa karşı haklar, çocuk hakları, sığınma hakkı ve ülkemizde yaşayan sığınmacıların durumları ve engeli hakları konularında bilgilendirme yapıldı. Daha sonra Buca Belediyesi Meclis Salonu’nda ayrımcılık, toplumsal cinsiyet, mülteci olmak, barış ve çocuk hakları konularında birbirinden değerli kısa filmlerin yer aldığı seçkinin gösterimi yapıldı.  

Gösterim öncesinde konuşan Buca kent Konseyi Yürütme Kurulu Üyesi Oral Dünyaoğulları, “Bugün 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü. İkinci Dünya Savaşı’nın sona ermesinin ardından devletler bireylere tanınan hak ve özgürlükler konusunda birleşti. İnsan Hakları Bildirisi, Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Komisyonu tarafından hazırlanarak 10 Aralık 1948 tarihinde kabul edildi. 1948 yılının Nisan ayında ise bu bildiriyi TBMM imzaladı. İnsan ancak haklarıyla insan olabilir. Bu nedenle böyle önemli bir gün yalnızca bir gün değil yıl boyunca kutlanmalıdır.  Ancak nefes aldığımız sürece umut var demektir, biz hala umutluyuz” dedi.

Yatırım Tavsiyesi Değildir

Arztakvimi.com.tr içerisinde yayınlanan bilgiler, yorumlar ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Sitede yer alan tüm içerikler kişisel görüşlere dayanmaktadır. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, mevduat kabul etmeyen bankalar, portföy yönetim şirketleri ile müşteri arasında imzalanacak sözleşme çerçevesinde sunulmaktadır.

Sitemizde bulunan bilgiler ve görüşler, sizin mali durumunuz, risk – getiri beklentileriniz ile uyuşmayabilir. Ayrıca burada yer alan bilgilere dayanarak, yatırım kararı verilmemelidir. Bu nedenle doğabilecek kayıp ve zararlardan, arztakvimi.com.tr sorumlu tutulamaz.

Haber bültenimize kayıt olun

Gelişmelerden anında haberdar olmak için haber bültenimize kaydolun ve en güncel haberleri kaçırmayın!

Verilerinizin korunmasını önemsiyoruz.
Gizlilik Politikamızı okuyun.

İlgili Haberler

Yorumunu Yaz