Reuters haber ajansının bildirdiğine göre, Wagner güçlerinin M4 otoyolunda ilerlerken Rus helikopterleri tarafından hedef alındığı tespit edildi. Şiddetli çatışmaların yaşandığı Voronej bölgesi, isyanın merkezi haline gelmiş durumda.
Wagner’in kurucusu Yevgeniy Prigojin, Rus yönetiminin kendilerini “vatana ihanet”le suçlamasına karşılık vererek, “Biz vatanseveriz. Savaştık ve savaşıyoruz. Hiçbir Wagner savaşçısı kendisini suçlu hissetmez ve devlet başkanı veya FSB’nin talepleriyle teslim olmaya niyetli değildir” şeklinde açıklama yaptı.
Rusya’da Wagner güçlerinin isyanı giderek büyürken, Rus ordusuyla yaşanan şiddetli çatışmalar ülkeyi sıcak savaşa doğru sürüklüyor. Helikopterlerin müdahalesiyle Wagner güçlerine karşı verilen bu operasyonlar, kriz ortamının daha da alevlenmesine neden olabilir. Durumun nasıl gelişeceği ve sonuçların ne olacağı ise belirsizliğini koruyor.