Bugün öğleden sonra meydana gelen olayda, Kabataş-Bağcılar T1 Tramvay Hattı’nda sefer yapan bir tramvayın raydan çıktığı tespit edildi. Vatmanın hızlı müdahalesi sayesinde kapılar açılarak yolcuların güvenli bir şekilde tahliye edildiği belirtildi. Şans eseri, herhangi bir yaralanma veya ciddi zararın olmadığı ifade edildi.
Olay yerine sevk edilen kurtarma ekipleri, tramvayı yeniden raylara oturtmak için yoğun çaba sarf ediyor. Özel ekipmanlar ve vinçlerin yardımıyla tramvayın kaldırılması ve hatanın neden kaynaklandığının belirlenmesi için çalışmalar hızla devam ediyor. Bu süreçte, güvenliğin ön planda tutulması ve rayların tamamen kullanıma uygun hale getirilmesi için titizlikle çalışılmaktadır.
Tramvay raydan çıktığından beri diğer seferlerin aksamadan devam ettiği bildirildi. İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin sağladığı alternatif ulaşım seçenekleri sayesinde yolcuların rahatça seyahat edebildiği belirtiliyor. T1 Tramvay Hattı’nda seferlerin normale dönmesi için ekiplerin titizlikle çalıştığı ve mümkün olan en kısa sürede rayların düzeltilerek tramvay seferlerinin normale döneceği kaydedildi.