Karşıyaka ilçesinde bulunan bir alışveriş merkezinin 3. katında, rap sanatçısı Emirhan Çakal’ın konseri için kapı önünde sıra oluşmuştu. Ancak henüz belirlenemeyen bir sebeple iki grup arasında bir tartışma başladı. Tartışma hızla büyüdü ve şiddete dönüştü. Bu süreçte 17 yaşındaki Doğan Çatal, B.B. (17) ve Y.K. (20) adlı gençler bıçakla saldırıya uğradı ve kanlar içerisinde kaldı.
Olay anında alışveriş merkezinde bulunan diğer vatandaşlar büyük bir korku yaşarken, durum hemen 112 Acil Çağrı Merkezi’ne bildirildi ve olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Durumu ağır olan Doğan Çatal’a olay yerinde kalp masajı yapıldıktan sonra, Çatal ile birlikte diğer yaralılar da ambulanslarla Bakırçay Üniversitesi Çiğli Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı.
Ancak yapılan tüm müdahalelere rağmen Doğan Çatal’ın hayatı kurtarılamadı ve genç yaşta hayatını kaybetti.
Olayın ardından rap sanatçısı Emirhan Çakal, sosyal medya hesabından konserin iptal edildiğini duyurdu ve “İzmir Mavibahçe AVM içinde yaşanan olaydan dolayı konserimiz iptal olmuştur. Olayın bizim etkinliğimiz ile bir alakası yoktur. Biletlerinizi aldığınız kaynaktan iade edebilirsiniz” şeklinde bir açıklama yaptı.
Polis ekipleri, olayla ilgili geniş çaplı bir soruşturma başlatırken, C.C.A. (18), T.T. (18) ve S.S.Ç. (17) isimli şüphelileri gözaltına aldı.